БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 44 448
  • 749
  •   1
Отговори
# 555
  • Кортина д'Ампецо, Италия-България-Велико Търново
  • Мнения: 208
Благодаря  bouquet

Имам скара и плоча.
Да мариновам ли предварително с нещо. И после някакъв сос или ?

Ще правя също миди на котлон 5 кг. Заедно ли да ги поднеса или първо мидите.
Ами гарнитура? newsm78

ММ се обади, че ще имаме гости. Ами сега  newsm78



# 556
  • Sofia
  • Мнения: 29 293
за вечеря ще пека голяма риба във фурната,но какви подправки да и сложа освен сол,зехтин и лимон...

# 557
  • София
  • Мнения: 1 316
за вечеря ще пека голяма риба във фурната,но какви подправки да и сложа освен сол,зехтин и лимон...
ето тази съм правила и стана добре
http://www.gingerylemon.com/2013/01/pechena-pasturva-vuv-folio.html
не знам каква риба ще печеш, обаче Simple Smile

# 558
  • гр.София
  • Мнения: 2 810
Благодаря  bouquet

Имам скара и плоча.
Да мариновам ли предварително с нещо. И после някакъв сос или ?

Ще правя също миди на котлон 5 кг. Заедно ли да ги поднеса или първо мидите.
Ами гарнитура? newsm78

ММ се обади, че ще имаме гости. Ами сега  newsm78

Сьомгата само я посолявам и пека на плочата ако имаш розмарин сложи и него, след като е готова са направи дресинг от лимон, зехтин, чесън и копър и залей  рибката.
мидите- първо сложи малко вода в тенджера и една бира, връзка магданоз и сол, щом кипне сложи измитите миди, захлупваш и след 5мин. са се отворили и са готови.
Сервираш мидите първо, салата може и някакви брускети да направиш и задължително бяло вино.   chef



# 559
  • Sofia
  • Мнения: 29 293
за вечеря ще пека голяма риба във фурната,но какви подправки да и сложа освен сол,зехтин и лимон...
ето тази съм правила и стана добре
http://www.gingerylemon.com/2013/01/pechena-pasturva-vuv-folio.html
не знам каква риба ще печеш, обаче Simple Smile
мъжа ми я купи и не помни каква е била,голяма,дълга, около 2кг.с люспи/не е шаран/

мисля да сложа отвътре малко каперси и сушени домати

# 560
  • София
  • Мнения: 1 316
Да, това май е универсално за всички риби. Аз съм пекла само с олио, сол и лимон (не помня каква беше рибата) и стана страхотна  Peace

# 561
  • София
  • Мнения: 1 157
Ще правя кренвиршки и се чудя, ако намажа вътрешната страна с доматено пюре, преди да завия тестото, дали ще се получи нещо?  Laughing

# 562
  • Кортина д'Ампецо, Италия-България-Велико Търново
  • Мнения: 208
Страхотни сте. Мислех да правя пицети, но брускети и пърленки със зехтин и чесън ще бъде.
Сега съм накиснала рибата в бяло, сухо вино, кръгове лимон и лук, бял пипер.
Мидите ги почиствам идеално.  После ги поставям върху загрят котлон или тенекия сами се разтварят като са готови, която не е отворена -в кофата. След това всеки си изцежда лимон и сол  и смуче.

# 563
  • Мнения: 759
Препоръчайте рецепта за свиснки ребърца?

# 564
# 565
  • София
  • Мнения: 147
Направих тесто за пица,но се получи повече от колкото ми трябва?
Как да го съхраня за по - дълго време и какво друго мога да приготвя с него?

# 566
  • софия
  • Мнения: 30 930
Направих тесто за пица,но се получи повече от колкото ми трябва?
Как да го съхраня за по - дълго време и какво друго мога да приготвя с него?
Мекици.
Иначе можеш да го сложиш в плик и в камерата.

# 567
  • Varna
  • Мнения: 356
Здравейте на всички и успешен ден!
Може ли идеи как да приготвя свинско контра филе така, че да не стане сухо месото?
Благодаря предварително за отговорите!

# 568
  • Мнения: 3 429
Искам да попитам как да направя малките питки да са лъскави?

# 569
  • Мнения: 363
Някой може ли да сподели вкусна и не претенциозна марина за бяло пилешко филе, което ми се иска да използвам, за да направя спагети по китайски със зеленчуци и месо

Общи условия

Активация на акаунт