БРОДИРАНА КРАСОТА Тема 125

• 63 079
  • 740
  •   1
Отговори
# 465
Реа първо го изпери и изглади пък тогава прави цветя. И от органза ще станат ама не мога да преценя размера на гоблена ти, може да трябва 3 мм или 6 мм лента. В единия линк имаше лесни цветенца като маргаритки, макове и за тичинки френски възли.

Единия вариант на розичка е този една завъртулка на фр. възел и трапоска и дърпаш, става чудна розичка
Скрит текст:

Другото е това, сякаш е по близо до твоите цветенца
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:

Това става и с органза.

Цвете Lazy Daisy  
Скрит текст:
Скрит текст:

http://lentochki.ucoz.ru/index/master_klass_quot_bazovye_lentoch … stezhki_quot/0-33

Последна редакция: сб, 30 авг 2014, 15:49 от bisy_k

# 466
bisy_k, благодаря за помощта, наистина много се постарах да докарам поне едно цветенце, но така и не успях да се справя  Confused От твоите линкове бях харесала едни бели маргаритки, и тях мъчих, но.....
Сигурна съм, че някой ден като не бързам и не ми е напрегнато ще пробвам да усъвършенствам тази техника  Hug

И ето финала, изпран и изгладен, дано да му направя и сполучлива рамка:

Скрит текст:

# 467
Реа, така си е идеално. Ние сме на сватба на същата дата Simple Smile И аз трябва да търся рамка, няма да имам време и май ще ползвам готова.

# 468
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Реа, така си е идеално. Ние сме на сватба на същата дата Simple Smile И аз трябва да търся рамка, няма да имам време и май ще ползвам готова.

Laughing и ние  Laughing
нищо не съм ушила, не знам ще имам ли време да направя поне картичка  Confused

# 469
ИнаТ, не знам какво е твоето гобленче, но мога да те посъветвам, че за спешни случаи можеш да използваш Джъмбо, нищо, че ти е далеч.  Wink Размерите са като за снимки различни формати.

Аз понеже имам време и при нас ще стане за 1 седмица ( поне така си мисля, защото до сега така е било) ще го занеса във вторник за рамка.
Идеята ми беше вместо картичка да е гобленчето ми + "другото".

Добри, ИнаТ, да не сме на една и съща сватба  Mr. Green Whistling

# 470
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
...

щеше да е върха  Laughing ще си седим на края на някоя маса и ще боцкаме, боцкаме, поне на думи...  Laughing

Hug ако сме на една и съща сватба, значи си объркала имената  Whistling

# 471
Добри, ясна ми е на мен таА разбота, ама голям кеф щеше да е.  Hug

# 472

Доколкото знам сватбата на дъщерята на Дечко е на тази дата. Рея да не се окаже че си на нейната сватба че тя ще е до теб... Не знам имена...

# 473
Благодарение на bisy_k  вече знам къде е бил проблема ми с отварянето на схемите .....
липсвало ми е самата ПМ програма..........
сега вече успешно отворих днешните схеми на ангела ми Simple Smile

човек всеки ден се учи............. 
Благодаря на всички ви отзовали се днес   bouquet

# 474
Аз съм готова с картичката

и си продължавам с Къщата край езерото. А нея я докарах до тук

# 475
Роси, много добре се е получила.
Добри, имаш време да приготвиш нещо. В Сф имам малки схеми на младоженци, а в едно списнаие имам две гълъбчета с балони, много симпатични, Буб.ка ги  е показвала готови. Във вторник мога да сканирам.
Реа, ето това са моите младоженци /Руслана и Gaurav/:

Скрит текст:

Последна редакция: нд, 31 авг 2014, 09:25 от ИнаТ

# 476
Роси, картичката е страхотна. С какво залепваш панамата за картона?

# 477
Инат много е нежен Simple Smile

Да попитам момичетата правили схеми/пренабори в ПМ, тръгнах да правя една схемичка и уж малка, какво смятах квадратчетата като си задавах размера на мрежата и сега се оказва, че отгоре не ми стига мрежата имам да направя около 10-на знака още  ooooh!. И питането ми е, имам ли възможност да добавя още мрежа и ако да как ?

# 478
След 10-дневно отсъствие досега ви четох. Много хубавини видях - поздравления!

celuFka, на теб във Варна на 8ми прим.полк ли ти рамкираха Балоните и Тигъра? Много ми харесват рамките, които си избрала, жалко само че така са си оставили ръцете при опъването на Балоните. Ако искаш съдействие да ги върнеш, за да ти ги оправят, насреща съм. Мога да го занеса, да го взема и да ти го изпратя. (Ако бъркам нещо, моля да ме извиниш)
Аз също бях носила един път там гоблени (една малка къщичка на Дим и Африканката на Ланарте) и като цяло не останах доволна. На къщичката отгоре има оставено повече празно пространство в сравнение с другите страни, не е фрапиращо, но се забелязва. И времето, за което бяха готови, също ме подразни - две седмици. В другото ателие, в което ходя, последните 3 гоблена ми ги направиха за точно 4 дни. Определено съм много по-доволна от там, някак си се усеща и връзката с клиента, личното отношение към всеки отделен клиент, което за мен е от значение.

Аз докато бях на гости при нашите, се отдадох на шиене. Толкова лесно и приятно ми върви този гоблен, чак не мога да повярвам. Но аз и нищо друго не съм правила де, майка се занимава с домакинството, аз само почивах и ших. Ето това съм ушила за две седмици точно:
Скрит текст:

# 479
Роси, картичката е страхотна. С какво залепваш панамата за картона?

Върху перления картон има една друга релефна хартия на цветя, върху нея са три сатенени лентички( две зелени и една червена) и чак след това е панамата. Всичко това съм залепила едно за друго с двойнозалепващо тиксо. Цветенцата и пеперудите лепих с едно специално лепило за хартия(ето това http://www.newtech-bg.com/%D0%A3%D0%BD%D0%B8%D0%B2%D0%B5%D1%80%D … BS-YRaLYlKPctejId - то е бяло, но като изсъхне става прозрачно, така че даже и да се сложи повече някъде после не личи). Имах едни малки перлички и исках от тях да сложа за тичинки на цветчетата, но не ги открих и изрязах точки с перфоратора. Малко са големи, но като се има предвид че сина ми каза че иска "оцъклен" бухал, тичинките подхождат на оцъклените му очи...

Общи условия

Активация на акаунт