Сред песнички, игри и врява на мами и дечица от ИБ лятото минава!

• 20 676
  • 750
  •   1
Отговори
# 15
  • В къщурката на хълма на феите
Поспалане извинявай, аз мислех, че чак довечера ще пускаш тема и то ако имаш време .. ся така таман ще имаш за следващата тема измислено заглавие и т.н. Hug

# 16
Цоп и аз  тукккк, благодаря Мецке за темичката   bouquet  bouquet  Копирам се от старата, че бях започнала да пиша и трябваше да храня Ивейнката и гледам сте пуснали нова темичка.

Аз лично не съм фен на разделянето по възрасти за уменията и играчките, всяко дете си е уникално и неповторимо с различни възможности и интереси. Ако питаш за четиво за развитие на възможностите и занимания, фенка съм на тази книжка и за съжаление родителите са основна занимателна и образователна фигура в този подход  Laughing Laughing

https://www.google.bg/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&s … -0LRHaweDiu3SvGcQ

Иначе от опит, в тази възраст се впечатляват най-много от изкуство и да .....дрънчат и мажат и да гледат филмчета  Rolling Eyes  Може да вземете някакви боички, които се мият, сега за лятото е ок или килимче за рисуване/мазане  Wink. Но всяко дете пак казвам си е различно особено в този ранен период, стига да не е опасна за детето, всяка играчка е подходяща за всяка възраст, важно е да му е интересно на детето, следи я внимателно какво я впечатлява и се насочи натам.

/и на Монтесори-в интерес на истината тепърва се запознавам по-детайлно с този подход/

# 17
  • Кафе,грим и без да мечтая, днес пак ще бъда силна!
Мецко, мерси   bouquet

Магнитче, да оздравяват бързо малчуганите.Бая зачестихте, май ви е време да се подсилите с нещо имунната система. Hug

Дани, ЧРД на патеричка, жива и здрава      bouquet

Фейт, да си изкарате супер почивка/гостито и плътно пробиотик на морето да няма проблеми  Hug

Бютка, тъкмо викам к'во стана с морето ... откога си напазарувала сайдера ....  Mr. Green
Майтапа настрана, весело изкарване и палчета за клиниката, дано да се завърнете с огромен напредък  Hug

Нас ни поканиха за 3 дни в Гърция на море през септември-началото (безплатен престой само  Mr. Green, храната си е от нас)  Mr. Green, но преди това имаме и 3 дни на Пампорово, тъй че вече броя обратнооооо  Crazy  Crazy  Crazy  Хич не ми се седи в нас, ама хич ...........

# 18
  • София
Нищо му няма на Георги, най-обичам така, след ден два ще е съвсем болен 99% гаранция.
И Лили така-нищо й нямало,кашляла от лигите- да бе..елате да я видите сега,горката, на всеки час по някое лекарство й давам! Като дърт пушач кашля милата,не е истина Rolling Eyes

# 19
  • Северозапада
Прахче, права си за това, че децата са уникални, но все пак имат някакви приблизителни предпочитания на съответната възраст. Аз се занимавам с нея, но ми се иска поне 5-10 мин. преди и след хранен да ми отпуска, колкото да приготвя манджата и да разчистя после. Писна ми масата да седи с часове с чиниите по нея  Sick да не говорим мивката, която е вечно пълна. Благодаря за четивото. Иначе тя много обича музика, от бебе "танцува" на всеки звук. Онзи ден в месарницата хвана "такта" на машината за рязане на колбаси  Laughing Машината поскърцваше, а дребната се поклащаше в такт. Имаме пастели, обича да "рисува" и да ѝ рисуваме. Трябва да ѝ взема магнитна дъска, в Козлодуй има и много ѝ се кефи.
Пете, завид-завид  Laughing

# 20
Меци,прекрасна тема  bouquet

Дари днес става на 6 месеца  Simple SmileДадохме за пръв път домашно картофено пюренце и се прие много добре,пу-пу. Даже плакахме като спрях да давам,но лека-полека.Опитах да ги сваря на пара с функцията на ел.стерилизатор,но не се получи от първия път и си ги сварих с водичка.Може би трябваше няколко пъти да завъртя таймера.Сега спим блажено 2 часа и половина.Вчера сме спали 4 часа следобед.Климатът в Сопот определено добре ни се отразява,пу-пу

Дани,
честит рожден ден!Бъди жива и здрава,горда и щастлива мама и съпруга  bouquet

Нелка,и ние вечерно време след баня при кърмене сме мокри,но в тези жеги е нормално.За да има заболяване,трябва да има и други симптоми

Поздрав от нас

Скрит текст:

# 21
 Hug Мерси за темата, Меци
Нелка, радвам се да те видя, че досега бяхме най-малките тук и с проблеми, които другите отдавна са минали  Mr. Green
Рокси, изглеждате прекрасно   bouquet
Маги, честити 6 месеца на бонбона   bouquet
Ние бяхме на сватба в сев. Б-я уикенда, водихме и малчо с майка ми, изкарахме чудесно, само дето тя държи да си го гледа по някакъв си неин начин и изобщо не слуша аз какво й говоря - на какво е свикнал и как се успокоява. В резултат, почти всеки път ги заварвам той разреван, тя се опитва да го успокои, но не успява. Еййй, дебела глава е и това е.

# 22
  • Габрово
Дани, честит рожден ден на патерици  bouquet. Много здраве и щастие.

Бюти, как е Анди? Има ли напредък?

Много са сладки порасналите Ивайла и Дари.

Благородно завиждам на всички за пътшествията. Ние няма да мръднем никъде  Crossing Arms.

# 23
Петееее, голям кеф, да минава по-бързо тоя месец, а  Hug
Маги, честита половин годинка! Много сте хубави!
За играчките, аз като вече навлязла в разни терапии  Mr. Green аз препоръчвам игрите, които развиват сензорната стимулация. Няколко примера: басейн с топки; глина и разни такива менящи се, мачкащи се материали; бои за пръсти, с които да се запознава детето и да цапа; а най-лесно е взимате една купа и я пълните с кус-кус и вътре слагате дребни играчки, които детето трябва да открие, по този начин се развиват много от сетивата  Wink
Ива, мерси, добре е. Ами има малко напредък да, но като цяло повечето неща не ги разбира/т.е. според това, което съм виждала, че може съм сигурна, че всичко разбира, но не иска да го покаже/, все още не говори и не подражава.

# 24
Мерси на всички за топлото посрещане Simple Smile Hug
Дани честит рожден ден и от мен   bouquet
Малкият ми щурчо сега спинка даже не поиска и да яде в 18ч от тея гадни колики.Вече всичко сме изпробвали еспумизан,колийф,инфакол,бейбинос,чай от копър,коликинд,но уви коликите спират за ден два и после отново ни връхлитат с адска сила.Смях не смях,но единственото което ни успокоява е този метод на д-р Карп.Ама може ли пък всяка вечер да го увивам това дете като пъшкул в тея жеги?Надявам се до края на този месец да отшумят,че много ме е жал като започне да плаче като котенце горкото.

# 25
ох, Нелка, съчувствам ви за коликите, ние бяхме с такива до 4месеца и 10 дни Tired Изпробвахме всичко, което беше възможно и сякаш най-много Лефакса и Абоколокена помогнаха, но временно Outta Joint После идват зъбите Mr. Green

# 26
# 27
Коликите според най-новите изследвания, не са породени от стомашни неразположения или болки, а по-скоро е от нервната система и чувствителността на бебето/за това и повечето лекове и билки за стомах - не действат, а о-скоро методи за успокоение  Wink-гушкане, повиване, затопляне, вани, бани топли и т.н/, за това и изчезват след 4-5 месец, когато започва да се развива и да разбират света около себе си, съответно да плачат по-малко.

# 28
  • София
Хм, не подозирах , че праз лук е повлиял лошо на нервната система на беба :-/ а синът ми е бил мега незаинтересован от света плътно шест месеца  Crazy

# 29
Възможно е да се дължи и на хранитени дразнения, но при бебета хранени изкуствено, няма логика, а и те страдат от такива и то процентно няма голяма зависимост как е хранено, което навежда на мисълта, че рядко се дължат на хранителни дразнения  Wink

Така или иначе, никой не може да каже със сигурност, само се предполага и от там и варианти за реакция и как да му се помогне на детенцето, ако билките, чайчетата и медикаментите не омагат, може да се опитат техники за успокоение и сменяне на по-спокойна среда, докато се овладее безпокойството. Повечето бебета получават колики именно в края на деня, когато нервната система е пренатоварена или през нощта, тогава и най-малкият дискомфорт като газ или стомашно къркорене е способно на по-чувствителните бебета да ги изкара извън релси и да пищят до пръсване, докато майката не успее да ги успокои или докато не се наплачат и по този начин да се успокоят сами себе си.

П.П В интерес на истината си спомням , че въпреки абсолютният лек характер и спокойствие на Ивейн, имаше такъв период около третият месец, свързвам го с по-сериозните промени , който се случват тогава, развива се скоростно зрени, слух, сетивност и просто и идваше в повече през деня всичко. Плачеше винаги около 6-7.....т.е врещеше  Mr. Green  Тогава я слагах в зимният кош на количката в коридора, овивах я хубаво, затварях всички врати да е тъмно и тихо и така я приспивах.....действаше  Wink  само така заспиваше. След 2-3 седмици този период мина и сякаш "свикна" с новите сетива. Да не ставам лош пророк ама ми се струва, че като пропълзи хубаво и тръгне да се изправя, ще има пак такъв ревлив период на преход.....ако съм добър гадател ще е около 7мият месец и половина и няма да има нииищо общо с лук или зъби  Wink

Последна редакция: пн, 04 авг 2014, 23:22 от Звезден^Прах

Общи условия

Активация на акаунт