Дете вегетарианче и детска градина (ясла)

• 25 854
  • 628
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Искам да попитам нещо - защо искате в ДГ да не им дават месо? Защо детето да не яде всичко, както и другите деца - дали супата или второто ще е месно, защо да не му дадат чиниите и на него? Разбирам от трите манджи да изяде само постното и десерта, но поне да има избор детето! Какво означава да не спира дете от месо, ако нито вкъщи го предлагаш, нито в детското заведение му го предлагат? На гости пак ли няма достъп до месо или на масата има месо, но детето не иска дори да го опита?

# 91
  • София
малките деца на практика са всеядни, дори са способни да ядат всякакви странни комбинации, които за възрастен изглеждат блудкави и направо ужасни. Нека едно дете да има достъп до месо, пък да видим колко време ще отказва да посегне или ще плюе като го помирише и опита! Родителите всякакви неща могат да си фантазират.

Андариел, ти и кафе/кола пред едногодишно дете да оставиш да опита може да му  хареса и да иска да пие. Твоя е задачата да не го допуснеш, нали.

# 92
  • София
Ти сериозно ли питаш това с кафето/колата? Кажи ми, че се шегуваш, моля те! Наистина ли не правиш разлика между месото и разни кофеинови напитки?

# 93
Откачена работа. Да сравняваш месо с кола и чипс. И тая дива толерантност. Нека пие бира - то си нейно дете. З щастие има закони за защита на децата от откачените им родители.

# 94
# 95
  • София
Да НЕ ГО ДОПУСКАШ да яде месо?
Защо?

Представям си как някой ден ще надуши някое кюфтенце отнякъде и ще му се хвърли като гладно куче горкото! Joy

# 96
  • София
Дадох ги като пример. Затова, че трябва да има толерантност към различните. Да, и бира съм виждала да дават  (не се сетих за този пример), но това пак казвам, си е решение на родителите. Не им се меся и не ги обиждам. Затова говоря.
Иначе за мен вегетарианството е по морални причини - при толкова много храна да ям нещо, което е било убито с цел да бъде изконсумирано? Последното, което ме вълнува е хормоните и токсините в месото, макар, че и те са важни

# 97
  • София
Надявам се все пак, мамите-вегетарианки, които не разрешават на децата им в детските заведения да се дава месо, все пак да отговорят на въпроса ми. Наистина ли децата им не искат месо, но им се предлага пиле с ориз примерно, като на всички деца, или те изрично казват да не се дава на децата месното ядене или супа. Просто искам да го прочета категорично кой кара влака - дали детето има избор или му се налага насила.

# 98
  • София
То ако не обича месо и без да казват родителите, ще си проличи в детската!

Последна редакция: пт, 08 авг 2014, 15:07 от L'Agent

# 99
Значи, насила от едно дете месоядно няма да направите. Казвам от личен опит, но опит на детето. Спрях да ям месо някъде около 7 годишна възраст и никой и нищо не можеше да ме убеди в обратното. Опитите да ме вкарат в правия път продължават до ден днешен. Просто ми беше отвратително на вкус, а когато разбрах и как се "добива" съвсем не виждах смисъл да го ям. Прясно мляко също мразех и ревях в детската градина, разливах чаши  и обръщах чинии с принцеси, стоях гладна, но не и не - толкова. Да кажете, че не са ме наказвали, гонели с чиниите и другите съвети, които се дадоха, не е така. Майка ми до ден днешен всеки път ме пита на кръвните изследвания как ми е хемоглобинът, желязо и другите проблемни зони на вегетарианството - хемоглобин 152, хематокрит, серумно желязо и всичко останало на горна граница. Т.е. да не се яде месо няма да ви убие АКО отговорно ядете млечни продукти, от които да си набавяте калций, аминокиселини и животински протеини. Не знам защо отказах месото и защо толкова се инатях, може би вътрешно усещане, може би просто не е било готвено добре и е било детски каприз, но не съжалявам. Сега съм в поредния период, в който се опитвам да проям месо (два пъти седмично), защото ще забременяваме надявам се, а колкото и да съм се убедила, че съм здрав прав човек, когато не се получава започваш да си вкарваш глупости в главата. Седя в магазина и се чудя по 30 минути какво да купя. Свинското е мазно, пилешкото е с антибиотици, рибата мирише, агнешко и заешко не мога да понеса идеята, дреболии също, каймата е с добавки, беконите и шунките са основно соя, кренвиршите са табу... Освен да се науча и да коля кокошки, не виждам смисъл да се тъпча с това. Вярвайте ми, чувствам си системата задръстена след това. Чудя се каква ми е ползата на усилията, освен че започнах поголовно да качвам килограми и очаквам съвсем скоро и този опит да се провали с гръм и трясък.
Колкото до вредите на вегетарианството - кажете ми един вегетарианец с висок холестерол, наднормено тегло, подагра или кисела урина и оксалатни камъни в бъбреците и пак ще си говорим дали ежедневната консумация на месо, която очевидно налагате на децата си е добра или не. Аз няма да насилвам дете, както и не насилих мъжа си, като се оженихме, но много бързо свикна с постната вечеря, сега като преяде с месо някъде на гости се чувства зле и ми се оплаква. Не съм против да ядете месо. Яжте умерено (два до четири пъти седмично по препоръки на СЗО и то бяло месо), щом ви харесва, но вегетарианството не е болест и не е психичен проблем. Веганството е опасното нещо, за което всички явно си мислите, когато чуете вегетарианец.

# 100
Вегетарианка съм от 22 години. Дъщеря си родих на 22 г. и не съм я спирала от месо, но така или иначе когато стана на около 5 започна да проявява интерес защо не ядем ние с баща й месо и съответно ни последва във вегетарианството. 

Интересно , какво й обясни.

# 101
  • Куциндрел
А за наскубаната трева и откъснатия плод не ви ли е жал? На всичкото отгоре ги ядете полуживи, т.е. токущо откъснати. Не мислите ли, че и тях ги боли? Аз си мисля, че всичко живо го боли, нищо че не вика или поне човек не може да разбере, че го боли.
За да оцелее човека той трябва да яде други живи видове. Като цяло почти всички са така на тази земя.

Толерантност не значи да подкрепяш човешката глупост, включително и даване на кока-кола на бебе.
Месото не е вредна храна, никога не е била.
Ограничаване на дете от полезна храна си е лудост от всякъде.
/сега да не дадете и пример с отрова, че то друго не ви остана./

Светулчица, за мен ненормални са ВЕГАНИТЕ, така че губиш, не съм ти казала, че си луда. Mr. Green

Andariel, на такива деца им се налага доброзорно. Т.е. не им се предлага месо и им се набива в главите, че е вредно, дали с пример от родителите или с директни думи. За това и приравняват месото на чипс, вафли и т.н.
Поне се значе, че чипса и вафлите не са пълноценна храна.

Както казах, имам 2 познати деца, които не искат месо и то при месоядни родители. Но то си идва от детето, а родителите му се съобразяват с това, не обратно.

# 102
Ти сериозно ли питаш това с кафето/колата? Кажи ми, че се шегуваш, моля те! Наистина ли не правиш разлика между месото и разни кофеинови напитки?
Зависи много какво е месото. Ако ще е някаква долнопробна кайма или кренвирши, съгласете, че е по-добре детето да мине без тях.
И само не ми казвайте, че по детските заведения се предлагат само качествени чисти продукти.

По темата:детето ми има непоносимост към млечни. В градината говорих с персонала. Не й даваха нещата с мляко. Понякога е носела следобедна закуска от вкъщи.

# 103
  • София
Аз конкретно съм казала, че тя не яде месо и те не ѝ предлагат. Макар, че, както казах, тя е достатъчно голяма, че и да ѝ предложат, няма да го иска. Друг е въпросът, че един ден по погрешка ѝ бяха дали супа, която уж била заленчукова, пък имало риба, тя оср.а всичко в бяло, боля я коремчето, плака и те се побъркаха. Повече грешка не направиха (е, случват се понякога такива работи, нито съм се карала, нито нищо). Зависи и от детенцето. Но ако майката не иска дадето да яде месо (а е в аслата и е още малко) е редно да се съобразят с желанието ѝ. В това е целият казус. По-горе една потребителка писа, че още преди много години са се съобразявали, когато вегетарианството дори не е било така широкоразпространено, сега като че ли стана по-трудно.

# 104
Скрит текст:
Значи, насила от едно дете месоядно няма да направите. Казвам от личен опит, но опит на детето. Спрях да ям месо някъде около 7 годишна възраст и никой и нищо не можеше да ме убеди в обратното. Опитите да ме вкарат в правия път продължават до ден днешен. Просто ми беше отвратително на вкус, а когато разбрах и как се "добива" съвсем не виждах смисъл да го ям. Прясно мляко също мразех и ревях в детската градина, разливах чаши  и обръщах чинии с принцеси, стоях гладна, но не и не - толкова. Да кажете, че не са ме наказвали, гонели с чиниите и другите съвети, които се дадоха, не е така. Майка ми до ден днешен всеки път ме пита на кръвните изследвания как ми е хемоглобинът, желязо и другите проблемни зони на вегетарианството - хемоглобин 152, хематокрит, серумно желязо и всичко останало на горна граница. Т.е. да не се яде месо няма да ви убие АКО отговорно ядете млечни продукти, от които да си набавяте калций, аминокиселини и животински протеини. Не знам защо отказах месото и защо толкова се инатях, може би вътрешно усещане, може би просто не е било готвено добре и е било детски каприз, но не съжалявам. Сега съм в поредния период, в който се опитвам да проям месо (два пъти седмично), защото ще забременяваме надявам се, а колкото и да съм се убедила, че съм здрав прав човек, когато не се получава започваш да си вкарваш глупости в главата. Седя в магазина и се чудя по 30 минути какво да купя. Свинското е мазно, пилешкото е с антибиотици, рибата мирише, агнешко и заешко не мога да понеса идеята, дреболии също, каймата е с добавки, беконите и шунките са основно соя, кренвиршите са табу... Освен да се науча и да коля кокошки, не виждам смисъл да се тъпча с това. Вярвайте ми, чувствам си системата задръстена след това. Чудя се каква ми е ползата на усилията, освен че започнах поголовно да качвам килограми и очаквам съвсем скоро и този опит да се провали с гръм и трясък.
Колкото до вредите на вегетарианството -
кажете ми един вегетарианец с висок холестерол, наднормено тегло, подагра или кисела урина и оксалатни камъни в бъбреците и пак ще си говорим дали ежедневната консумация на месо, която очевидно налагате на децата си е добра или не.
Скрит текст:
Аз няма да насилвам дете, както и не насилих мъжа си, като се оженихме, но много бързо свикна с постната вечеря, сега като преяде с месо някъде на гости се чувства зле и ми се оплаква. Не съм против да ядете месо. Яжте умерено (два до четири пъти седмично по препоръки на СЗО и то бяло месо), щом ви харесва, но вегетарианството не е болест и не е психичен проблем. Веганството е опасното нещо, за което всички явно си мислите, когато чуете вегетарианец.

Кой в темата налага подобно нещо?

Общи условия

Активация на акаунт