На море в Гърция 2014 - IX

• 56 399
  • 760
  •   1
Отговори
# 375
Да попитам къде са добри плажовете в или около Нео Мармарас.Понеже не сме на първа линия и се чудя къде да ходим.Има ли места за паркиране,понеже се опасявам от глоби или подобно.Предпочитам да ходя на добър плаж макар и с кола.

# 376
  • София
stenmark
Това го коментирахме, ето ТУК
И двата плажа са хубави....
Ето и другите ПЛАЖОВЕ

# 377
Това са плажовете които са в самия град.Те ли са за предпочитане или другите/примерно Лагомандра/ За паркирането сподели.

# 378
  • София
Таис благодаря Simple Smile  Но преди малко взех че реших дилемата и резервирах 7 нощувки в Лутра на цена от 20 евро на вечер за стая и приключих чуденето, само че не в хотела в който спахме миналата година, там са качили цената на 28 евро, пък аз държа да дам малко пари за спане и повече за обиколки, хапване и разбира се по-дълго митарстване. Ще стартираме на Евия седем дни, после ще го решаваме в движение.
Живот и здраве на 18-ти тръгваме.

# 379
  • София
stenmark
Относно паркирането, специално на Ситония, винаги сме намирали къде да спрем, на места малко отдалечено.
Аз не бих отишла в силен сезон на Lagomandra, ще търся нещо по-спокойно, ако това е достатъчно.
Дори в селища, има дълги плажове, и място за всеки.
Поне Ситония предлага такъв избор, за разлика от Касандра, където преобладава живота за сметка на плажовете.

# 380
Гледах я и аз тази Лутра и ми направи впечатление, че има доста тънки цени. Само пътя ме плаши около 560 км. ми го дава гугъл от София. ooooh!

# 381
  • София
Теди, супер, честита резервация  Simple Smile
След Евия накъде ще поемете, или още не сте решили?

Лагомандра август месец ще е фраш, но плажът е красив и според мен си струва да се види. Агиос Йоаннис, Ковиу, както и любимата ми Калогрия, също са сравнително близо до Неос Мармарас. С паркирането проблеми никога не сме имали в района. Единствено в самото градче.

Електра, толкова е, 555 км до Глифа.
Боже, само на мен ли ми се струват прилични километрите? Сега с второто ни идване изобщо не го усетих пътя, хем сме с дребната. Повредила съм се  hahaha

# 382
Аз заминавам 02.09 и се надявам да няма чак толкова много хора.Иначе спането е в  центъра на Нео Мармарас.Там ме убеждават че имало в близост безплатен паркинг.Като отидем ще се види колко е вярно.

# 383
Здравейте, момичета! Заминаваме за Паралия Врасна и т.к. досега не сме почивали в Гърция ще съм много благодарна да разкажете всичко, за което се сетите за курорта .......Благодаря! Hug
Vily, има тема за Врасна във форума, ако искаш поразцъкай малко там, има доста инфо   bouquet

http://armiriki.gr/  тук цените за септември са от 18-25 евро

# 384
  • София
стенмарк, тогава ще има достатъчно място по плажовете, никъде няма да е супер пренаселено..освен може би на Кариди във Вурвуру  Wink

Има обществен паркинг в Неос Мармарас. Друг е въпросът, доколко ще има места. Всъщност септември би трябвало да нямате проблеми  Peace
На нас селцето ни хареса, въпреки че беше юли и голяма гъчканица.

# 385
  • София
Теди, супер, честита резервация  Simple Smile
След Евия накъде ще поемете, или още не сте решили?

Ще видим, но ММ пусна мухата за Пелопонес и аз много се запалих, но ще чертаем маршрут пътьом вероятно според времето, което имаме и бюджета.

# 386
Bled, благодаря за отговора... Мислим да пообиколим... Какво би ми препоръчала?

Иначе и на мен ми се ходи до Закинтос или Евия, но ми се вижда дълго за щерче, не може да седи хич на едно място... За това по-близо за сега.

Благодаря предварително!  bouquet

# 387
Относно резервациите, как съветвате да преведа парите миналата година беше по банков път чрез ПИБ към Националната Гръцка банка. Взеха ми 10 лв или 10 евро  newsm78 . Може и по Wetern Union там таксата им за превод до 50 евро е 10 евро  #2gunfire

Други предложение за банки с по- ниски такси ? Питам понеже видях че информацията на 1 страница е от 2012.

# 388
  • София
Black Lady
Отивайки до Ривиерата, още малко ви трябва и сте на Евия. За Закинтос ще трябва малко повече път, нашето дете е било там на 2 години. Тогава беше сякаш по-лесно. Сега не иска да пътува много с кола, дай и кораби и самолети.
Но това са лесно достъпни острови, кратък и евтин ферибот.
Имате много места за разходки, но дали ще има време, ще прецените, ето:
Скрит текст:
Задължително древния град Дион.
Също така древното селище Скотинас.
До Платанамонас е византийската  крепост от XIII век, вижда се отдалеч.
Около Лептокария е Ливитра, древна местност, гърците мислят, че това е родното място на Орфей.
Близо се намира и манастирът Каналон.
Недалеч от Платанамонас са и изворите на Афродита в дефилето на река Pineios, Tempi Valley.
Обсерватория Неа Агатуполи до Метхони, наблюдение на птици.
Седалището на боговете, планината Олимп.
Малко по-далеч, може да стигнете до Вергина,  където е гробницата на Филип Македонски.
Ето и малко плажове в района:
Скрит текст:
Methoni
Agios Giannis
Makrigialos
Pydna
Alikes Kitros
Korinos
Paralia
Olympic Beach
Kalivia Varikou
Gritsa
Plaka Litochoro
Leptokarya
Skotina Beach
Panteleimonas Beach
Platamonas
Nei Pori
Stomio

Последна редакция: нд, 10 авг 2014, 07:33 от Bled

# 389
Bled, ще съм ти ужасно благодарна! Зациклила съм от няколко дни - места в Бг няма, цените не мръднаха, а трябва да заминем другата седмица...нанякъде Simple Smile И сега се пренасочвам, но в този район не съм ходила на море и не се ориентирам.Опитах с търсачката, не успях, а нямам времето да изчета всички теми.
И ние така. Започнах да изпадам в паника  Sad Още повече, че тази година сме с ограничен бюджет.
Ще се радвам някой да препоръча хотел около и след Ставрос.

Някой почивал ли е в района на Стомио (н)? Как са плажовете там? Допаднаха ми един хотел и някаква къща, в която отдават апартаменти, обаче не откривам информация за това какви са плажовете. Не искам камъни и прочие -  миналата година така се нацедихме на Пелион, аз пак чела - недочела  ooooh! но поне хотела, в който бяхме отседнали беше чудесен.

Предварително благодаря на отзовалите се Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт