Дете вегетарианче и детска градина (ясла)

• 25 908
  • 628
  •   1
Отговори
# 495
Не мога да дам на детето с алергия мляко, месо и яйца. Не мога да давам и месо на дете, за което изрично ми е казано да не правя това.
Пазя си хляба.

# 496
На всеки е ясна вредата от вино,чипс,кола,мед под определена възраст.Като първите са вредни
и за възрастни ако прекалят.За месото да вредно само по себе си не съм чула.Слага се в пюрета навсякъде
по света.И аз оставям детето да опита каквото реши.
Ако на 7г дете което родителите са държали без месо поиска месо или е яло
месо без да пита и му хареса родителите ще му дават или накажат за това.

# 497
Не мога да дам на детето с алергия мляко, месо и яйца. Не мога да давам и месо на дете, за което изрично ми е казано да не правя това.
Пазя си хляба.

Не съм сведуща по тия въпроси, но някъде прочетох, че трябва бележка от лекар, че има алергия. И както беше споменато тук, ако детето грабне кюфтето на другарчето си?

# 498
  • Ямбол
Не знам, Кас, все едно аз да имам претенции към учителя по литература да не преподава и съответно да не изпитва детето ми, когато учат религия. И тя си пази хляба и няма да ме послуша, ако имам такива претенции. За алергиите съм съгласна, но за месото, което няма да навреди, не е проблем. Ако самото дете го откаже, не бих настоявала.

# 499
Пазя си хляба.
А би ли подала сигнал,че това дете бърка по паниците на другите,плаче и иска манджа с месо.
И общо взето всяко хранене става ад за персонала и децата.

# 500
  • София
Ами, виж, то не може все с бележка, особено  за алергии. Едно дете може да не е точно алергично, но да е тесствано и при предишни случки с някакви, макар и леки реакции, може да се приеме, че трябва да внимава с тези храни. Но това  пак са неща, свързани с проблеми със здравето, а не с идеологически и религиозни причини на родителите. То е ясно, че учителката щее си пази хляба, освен ако началниците в градината не решат, че не може дда се ходи по акъла на всяка майка-която-не-дава-детето-да-яде-нищо-с-лице.

# 501
Да се включа и аз Simple Smile Първо - в детската градина има и постни ястия или дни /обикновено един/ само с риба. Второ - проблемът да не се дава месо на детето, ако то не желае, е никакъв.... просто ще му се дава повече от другото. Аз не съм вегетарианка, но също така и не си падам много по месото. Ям...колкото да не е без хич. Някой по-горе беше писал, че това трябва да бъде индивидуален избор и това е така. Но съм съгласна и с родителите, които умишлено налагат определен вид хранене на детето си по чисто здравословни причини или други съображения. Веднага ще се обоснова - изключвайки ДГ, където се предполага, че храната е качествена, месото, купено от магазина е пълен боклук. И носи много повече вреди, отколкото ползи. Наблъскани меса с антибиотици и хормони едва ли е най-добрият избор. А доказателства, че месото в магазинната мрежа е такова...дал Господ. Меса - да, ако животното е гледано на село или ако месото е закупено от хора, за които знаете, че не са блъскали животните с отрови.

# 502
А защо вегетарианците ще искат да си пускат децата на градина?
Малки са и лесно може да се срине идеологията им.А после трябва отначало.
Ако може де.

# 503
  • София
ох, пак ли с това отглеждане на село! То и зарзаватите са блъскани, че и на всичко отгоре всякаквите сои, гречки, зърнени и какво ли не са ГМО-та. Да не мислиш, че е по-малко отровно от месото? Същата работа е!

# 504
Второ - проблемът да не се дава месо на детето, ако то не желае, е никакъв.... просто ще му се дава повече от другото.

Ако то не желае. А не ако майката не желае.

# 505
Моя не яде картофи.Не съм казвала на никого ,защото се надявах да прояде.
Картофите оставали избутани в края.Тогава ме питаха.Във втора група чак взе да хапва.
Но не им е фен.

# 506
Дете-некартофоядче в детската градина?

# 507
Второ - проблемът да не се дава месо на детето, ако то не желае, е никакъв.... просто ще му се дава повече от другото.

Ако то не желае. А не ако майката не желае.

Съгласна...затова подчертах - ако то не желае. Докато децата са малки приемам намеса на родител, ако детето има здравословен проблем. След като порасне... има право на избор. Наистина има деца, които нищо и никой не може да ги накара да хапват месо, както и има такива, които го предпочитат.
А иначе - отклонението по темата за качеството на месото по магазините е друг въпрос. И както някой беше подчертал - не е само месото. Всичко ни е некачествено, ядем боклуци. Sad

# 508
  • Куциндрел
Далай Лама и вегетарианка, която играе танци от 20 до 23 часа.
Някое друго постижение да посочете, което се дължи на неяденето на месо?

Чудя се къде са тези вегетарианци, вегани и суровоядци, след като повечето плодови дървета из града биват оставени необрани.  Crossing Arms

# 509
Далай Лама и вегетарианка, която играе танци от 20 до 23 часа.

Някое друго постижение да посочете, което се дължи на неяденето на месо?

Хитлер е бил вегетарианец.

.

Общи условия

Активация на акаунт