1001 НОЩ - Binbir Gece/ ХАЛИТ И БЕРГЮЗАР пред камерата и зад кадър - 237

• 35 431
  • 745
  •   1
Отговори
# 285
В средата е актрисата Йълдъз Кюлтюр, която зрителите на КД познават от сериала. Снимката е сложена от приятелка на Берг.

Берг е писала:" Преди малко гледах повторението на КД и си дадох сметка колко ми липсва. Йълдъз е душичка. Прегърни я от мен, моля те."

Струва ми се, че артистът, който е на снимката играеше с Берги в "Безкрайна песен" newsm78

# 286
В средата е актрисата Йълдъз Кюлтюр, която зрителите на КД познават от сериала. Снимката е сложена от приятелка на Берг.

Берг е писала:" Преди малко гледах повторението на КД и си дадох сметка колко ми липсва. Йълдъз е душичка. Прегърни я от мен, моля те."

Струва ми се, че артистът, който е на снимката играеше с Берги в "Безкрайна песен" newsm78

А жената, която е с очилата на главата прилича на любовницата на Аликемал!

# 287
Ох, чудесни неща сте сложили в темата!  Hug Hug Hug Hug

И на мен много ми липсва Берг в КД.
По принцип го гледам заради нея, много неща не ми харесват и съм се дразнила,
но като цяло има някаква атмосфера, не знам - може би се дължи на актьорите,
на отношенията в екипа...
Отсега пожелавам на Берг да има нови роли, които да направи още по-добре от съдия Фериде.
Макар, че като Фериде също много ми харесва.
Не знам каква пречка има за тялото и и за лицето и, но за мен в тази роля, тя е толкова в кожата
на Фериде, толкова чар, чувственост, женственост и личен стил и придаде, че неслучайно
са и оценките на публика, критици, феновете - тях не ги броя.

Това с герданчето е много сладко.

# 288
 Mydream  Hug
И аз съм скиптично настроена към професионалната
оценка на   Айла Алган относно това, че тялото и лицето на
Берги не са достатъчно чувствени. Не отричам, че тя е тази,
която компетентно може да прецени, но от друга страна
Бергюзар не е била в роля, която да изисква подобна чувственост.
И двете и главни роли на Шехерезада и съдия Фериде са друг типаж.
Дано да попадне на роля, с която да опровергае тази оценка. Grinning

# 289
  • София

Ето го и герданчето Laughing Laughing

# 290
Mydream  Hug
И аз съм скиптично настроена към професионалната
оценка на   Айла Алган относно това, че тялото и лицето на
Берги не са достатъчно чувствени. Не отричам, че тя е тази,
която компетентно може да прецени, но от друга страна
Бергюзар не е била в роля, която да изисква подобна чувственост.
И двете и главни роли на Шехерезада и съдия Фериде са друг типаж.
Дано да попадне на роля, с която да опровергае тази оценка. Grinning
Изобщо не упреквам  А.А. Освен това, има още една част от интервюто, на която попаднах вчера и тя изброява няколко имена, в това число е и  Берг и споделя, че тези актьори играят добре ролите си. Същата актриса каза много хубави думи за Берг и нейната Шехерезада преди време - като изпълнение на ролята. Оценката и за КД и за Фериде е също висока. Ами в крайна сметка то това са големите роли на Берг. С малко прекъсване от "Безкрайна песен", т.е. за значимите и участия - тя няма забележка и точно по тази причина мен не ме е подразнила нейната оценка.
Но по повод споменаването от Берг, че и липсва КД споделих, че и на мен ми липсва и навързах мнението си с нейното.
Доказателство за това, което и се получава на Берг, поотделно, както и на двамата с Кенан са стотиците клипчета, които направиха феновете с техните сцени. Така беше и с "1001 нощ".
Ако ролята, ако играта на актьорите не докосва, това не може да се случи. Няма как да дойде вдъхновението.
Ето и оценката на Месут Яр, която Варна е споделила, човек с изключително много наблюдения върху участия и сериали, с много опит в тази сфера като критик.
Така, че само мога да се радвам за Берг и за постигнатото дотук. А тя е още в началото на кариерата си.

Последна редакция: пт, 08 авг 2014, 15:56 от Mydream

# 291
# 292

Джанан в новия сериал, който вече се излъчва.

# 293
Всеки актьор има физически характеристики, които го правят по-подходящ за една роля и по-малко подходящ за друга. Това имаше предвид Айла. Няма актьор, който да може да изиграе всичко. Иначе нямаше да има нужда от кастинги. Все едно да искаме Дани де Вито да изиграе Ромео. Всеки си има някакви ограничения, но това не го прави по-слаб актьор.

Берг е много красива и има много хубаво тяло, поддържано със спорт, висока е, има дълги крака, не е плоска като дъска, слаба е, без да прилича на анорексичка. На живо изглежда още по-крехка, фина, деликатна, като направена от порцелан. Но първото, което си помислих като я видях, е че има тяло на спортистка. Не си казах: "Леле каква знойна красавица!" или "Какво Барби". Не е от жените, от които лъха на секс. Няма излъчването на Памела Андерсън. Малко попрезряла секс бомба давам за пример, но не се сещам за по-актуална сега набързо.

Например Нургюл има много роли, особено в киното, на чувствени, предизвикателни жени, жени-изкусителки. Доста хора не можаха да я възприемат в "Любов и наказание" в ролята на невинна девственица на зряла възраст. Нейната физика пък й поставя такива ограничения.

А иначе за ролята й във КД съм абсолютно съгласна. Сценарият даде някаква основа на образа на героинята й, но Фериде беше изваяна от Берг. Все едно й дадоха някаква кукла в началото и тя инсталира в нея своето сърце. Сигурно друг би изиграл ролята по различен начин, но добротата, нежността и топлината, които  тя вля във Фериде няма да ги има. Няма да са същите.

Ииииии най-вече тази нейна безусловна и непознаваща граници любов към Махир, тази  влюбеност до безпаметност, която Берг изигра по невероятен начин.

# 294
Всеки актьор има физически характеристики, които го правят по-подходящ за една роля и по-малко подходящ за друга. Това имаше предвид Айла.

................

Ииииии най-вече тази нейна безусловна и непознаваща граници любов към Махир, тази  влюбеност до безпаметност, която Берг изигра по невероятен начин.

Точно така приех думита на А.А.

Затова се обосновах в коментара си, че сещайки се за КД от думите на Берг, свързах с мнението за чувствеността.
Но толкова е жива в съзнанието ми онази Фериде, която в 72 еп. прости, страда, плака, споделя, пи, разнежи се, танцува притихнала, а после така луда по Махир още в колата беше толкова предизвикателна и в същото време загадъчна, само след секунди в действието вече не успя  да се сдържи и зацелува Махир, а после с невероятен блясък в очите го попита ...абе по-добре да си пусна клипчето пак.  Joy Joy Joy

# 295
# 296
# 297

Но толкова е жива в съзнанието ми онази Фериде, която в 72 еп. прости, страда, плака, споделя, пи, разнежи се, танцува притихнала, а после така луда по Махир още в колата беше толкова предизвикателна и в същото време загадъчна, само след секунди в действието вече не успя  да се сдържи и зацелува Махир, а после с невероятен блясък в очите го попита ...абе по-добре да си пусна клипчето пак.  Joy Joy Joy

Аз се сетих точно за тази сцена, когато четох думите на Айла и си помислих, че стига да има добър режисьор, Берг би се справила и с такава роля.

# 298
Цитирам 72 еп., защото е от последните, но тя си изигра влюбването от пръв поглед страхотно.
Започна си направо с Фериде още в първите епизоди.

Ох, не остана. Да видим сега какво ще ги правят двамата, как ще ги разделят, как ще ги отдалечават, как ще ги настройват един към друг. Привидно дори и да се правят, в сърцата им - огън ще гори.

# 299

Кенан дали се е затъжил за своя Махир? Joy Joy Joy

Общи условия

Активация на акаунт