На море в Гърция 2014 - IX

• 56 392
  • 760
  •   1
Отговори
# 690
Здравейте! Моля, да ми отговорите дали в Гърция са разрешени GPS - системи в колите? Понеже се наслушах на всички забрани като анти радари, авторегистратори (камери), ножчета по-дълги от 10 см и вякакви други чудеса, та само това остана да е забранено. Чудя се дали мога да ползвам в колата си. Simple Smile А, да! - и на кои документи е добре да имам копия. Ще пътуваме с кола.

# 691
  • София
аз_пак_аз, на мен по-едрият пясък на плажа в Неа Потидеа ми беше най-малкия проблем. Просто цялата плажна ивица беше ужасно мръсна, както и самото градче. Или поне когато ние бяхме там, преди около 2 години. Сега може и да има напредък, дано.

За хотела не знам, щом си имат нещо като собствен плаж, значи вероятно си го поддържат чист  Simple Smile

# 692
  Каринчето , и аз чакам клипче от този остров! Много ме заинтригува. Оставам с впечатление, че там не живеят постоянно хора. Така ли е? Хубаво би било поне една-две снимчици да изровиш от тази красота.

# 693
Момичета, моля ви, ако знаете дали са разрешени GPS - системи или са забранени да ми отговорите.

# 694
  • София
Cllaire, никъде не съм попадала на такава информация да са забранени GPS-ите. Ние си ползваме винаги и не се притеснявам изобщо за това. Даже сега като гледам рент-а-кар в Гърция, предлагат срещу допълнително заплащане GPS в колата. Ако бяха забранени, едва ли щяха да го предлагат  Peace

# 695
Cllaire, никъде не съм попадала на такава информация да са забранени GPS-ите. Ние си ползваме винаги и не се притеснявам изобщо за това. Даже сега като гледам рент-а-кар в Гърция, предлагат срещу допълнително заплащане GPS в колата. Ако бяха забранени, едва ли щяха да го предлагат  Peace
Много съм ти благодарна за отговора, че ни е за първи път посещението и то си имаме повод - съпругът ми ще има рожден ден и му правя този подарък (почивка в Гърция), та не искам да се прецака нещо по време на престоя и пътуването.
Ще отседнем в Ставрос. Реших да не е на остров, защото се страхувах от постоянните гръцки стачки и се чудех какво ли ще правим, ако не се доберем, а и половинката ми е мнителен към всяко ново нещо, та ми се искаше да му хареса Гърция от първия път.
Някои от вас, момичета, ако е посещавал Ставрос нека напише какво може да се види там, има ли някакви забележителности - исторически, атракции, паркове ... и т.н. . Смятам да прескоча тези дни до книжарницата да видя някакъв пътеводител...

# 696
  • София
Cllaire, ако искаш да е нещо наистина забележително, може да се разходите до Урануполи на около 50-60км и да направите круиз с корабче около манастирите на Атон - http://www.athos-cruises.gr/
Не си харчи парите за пътеводител за Ставрос (не знам дали има такъв), има достатъчно информация в нета  Peace

# 697
Anna bel  - на остров Хриси преди 3-4 год. живееха едно момиче и едно момче на около 30год.. Изкарваха пари от каквото пониква на био пазара, а лятото от една таверна. Няма къщи. Ресторантите/таверна са общо две. Едната е на самото пристанище, а другата (в която живееше тази двойка) от другата страна на острова.  Палатките за забранени, но е пълно с палатки под кедровите дръвчета. Има и едно барче. Един от плажовете е с чадъри и шезлонги.  Каринчето го е описала много добре. Много е красиво.

# 698
 Cllaire,
единствените забележителности наоколо, за които се сещам,  са Амфиполи-погледни статията в 24 часа от събота- и Стагира над Олимпиада.
За да е престоят ви запомнящ се ,можеш да резервираш в https://www.facebook.com/AGNANTI.Restaurant.Pizza.Cafe, доказало се с годините място с непроменено качество и прекрасни гледки, подходящо за месна кухня  или в http://www.tripadvisor.co.uk/Restaurant_Review-g2292053-d4573979 … al_Macedonia.html за рибна.

# 699
Moharet, Кari2, мили момичета, (надявам се, че няма момче между вас - Боже, да не обидя някого!) Grinning - страхотни сте! Много, много съм ви признателна за това, което сте ми написали. Сега ще разгледам подробности.
Относно бензина какъв съвет ще ми дадете? Каква е цената на бензина в Елада? Там чух, че е много хубав бензина и с по-висок октан, та ми се ще да си направя сметка - дали да пълня там и да карам с качествен бензин или да си напълня резервоара до дупка и да карам с нашенски?

# 700
  • София
Момичета, помагайте. Търся студио за нашите + децата някъде на Ситония (може и в Касандра, де въпреки моята слабост към Ситония). Държим на хубав двор със зеленичка градина за децата + ако може да има възможност за ходене до плаж и пеша, че не съм сигурна, че на баща ми ще му се мърда всеки ден с колата... което не означава, разбира се, че ще си стоят все на техния плаж... Мислех си за Ормос Панагаис, като хубава отправна точка и близки приказни плажове в близост... Другия вариант е в Никити - също с чудни плажчета съвсем на близко... Търсят за около седмица, в началото на Септември, но навсякъде където сме ходили и сме останали доволни ми казват, че имат места чак от 10-11, което не ги устройва... Бихте ли ми препоръчали изпитани студия, които да отговарят на тези условия? Може и да не са само в Ормос или Никити - просто за тях се сетих, че са подходящи.... Предварително благодаря за отговора ви.

# 701
 Виктория,много благодаря, че ми отговори   bouquet . С едни дружки имаме планове във връзка с пенсионните ни години, та се замислих дали да не сменим острова.  Много, много красиво е на снимките,които намерих.

Последна редакция: пн, 18 авг 2014, 22:31 от Anna bel

# 702
Cllaire, бензина в Гърция е около 1.7 евро за литър.Относно качеството - нямам мнение.  Сигурно  както всичко останало и горивото е по- качествено.

# 703
Cllaire, бензина в Гърция е около 1.7 евро за литър.Относно качеството - нямам мнение.  Сигурно  както всичко останало и горивото е по- качествено.
Еmonaem, благодаря ти за ценната информация! Решението е взето за бензина.  Laughing В началото ще караме с нашенски, а после с качествен.
В Германия е забранено пускането на автоаларми. Има ли такова ограничение за Гърция?  ooooh!

# 704
  • София
Ние сме на дизел и ММ твърди, че гръцкия бил много по-качествен, та винаги преди границата зареждаме резервоара до горе  Laughing

Cllaire, много се шашкаш, жена  Peace Всичко ще бъде наред, дишай спокойно! Ще видиш, че толкова ще ви хареса и ще искаш да се върнеш отново и отново, и след някое време ти ще даваш съвети на хората  Hug

Ана Бел, подозирам, че догодина до Хриси ще те пращаме, та да продължиш проучването   Hug 
Не знам за вас, на мен този Крит ми е голяма мечта, но поне за 2 седмици ги виждам нещата  Laughing А сега зареди Хриси съвсем ми се засилиха копнежите  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт