БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 44 466
  • 749
  •   1
Отговори
# 570
  • София
  • Мнения: 12 766
Някой може ли да сподели вкусна и не претенциозна марина за бяло пилешко филе, което ми се иска да използвам, за да направя спагети по китайски със зеленчуци и месо

Най-добре е просто да го накиснеш в соев сос, 1/2 час преди да започнеш да го приготвяш.

# 571
  • Мнения: 363
и аз това си мислех, само че соев сос + бира, добре ли ще е , или само соев сос

# 572
  • София
  • Мнения: 12 766
и аз това си мислех, само че соев сос + бира, добре ли ще е , или само соев сос

Става и така.  Peace По принцип се прави със саке. Wink

# 573
  • Мнения: 363
хахха, е сега.... чак толкова специално няма да го правя, трябва да ходя сега саке да купувам, ще минем и без него Simple Smile хаха

# 574
  • Мнения: 7 779
сакето е японската ракия. ние си имаме наш аналог - домашна пърцуца.
накисни месото в нея и след като приготвиш яденето си приготви песнопойката.  hahaha

# 575
  • Мнения: 363
пърцуца, т.е. домашна ракия ли... хахаха  hahaha

# 576
  • Мнения: 7 779
пърцуца, т.е. домашна ракия ли... хахаха  hahaha
точно така  Laughing
песнопойка - малка книжка с отбрани песнички за маса и настроение  Joy

# 577
  • Мнения: 2 152
Искам да попитам как да направя малките питки да са лъскави?

мажеш ли с жълтък преди печенето (или жълтък разбит с мляко, или олио) ?

# 578
  • Мнения: 21
Имам праскови и искам да направя някакъв сладкиш с тях. Моля за рецепта.

# 579
  • Мнения: X
Направих си домашно крема сирене, но без сол. Не съм съвсем сигурна дали ми се е получило изцедено кисело мляко или крема сирене. Вкусно е, стегнато е, маслено. Посолих много малка част, като че ли прилича... Въпросът ми е дали мога да използвам част от безсолното крема сирен за направа на този сладкиш?

# 580
  • Мнения: 2 152
Направих си домашно крема сирене, но без сол. Не съм съвсем сигурна дали ми се е получило изцедено кисело мляко или крема сирене. Вкусно е, стегнато е, маслено. Посолих много малка част, като че ли прилича... Въпросът ми е дали мога да използвам част от безсолното крема сирен за направа на този сладкиш?

не си писала какво и как си го направила, но въпреки това и дори да е цедено мляко ще стане за тази рецепта - дори е по-подходящо от кре3ма сиренето (по моя преценка)

# 581
  • Мнения: X
не си писала какво и как си го направила, но въпреки това и дори да е цедено мляко ще стане за тази рецепта - дори е по-подходящо от крема сиренето (по моя преценка)

Много ти благодаря! Крема сиренето направих по следната рецепта: Сваряват се 2 л прясно мляко, охлажда се до температура за подквасване (моята беше 45 градуса), добавят се 10 капки мая за сирене и 3 с.л. кисело мляко (в рецептата имаше и 1 с.л. сол, но я пропуснах, защото лесно може да се посоли, а без сол става за десерти). Завива се и се оставя за 7 часа. След това се изцежда през тензух, натиснато с тежест. Рецепти много, но в повечето пише да се подкваси, когато кутрето издържа 5-10 секунди, другаде пише 38 градуса, а моето кутре издържа на много повече, затова все пак реших да пробвам при температурата, при която квася. В някои рецепти пише, че трябва да е завито около 4-5 часа... Знам, че много фактори имат значение за крайния продукт, а и последно съм опитвала крема сирене преди 5-6 години сигурно.

# 582
  • Мнения: 2 152
По тази рецепта си е направо сирене крема (по малко по друга друга технология, но пак почти така се прави прясното домашно сирене). Трябва да ти е станало и не е цедено кисело мляко (въпреки приликата).
не се съмнявам в качеството на крайния продукт

# 583
  • Мнения: X
От два месеца си правя сирене, но от време на време се изкушавам да пробвам и други млечни продукти.
Батето със сопата,   bouquet!

# 584
  • Мнения: 3 020
Моля за линк към рецептите на Венета - не мога да открия поста с линка към ФБ страницата й. Може и на ЛС. Благодаря.  Simple Smile
Каката иска питка/питки/кроасани, но да не отнемат много време за месене, втасване и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт