На море в Гърция 2014 - IX

• 56 393
  • 760
  •   1
Отговори
# 435
  • София
За нищо! Видях, че се чудиш м/у Крит и Наксос - сигурна съм, че на който и от двата острова се спреш, няма да сбъркаш и ще си изкарате страхотно  Hug

# 436
  • София
Прекрасни снимки, Таис. Плажовете са невероятни. Защо няма полети от Солун до Наксос?!
Продължавам да си правя някакви планове без кръчмар как ще съчетая полет от Солун до Миконос с по-продължителна почивка на Наксос. Ама с двете деца не знам как ще стане, по-точно с малкото, което не е толкова малко, но пък е много труднопътуващо...
Таис, вие ходихте ли до Куфониси или до Парос?
Дано някой от тези тайните туристически агенти да чете сега и да помисли за чартър до Наксос...

# 437
  • софия
Какъв беше кода на Гърция за обаждане?
Имам някакъв мобилен, започващ с 694, но не зная кода.

# 438
# 439
  • Пловдив
Момичета,може ли някой отсядал в Керамоти да даде координати на квартира/апартамент/студио?
Благодаря!

п.п. А някой да е бил в Авдира?

Последна редакция: пн, 11 авг 2014, 16:51 от mystic woman

# 440
  • софия
Тенкю, Параход!

# 441
  • София
Дечи, не, Парос го разгледахме от палубата. Решила съм някой ден да го посетим, вероятно в комбинация с друг Циклад. Плажовете са му хубави, макар и не колкото наксоските  Sunglasses

За Куфониси си признавам, че ме е яд, че не си мръднахме дупетата и не отидохме за един ден.

Местните на Наксос говореха с някакво леко презрение за Миконос - изтъкваше се колко е комерсиален и скъп единият, и истински другият (''real Greek'', цитирам)  Wink
Аз бих отишла на Миконос за 2-3 дни, на снимки определено изглежда ефектно, но не бих му посветила повече време.

Много ми се ходи на Иос! Знам, че е парти остров, но доколкото разбрах, местните се опитват да привлекат и семейства, и изобщо да му попроменят имиджа. А островът има чудесни селца и плажове!

# 442
Здравейте!

В предната тема питах за Пелион. Благодаря за помощта пак! Да кажа, че останах много доволна от полуострова. За наша изненада успяхме да се доберем до там от раз и без преспиване по пътя Simple Smile
Обиколихме го почти целия, бяхме на къмпинг и от южната/вътрешата страна и от северната/външната. Много красив, много различен! Като успея да си събера на едно място снимките и спомените ще споделя, а накратко - място за спокойна почивка, далеч от шумотевици и прекалено много народ (и нашенци, с каквито се разминахме само два пъти  Laughing ). Заслужаваше си.

# 443
  • София
Pippilota_Mentolka, на кой къмпинг бяхте?

# 444
Pippilota_Mentolka, на кой къмпинг бяхте?
Да. Първо на Hellas, после на   Papa Nero. Много са различни, като местоположение, природа, устройство на къмпинга, цени... Simple Smile Ако те интересува, питай Simple Smile

# 445
  • София
Аз на Папа Неро отдавна съм му хвърлила око, ама ти разкажи и за двата, че малко хора от форума къмпингуват и ще е полезна всяка информация  Hug А на Папа Неро пише, че има някакви малки къщички. Те как ти се сториха, че ММ все ме реже за палатка, а пък сърцето ми копнее за къмпинг  Laughing

# 446
phile можеш ли да споделиш къде бяхте отседнали в Сивота?

Аз продължавам да правя сметки със и без кръчмар. На път съм да резервирам 8 нощувки в Амудия. Но искам преди това, да отидем още някъде за три нощувки. Голямото ми желание е Корфу, но не се решавам от страх от ферибота.  

Имате ли идея с кое място на море можем да съчетаем Амудия? Сивота или Пердика е едната ми идея. А какво ще кажете за Игуменица? Един ден на Дрепано, един ден до Корфу и един до Сивота. /но пак опираме до ферибота, който ме ужасява/   
Досега гледах картата с безумната идея да отидем до Евия и после да се прехвърлим към Амудия, но времето е малко, а пътя се удължава много и се отказах.

# 447
  • София
millenitta, Евия е много голямо място само за едно отскачане - за там трябва отделна почивка, иначе около Амудия, изобщо по цялата дължина до Превеза и нагоре към Игуменица има доста за гледане /не, че съм ходила до Амудия, Парга и т.н и аз сега проучвам/, Лефкада ти е достъпна по суша. А Пакси и Антипакси с лодка?

Последна редакция: пн, 11 авг 2014, 18:45 от Туцка

# 448
Аз на Папа Неро отдавна съм му хвърлила око, ама ти разкажи и за двата, че малко хора от форума къмпингуват и ще е полезна всяка информация  Hug А на Папа Неро пише, че има някакви малки къщички. Те как ти се сториха, че ММ все ме реже за палатка, а пък сърцето ми копнее за къмпинг  Laughing
Папа Неро е "къмпингът на изгорелите спирачки"! Трудно и само с питане се намира, а пътят е толкова стръмен и завойчест, че всеки новодошъл автомобил се надушва по миризмата на загрелите спирачки, без майтап!
Много е младежки, всякакви тийнове и 20-30 годишни, скаути. Като дух ми напомня на Градина някога. По-скъпичък е от Хелас. За малка палатка, кола, 2 възрастни и 2 деца (само едното на 4 г., което се таксува) там ни взеха 25 евро, а на Хеллас - 20. За разлика от повечето гръцки къмпинги ПН не е парцелиран и така се събират много повече палатки. Няма директен излаз на плажа, а е ограден и се излиза с чип карта за плажа или свободно през централния вход. Кофитито е, че топлата вода е от 8 ч. сутринта до 11 ч. вечерта (аз две сутрини се прецаках, отивайки по-рано), а понеже не са много баните се получават и опашчици в пик часовете. Но пък има сешоари Wink Има постройка с три газови котлона за готвене, фризер и хладилник - безплатни са. Барбекюта също има и също безплатни. За пералня се плаща. Wi-Fi-то е само в кафенето до рецепцията, но може да опънеш палатка наблизо.
Плажът до къмпинга е перфектен, към градчето има още един и след това друг, до който не стигнах. Много е хубаво, морето е малко по-вълничесто и открито - като нашенското.
Къщичките и аз ги загледах - малки фургончета (ако си била на Арменистис на Халкидики - една идея по-малки от тяхните). 27 евро май бяха, все едно са бунгалца. А в околностите има и къде да се разходи човек.

# 449
Миленита, аз също се притеснявах преди от ферибота, за което сега чак ми е смешно. Стискай очи и тръгвайте, ферито си е много стабилно!

Общи условия

Активация на акаунт