Пипер или чушка?

• 73 670
  • 1 234
  •   1
Отговори
# 1 185
# 1 186
# 1 187
# 1 188

Давай, Бонго, набивай им го главата, та дано да си измислим нещо ново ..., че с този пипер ми омръзнаха

# 1 189
вече започнах да се съмнявам в себе си - пипер ли ям или си посолвам с чушка  newsm78  сериозно!!! ... в чуденка съм  Laughing

# 1 190
  • SF
Не може да посолваш с нищо друго, освен със сол.
Да не би там, от където си ти, да казвате сол на пипера, а пипер на чушката? Laughing

# 1 191
Esmee Хахаха ,не защитавам нито пиперките ,нито чушките ,копирах това което видях в добрата стара уикипедия ,свободно е всеки да провери. Grinning За мен няма значение ,зеленчукът си е един и същ ,дали е пипер,дали е чушка . От Варна съм едно време му виках само пипер,сега след доста време живот в столицата не мога да кажа на чушката пипер,някакси не върви. Мисля ,че няма крив или прав в спора,всеки е свободен да си нарича зеленчуците както иска. Grinning Grinning Grinning

"Плодът на пипера е  чушка,....В тълковния речник на българския език, издание на МАГ'77 от 1997 г.пише, че плодът се нарича пиперка...."

# 1 192
  • SF
А аз не нападам нито едните, нито другите.
Зеленчукът си е един и същ.
А в цитата ти, виж как някак е написано. "Плодът е чушка... (звучи сигурно, убедено, твърдо някак, както се говори в София Laughing)... ...Но в едно издание МАГ-дъра-дъра пише, че се нарича пиперка."
Втората част е доста по-колеблива. Те са длъжни да напишат, че са го чели някъде, но се въздържат да го твърдят от свое име.

Stop Хай файв!

# 1 193
Батето със сопата,
стана ми интересно дали си виждал мумията на ледения човек Отци в музея в Болцано?

# 1 194
Аз използвам думата чушка (сладка, червена,зелена,люта,чорбаджийска), а пипер за мен е растението и подправката. Когато отидох в семейството на мъжа ми те казваха - пиперки, а само на лютите - чушки!

# 1 195
Батето със сопата,
стана ми интересно дали си виждал мумията на ледения човек Отци в музея в Болцано?

прилича ми доста  hahaha

# 1 196
И аз така знам - растението се казва пипер, плода - чушка. И по двата начина го разбирам особено откакто прекарах малко повече време в североизточна България. Дразня се единствено като се засуче груб спор по темата Simple Smile

# 1 197
тъкмо темата беше заспала и ти пак разбърка жарта.  сега пиперкаджийте ще те захокат  Laughing

# 1 198
  • София
Ади вървете та праите зимнина, че пипера изчезна от пазаря бе. После ще искате печени чушки от буркан ама няма да има. Божеее 1 200 мнения син домат ли съм или патладжан.

# 1 199
дедо , ЧЕРВЕНА чушка печеш и ядеш , нали ???

Общи условия

Активация на акаунт