На море в Гърция 2014 - IX

• 56 413
  • 760
  •   1
Отговори
# 225
pontes, за разказа   bouquet! Голяма вдъхновителка си!

# 226
Полиците са вече онлайн на един лист хартия и са на български

Не навсякъде  Mr. Green и все още не всички. Това за он-лайн. Има и полици с дублиран текст на английски. Все още не е унифициран стандарта.

# 227
W'A'S'P' аз харесах същия хотел. Има ли диви плажчета на близо? Това е изискването на нашата девойка. Тя е къмпингарка и за пръв път от 3г. ще идва с нас. Трябва да намеря приличен хотел за баща й, съчетан с дива природа за нея. Сложна работа, но с ваша помощ мисля да се справя Simple Smile....

Не знам, може и да има
Плажът съвсем отпред си е див, т.е неорганизиран
Ние ходим на организирани и нямам идея за останалите

pontes, за разказа   bouquet! Голяма вдъхновителка си!
И аз благодаря

# 228
Съседен на Леандрос в Неа Рода е хотел Лазаридис-препоръчвам горещо най-вече заради прекрасната гледка към залива от балкона, на което  държа.Малко след  църквичката има още един плаж, по пътя за Комица -също.За времето на престоя ни други хора освен нас и на двете места нямаше.

# 229
този хотел беше затворен преди две год, когато бяхме там
иначе и на нас ни хвана окото тогава

# 230
Здравейте, момичета!
След колебания все пак платихме за Паралия Катерини, така че втората ни среща с Гърция това лято ще е там  Simple Smile

# 231
  • Пловдив
Благодаря на всички, които се включиха за питането ми за паспорта и за Керамоти.   bouquet

Последна редакция: вт, 05 авг 2014, 13:15 от ninand

# 232
  • България
 Момичета, резервирах х-л "Леандрос" в Неа Рода. За съжаление "Лазаридис" беше зает. Сега почвам да се ограмотявам за района. Помня, че някой беше пускал чудни снимки от Йерисос. Simple Smile
 Амулиани е на една ръка разстояние, така, че ще посетим и него.

# 233
  • зад парка
...
InaDot, голямо благодаря за линковете!   bouquet Пак тръгнах по пътищата на Елада ...  ooooh!

Трябва да се ходи по пътищата на Гърция! Трябва! Само време и пари да имаш!

pontes, за разказа   bouquet! Голяма вдъхновителка си!

И на мене много ми хареса! И довя спомени! И тъй като съм постоянно вдъхновена, а още не сме на едно мнение относно обиколката ни за септември, отивам в темата с обувките!

# 234
pontes,  разказа ти наистина е страхотен!

# 235
Смятаме да пътуваме до Гърция за уикенда с две деца на 11 и 6 години. Искам да попоитам столчето за кола задължително ли е и до колко години

# 236
До 140 см/36 кг - годините нямат особено значение.

# 237
  • София
Ух, и аз съм готова с част първа от разказа за Наксос. Успях да кача и цели 97 снимки, въпреки ужасния интернет тук на Евия. Втора част след ден-два, живот и здраве  Simple Smile

Такаа. Взехме разстоянието София-Атина (800 км) безпроблемно, даже леко скучно.
С много Pearl Jam и само 4-5 спирки за кафе, хапванe и тоалетна, една слънчева юнска сутрин се заковахме пред гейт 9 на пристанище Пирея. За наша изненада, фериботът се напълни почти догоре. Весели младежи с китари и татуси, семейства с бебета в колички, възрастни баби и дядовци - изобщо хора малки и големи,  дошли от всяко кътче на земята. Немци, американци, французи, италианци, руснаци, японци (корейци?), плюс голяма група индийци за цвят. Самото пътуване с ферибот трае около 5 часа, които според мен не натежават. Уцелихме страхотно време, и в двете посоки. Мъжът ми спа, яде, после пак спа, а аз зяпах морето и кротко си четох.

В пристигането на остров Наксос има лек драматизъм – всред приятния хаос на слизащи и качващи се поомачкани туристи, се възправя Хора, трептяща в бяло, златисто-жълто и бледо кафяво, а морето около нея прелива в нюанси на синьото, които си мислех, че съществуват само в приказките.

Хотелчето ни беше в Агиа Анна, селце на около 5-6 км от Хора. Бели къщи и сини черчевета, кози, коне, крави и гласовити петели из дворчетата. Навсякъде зелено, зелено и бугенвилии нацъфтяли като луди под слънцето. Докато стоях на терасата на студиото, зазяпана в морето, хазяйката София ни донесе прясно направено кафе и бисквити. Поговорихме си на някаква пестелива смесица от гръцко-английски, после тя отпраши нанякъде. И нашето двуседмично безвремие започна  Sunglasses

Наксос е най-големият и плодороден Циклад, с разнообразен релеф: внушителни скални масиви, обрасли с ниски бодливи храсти, долини с лимонови и маслинови горички сред които се гушат селца, терасовидни градини с лозя и картофи. Типичен наксоски пейзаж: умопомрачително стръмен масив, на чийто връх е кацнала малка църква и нейната ангелска белота контрастира рязко с кафяво-сивото на планината.

Според легендата, не кой да е, ами самият Гръмовержец е отгледан в една пещера в планината Зас (Зевс) на остров Наксос. Според друга легенда пък, Тезей изоставя Ариадна, дъщерята на цар Минос, именно на остров Наксос. Момата тъгувала в самота, дори обмисляла самоубийство, но за нейн късмет, там я срещнал Дионисий, богът на виното, и я взел за жена. Един от малкото happy endings в старогръцката митология.

Селата на острова са космополитни по крайбрежието, където всяко селце завършва с по някой приказен плаж, и силно традиционни във вътрешността. Едно от нещата, които отличават Наксос от околните Циклади, особено от Миконос и Санторини, е неговата самодостатъчност. Островът развива земеделие от пра-прастари времена и тъй като е плодороден, и има прилично количество валежи, успява да си произвежда голяма част от земеделската продукция. С други думи, повечето наксосци не разчитат на туристите за поминък. Което е огромен, огромен плюс.

https://www.flickr.com/photos/117372387@N03/14812381396/in/set-72157646241848633

Последна редакция: вт, 05 авг 2014, 18:13 от Tаис

# 238
 Толкова хубав ден е днес! Понтес, сега и Таис! Таис -   bouquetHug Hug Hug ! Чакам с нетърпение да се прибера довечера и да гледам снимките ти, че съм на работа сега.  Ще вземам такси, че днес съм пеша!! Отворих 2-3 снимки. Много, много е различен Наксос!  Таис, да се чуди човек как ги държа заключени тези впечатления толкова време  newsm78 !

# 239
Таис, да се чуди човек как ги държа заключени тези впечатления толкова време  newsm78 !
И аз така Grinning

И Понтес да последва добрия пример и да си пусне снимките, моля.

Общи условия

Активация на акаунт