БРОДИРАНА КРАСОТА Тема 125

• 63 101
  • 740
  •   1
Отговори
# 225
А относно трите мъника имам схемички, които пък любезна съфорумка ми даде малко по-нагоре в темата и си го комплектовах, гоблените са малки и лесни, шият се бързо, пък и са много красиви
Венера, аз доколкото разбрах момичето никога не е шило, така че смятам че е най- добре да си купи готово комплектче. Когато понатрупа опит ще може да си комплектова и сама, но поне в началото е добре да се довери на специалисти, а и за 10- 20 лв може да се купят и много хубави неща за начинаещи.

# 226
Дид, тези коне завършени ли са  Shocked

Аз май не съм споделяла, но първия си гоблен го комплектовах сама, но пък той не беше с много цветове, схемата беше от едно списание. Даже мисля, че така е по-лесно, отиваш и си купуваш необходимите конци. Докато има някои готови комплекти, с които може да е трудно ориентирането за начинаещ.

# 227
  • sf
Гугълнах тая Целувка на Климт  Rolling Eyes не мога да разбера, то чаши, пъзели, кво ли не, пък за мен си е направо грозна картина  Rolling Eyes

Аз иначе шия, шия , с бясна скорост , ама ми се видя края на почивката , до вторник каквото ушила-ушила, после я имам време, я не, че наесен и първокласник ме чака  Grinning

# 228
  • Димитровград
Ина,все ги избираш такива,дето и на мен ми харесват! Котките са ми слабост.
На Коте Ваня феичката много ми харесва,както и всички други на тани 211.
Като гледам Инат как се подготвя за Коледа, направо се замислям и аз да се пробвам с някоя картичка.
За сега само една покривчица,която много дълго време чакаше оформление.

# 229
did_tag, благодаря за полезната информация.Няма да си ги купувам, нагледно ме убеди. Много гоблени ми харесаха в сайта им, но жалко за неудачното им разработване. Аз имам всъщност 3 неушити и с моите темпове ще ми стигнат за няколко години. Възхищавам се колко сте чевръсти, аз шия бавно - нали се успокоявам с тях  Simple Smile. В момента съм на контурния бод на този:

# 230
  • Пловдив
Дид, тези коне завършени ли са  Shocked

..............................

Публикувани са като завършени. Даже имаше картинка и готов гоблен, ама са го изтрили, че резила е голям

Намерих албума с шедьоврите на Вачеви....................
https://www.facebook.com/media/set/?set=oa.855987254417418&type=1

Последна редакция: нд, 17 авг 2014, 19:23 от did_tag

# 231
  • Балчик
Всички показани красоти ми харесват много.
Ина, както винаги показва внушителни етапи.
Инат ме зареди с коледно настроение, особено в тоя хладен дъждовен ден. Simple Smile
KoteVania, чудна феичка. Peace

Хайде следващата серия, от мен:

# 232
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯

Blush със светкавица и без

# 233
  • До сърцето...
Колко горе-долу струва гоблен малък и лесен като за супер начинаещи  newsm78

Ох, нямам спомени. Но мисля, че около 10 лв. Примерно миниатюрите на Пермин са около 7 лв.

Скрит текст:

P.S. Промоцията е до края на август (в магазина на ДМЦ).

# 234
  • Ямбол
Да покажа малък напредък.
Скрит текст:

# 235
Аз бих препоръчала Nefertari34 като начало да си вземе един Вилеров гоблен / без детайли, разбира се / и да се учи на него. Схемите им са много ясни и лесни.
Основния гобленов бод е този. Нека научи първо него. Да шие 1/4, ако иска 1/2. 1/1 може също.
Не я пращайте веднага на кръстчета. Все пак те не са основен гобленов бод.

# 236
  • Пловдив
Благодаря за пожеланията Simple Smile
Тъй като на замръзения гоблен ще имам доста фр. възли за снежинки изглеадах по-горе каченото видео за тях. Аз шия без гергеф, но сега си мисля, че за фр. възли задължително ще трябва да си купя. Какво е вашето мнение. Някойправи ли ги без гергеф?

Последна редакция: пн, 18 авг 2014, 14:13 от smarfietka_13

# 237
Чета ви всеки ден, следя кой какво показва-уж скромно се напредва, ама не.
Шия си чорапа и ме мързи друго да правя.
Роси, много хубаво обясняваш.
Бачйиска, Ина и Джема вдянали са турбо иглите.
Инат, колко още ти остават да шиеш от тези коледни мотиви. За сега само ти и аз сме на тази тема.

# 238
Аз бих препоръчала Nefertari34 като начало да си вземе един Вилеров гоблен / без детайли, разбира се / и да се учи на него. Схемите им са много ясни и лесни.
Основния гобленов бод е този. Нека научи първо него. Да шие 1/4, ако иска 1/2. 1/1 може също.
Не я пращайте веднага на кръстчета. Все пак те не са основен гобленов бод.

Защо? Не знам колко е голяма, но кръстчета ни учеха как се шият в училище, в час по ТО (не съм толкова стара все пак Rolling Eyes)  Няма значение с какво ще започне, ако има хубава и четлива схема.

П.П. Пък на мен Вилеровите гоблени са ми много неприятни като излъчване. Не бих шила от тях.

# 239
Тази бродерия ми стои ушита от няколко години и досега така и не успях да й намеря подходяща рамка. Та това сътворих преди малко. Сега обаче се чудя не е ли малко претруфено  Rolling Eyes

Скрит текст:

Не са много реални цветовете, ама не мога по-добре да ги докарам.

Аз съм си шила всички френски възли без гергеф, просто изпъвам хубаво панамата като правя възлите. Понякога я хващам между коленете си, според зависи.

Общи условия

Активация на акаунт