Дете вегетарианче и детска градина (ясла)

• 25 979
  • 628
  •   1
Отговори
# 420
  • София
ами, да, точно за това става въпрос, и аз го писах няколко пъти, обаче някои потребителки абсолютно го отричат или игнорират - ако не иска да яде месо, просто защото не му харесва - ок. По същия начин има хора, които не ядат домати или доста често срещано е да не ядат лук - ни в манджа, ни скрит, ни наяве.

# 421
Ами аз няколко пъти попитах- на детето не му се яде месо ли или майката трепери да не би да му предложат месо?Съвсем различно е.

Няколко вида меса не съм близвала дори през живота си, интересното е, че родителите ми много ги харесват, леля ми също, а двете ми братовчедки- като мен- не са близвали тези меса.

С личните вкусове на детето едва ли някой има проблем в ДГ, моето например през лятото ядеше само таратор и ако има допълнително му даваха, защото друго не искаше.

# 422
  • София
Те обясниха някои - на детето не му се дава месо нито вкъщи, нито в градината. Отделно на детето му е обяснено за животните как ги убиват и как ги боли. Като са на гости, на детето му се слага храна, каквато майката прецени (а майката не дава месо). Така кръгът се затваря - хем правиш идеологическа обработка, хем ограничаваш и контролираш до почти кота нула достъпа до месо.
Между другото, схемата е една и съща и за боклучавите храни - обясняваш колко са вредни и не купуваш. Само дето в един момент детето тръгва на училище и родителският контрол е все по-малък и схемата започва малко по малко да се бъгва. Освен ако идеологически не си постигнал толкова дълбоко отвращение, че да се е превърнало във фобия.

# 423
Ще игнорирам , че това което пише е глупости и противоречия. Едно дете е месоядно ,когато влезне в стая където има ябълка и зайче убие зайчето и започне да си играе с ябълката. Травмирани са твоите , деца . Както ти не обясняваш на твоето дете ,че сте заклали Зайо Байо да го яде , така вегете не обясняват на децата си . То е дете, не е израснало и възпитано вече , че е нормално да се коли Зайо Байо , просто не му се дава и точка.
Всеки ден човек може да научи нещо. Благодаря ти, че ми обясни, че съм хем глупава хем противоречива. Ако в стаята има ябълка и живо зайче моите деца ще дадат ябълката на зайчето, няма да се втурнем да го колим, дерем и ядем.
Защо ли ми звучи обаче глупаво и противоречиво, че едно дете е месоядно, когато влезе в стаята, убие зайчето и си играе с  ябълката. newsm78 Обърках се вече, ама то явно защото съм глупава.

# 424
Всеки човек не яде някаква храна или продукт.Но сам си е решил с течение на времето.После може да прояде тези неща.И въобще живота си върви и човек се променя.Ядем за да живеем,а не живеем за да ядем,че да задълбавам толкова нерви и усилия в една манджа.

Злобата,завистта,лошото настроение ,агресията не са във връзка с яденето.

# 425
То пък бива крайност, бива, но маниакалността прозира в постовете на аделинда. С подобни на нейните възгледи, когато споделя, че съм веге, ме гледат с насмешка, с недоверие.

# 426
  • София
Касита, да те питам - ако едно дете си поиска манджата с месо в ДГ, ще му я дадат нали?
Или ще му е дръпнат, защото майката е дала такива указания?

# 427
Касита, да те питам - ако едно дете си поиска манджата с месо в ДГ, ще му я дадат нали?

Много интересен казус, да...Горките лели и учителки, на какво са подложени  Laughing

Представям си как детето иска да пробва нещо с месо, което останалите консумират и дилемата, в която изпада възпитателката - да даде или не..А, ако детето опита от порцията на другарчето - ще трябва ли да докладва на мама

# 428
  • Куциндрел
А, ако детето опита от порцията на другарчето - ще трябва ли да докладва на мама
Да, бе. Че мама да направи сцена, че искат да й уморят детето + жалба и медицинско. Mr. Green

# 429
  • София
какво става, ужким няма места в ДГ, пък майките се държат така, все едно имат лични бавачки! Това не му давайте, онова не може! Ми, да представи документ и толкова! Разбирам дете да е алергично към нещо или както е сега популярно при деца с аутизъм да са на безглутенова диета заради стомашни проблеми, пък то, щото мама казала, че детето не трябва да яде месо! А как стои въпросът с религиозните причини - примерно със свинското при мюсюлманите? Представям си - появяват се десет майки от 30 с един списък с претенции за яденето. Хората в градината луди ще станат!

# 430

Аз никога не бих му дала.

# 431
  • Куциндрел
Касита, нали всички деца в градината се хранят заедно? На детето няма да дадеш, ама до него друго дете ще яде ястие с месо. Ако въпросното дете опита от месото, а после заяви, че иска ядене като на другите? Ще му кажеш ли - "майка ти не дава"?

# 432
  • София
Ми то и сега ги има списъците в столовите. Кой какво да/не яде. Някои са алергични, други не обичат, трети мама не дава.

Аз никога не бих му дала.
И аз не бих дала.

# 433
Такива деца обикновено са свикнали с ограничението, и като им обясниш, разбират.

# 434
Касита, нали всички деца в градината се хранят заедно? На детето няма да дадеш, ама до него друго дете ще яде ястие с месо. Ако въпросното дете опита от месото, а после заяви, че иска ядене като на другите? Ще му кажеш ли - "майка ти не дава"?

Да, именно, това ще кажа.
Така както казвам на Ани, че няма да яде от този огретен, защото има заливка от прясно мляко.

Общи условия

Активация на акаунт