БРОДИРАНА КРАСОТА Тема 125

• 63 147
  • 740
  •   1
Отговори
# 480
  • Плевен
Инат много е нежен Simple Smile

Да попитам момичетата правили схеми/пренабори в ПМ, тръгнах да правя една схемичка и уж малка, какво смятах квадратчетата като си задавах размера на мрежата и сега се оказва, че отгоре не ми стига мрежата имам да направя около 10-на знака още  ooooh!. И питането ми е, имам ли възможност да добавя още мрежа и ако да как ?

Натискаш горе  бутона Fabric и от падащото меню отново  Sizes.От отворения прозорец си нагласяш размерите в stitches ,след това-  ок.Мрежата ти се увеличава.Маркираш  цялата картинка и с ръчичката която се появява преместваш както на тебе ти е удобно картинката която  пренабираш.
Но защо преди това не си си задала размерите  Wink

Роси 123 - сладурче   bouquetДано младата дама е доволна.Совичките сега са много актуални след младежите  Peace

Реа - много добре е станало гобленчето   bouquet, а толкова притеснения  Simple Smile

# 481
Инат много е нежен Simple Smile

Да попитам момичетата правили схеми/пренабори в ПМ, тръгнах да правя една схемичка и уж малка, какво смятах квадратчетата като си задавах размера на мрежата и сега се оказва, че отгоре не ми стига мрежата имам да направя около 10-на знака още  ooooh!. И питането ми е, имам ли възможност да добавя още мрежа и ако да как ?

Натискаш горе  бутона Fabric и от падащото меню отново  Sizes.От отворения прозорец си нагласяш размерите в stitches ,след това-  ок.Мрежата ти се увеличава.Маркираш  цялата картинка и с ръчичката която се появява преместваш както на тебе ти е удобно картинката която  пренабираш.
Но защо преди това не си си задала размерите  Wink

Много благодаря  Hug
Ами защо, защото първо правя за първи път схемичка т.е. то си е почти пренабор ...на една дребна схемичка променям някои неща и цветове. И то ми се спусна  прозорец с едни размери да ме пита и аз нямах представа колко е и го потвърдих и като показа мрежата и на мен ми се стори, че ми е достатъчно а ме домързя да преброя точно и така  Crazy

П.П. мрежата я увеличих, сега втори път въпрос, как да си маркирам картинката  Embarassed Курсора ми стои на някой от бодовете (в случая кръстче) как да се махна от там?

П.П. 2.  оправих се  Mr. Green ooooh!

Последна редакция: нд, 31 авг 2014, 11:54 от mibobo

# 482
В ПМ съм правила и друго, но вече не помня от къде. Мрежата ми беше доста по- голяма от нужното и след като си направих схемата натисках някъде и излишната мрежа се махна, остана само с по една клетка около схемата.Не ми се смейте, но толкова рядко ползвам ПМ-а че до следващото отваряне и съм забравила каквото съм знаела преди.

# 483
  • Плевен
В ПМ съм правила и друго, но вече не помня от къде. Мрежата ми беше доста по- голяма от нужното и след като си направих схемата натисках някъде и излишната мрежа се махна, остана само с по една клетка около схемата.Не ми се смейте, но толкова рядко ползвам ПМ-а че до следващото отваряне и съм забравила каквото съм знаела преди.

Питай !Запомнай ,че после да ни обучаваш! PeaceС питане и до....... се стига  Hug

Схемите в РМ са по удобни/предпочитам ги/, защото можеш да си гласиш мащаб, цветове  и още много др.нещица.И аз в началото гледах така Shocked

# 484
  • Пловдив

Fabric - Sizes - маркираш By reducing to the currently used fabric area:

И от долу си задаваш броя квадратчета които искаш да имаш  - 0; 1.......... по твое желание

# 485
Леле ... колко теми сте изписали  Shocked Много отдовна не съм влизала във форума...  Embarassed
Мене ей тъй ме беше напуснал мерака за игла и конци ....  Embarassed
с месеци не съм хващала гоблена (с 2-3 изключения)  Rolling Eyes
Вчера случайно , в манастирчето "Св. Георги" в Поморие,  видях икона на Св Георги , която  беше бродирана с мъниста (отчасти с мъниста , отчасти като картина рисувана) Останах удивена и прехласната от тази икона , и сякаш неусетно отново ме обзе желание да бродирам - моя изоставен Св Георги вкъщи - върнах се и го подхванах...  Whistling (..май все пак не съм забравила как става... Wink )

# 486
След 10-дневно отсъствие досега ви четох. Много хубавини видях - поздравления!

celuFka, на теб във Варна на 8ми прим.полк ли ти рамкираха Балоните и Тигъра? Много ми харесват рамките, които си избрала, жалко само че така са си оставили ръцете при опъването на Балоните. Ако искаш съдействие да ги върнеш, за да ти ги оправят, насреща съм. Мога да го занеса, да го взема и да ти го изпратя. (Ако бъркам нещо, моля да ме извиниш)

Благодаря, Дион, много мило. Точно там ги рамкирах - на 8ми приморски, до ОББ. Аз не бях притисната от времето и дори не знам за колко време ми ги направиха. Но това с балоните наистина ме разочарова. Ето защо им е и толкова ниска цената в крайна сметка. Мисля тук някъде в Бургас да дам да ми го поопънат, защото сега седи в тъмна торба да не го гледам. А като се сетя с какъв мерак го занесох.... И хем ги бях предупредила че именно балоните са малко измачкани.. "Не се притеснявайте, аз нали ви взех пари за опъване..." Ми мерси  Shocked

Някоя събота ще спланирам идване към Варна, ще звънкам - за кафе, не за рамкиране!  Hug

# 487
Целувка, отвори си го сама, мисля че е с подлепващо. Опъни си го и после външния картон го залепи с хартиено тиксо. Единствено като се поопъне,в рамката ще влезе част от гоблена.

# 488
Искам да ви предупредя да не си купувате от тази фирма:
http://www.goblen.info/art.html

Не знам как си продават гоблените в Русия, но вижте моят дето ми отне 1 година, все едно го гледате през мъгла, а на живо е още по зле:

# 489
Реа, извинявай, но това не е ли гоблен на Дим?

# 490
  • Kneja, Vratsa, Bulgaria
Искам да ви предупредя да не си купувате от тази фирма:
http://www.goblen.info/art.html

Таман си видях Дъбова гора, а за Финети - Нойшванщайн  и ти - НЕ. ooooh!

# 491
  • Плевен
Реа наистина изглежда ужасно CryЗащо го купи от там?Моя е оригинал , щие се на 18 , а това което виждам от картинката , твоя  на 22 .От там е и проблема.С какъв бод го ши?При мен са кръстчета ,но и с различни на брой нишки ,и мартеници.В момента съм го спряла но ето това което съм ушила

Цветовете са наситени , шия го с удоволствие.
Не знам как да те успокоя ,дано като го рамкираш поне малко да изглежда по-добре  Peace Hug

# 492
  • София
Рея  Hug, напълно разбирам разочарованието ти, а като си спомня с какво желание и ентусиазъм го започна.  Hug

Скрит текст:
Това лято с ремонти, майстори и други глупости на вилата направо се побърках, и няма да ми се смеете но в колата съм си сложила гоблена и докато чакам майстори или там другите неща си седя в колата (защото вътре е разбито и прахоляк) и шия (ММ ме обяви тотално за изперкала  Mr. Green) Но иначе страшно ме хваща нервата, че си губя времето.

И да покажа какво успях да сътворя това лято:

Бачийска много съм ти благодарна   bouquet, признавам се че изобщо не му бях обърнала внимание на този гоблен, а страна толкова интересен, че поне мен направо ме плени.

И още един - подарък от приятелка. Много нежен стана. (нещо снимките ми не са първа хубост, но фотоапарата ми прави номера).

# 493
Пепи, веднага ти отговарям.
Скрит текст:
Започнах да шия като студентка, ших предимно на Казанлък, не бях чувала за никой известен автор на гоблени. После като се омъжих и родих децата не ших, докато преди няколко години отново ТРЯБВАШЕ да си намеря хоби и се върнах към старото си. Не бях чела по форуми не бях се интересувала, влязох в един магазин и си купих Момичето с книгата, съжалявам, че беше на Казанлък, но тогава изобщо не подозирах за другите разработки на толкова сполучливи гоблени. По едно време попаднах в тази тема и видях този гоблен  на Гоблени Класик, спомням си, че един ник bubka ( не ми се рови в старите ми публикации за точният ник ) беше го показала и тя ме осведоми от къде си го е купила. Оказа се от Варна, отидох до офиса им и си го купих,защото смятах , че е страхотен. Ших го и показвах етапи тук. сега разбирам, че някой хора (Теди, Наде  Wink ) са се чудили как може да го шия туй чудо!!!! Освен всичко го предлагаха 1:4  - ужасия.....на 2война цена около 90-100лв беше.
После като започнах да шия на Дим и другите видях в каква заблуда съм била, но като не съм имала с какво да сравнявам.
После също така разбрах, че го има на Дим и се зарекох, че ще си го ушия, освен това е мъничък и вълшебен.
Та така.........имам си обица на ухото за фирмата Гоблени Класик и исках да споделя за нея !

# 494
Теди, чудесии си направила - поздравления!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт