Дете вегетарианче и детска градина (ясла)

• 25 954
  • 628
  •   1
Отговори
# 450
  • Куциндрел
На това дете в яслата защо не му дават по 2 таратора? Мисля, че все  остава по някоя допълнителна порция.

# 451
  • София
сигурно защото другите деца си го изяждат. то пък, ако му дадат два таратора, много ще се нахрани!

# 452
  • Куциндрел
Аз като видя, че има таратор за ядене, веднага си давам сметка, че моето ще е гладно следобяд, защото ще остане само с другото ядене.

Ако му предложат, поне няма да се оглежда в чуждите панички и да дебне.

# 453
Таратор има най-много веднъж в седмицата и то в сезона на краставиците.
През останалото време дете-вегетарианец, или просто капризно такова, ако има кой да го насочи и/или подкани, има какво да яде, гладно няма да остане. Да не говорим, че редовно първо, има допълнително, второ, винаги остава и от закуската.
Е, с дете-веган не бих се справила.

# 454
  • Пловдив
Вегетарианското дете все ще има какво да намери на трапезата за себе си, но ако е веганче - горкото! Веганчетата са обречени сигурно да не ги пращат на детски ясли, градини, рождени дни, лагери, почивки, екскурзии. Или ако ги пращат, е в техните затворени общества.

# 455
Вегетарианското дете все ще има какво да намери на трапезата за себе си, но ако е веганче - горкото! Веганчетата са обречени сигурно да не ги пращат на детски ясли, градини, рождени дни, лагери, почивки, екскурзии. Или ако ги пращат, е в техните затворени общества.

Аз не знам как един уважаващ себе си веган би изпратил детето си сред тези получовеци, хранещи се с мърша и липса на извисеност  Sunglasses

# 456
  • София
да, те едва ли ги пращат. За мен и вегетарианството, особено принудителното, внушено от родителите, е неприемливо. Все щяло да се намери нещо - а защо трябва да се намира! Каквото за другите - това и за него! Ако не му набиват в главата да не яде месо, и кое точно е с месо, бас ловя, че 90 процента от децата ще ометат пилешката супа и ще питат за още.

# 457
  • София
А за каймата в повечето ястия няма и да разберат.

# 458
За яслите знам ,че имат ограничение в менюто точно за тези храни ,които са алергени.За градините
не зная.
б
Ограничения друг път знаете ли какво е всеки ден едно дете на обяд да яде само таратор защото във второто има месо ...Да не говорим как дебне паничката на съседа   ooooh!и че детето прилича на слънчоглед крачета и ръчички като щеки.И на фона на фсичко това си представете 30 деца група на 2 човека персонал ..Защото постоянно се казва ами това им е работат
а на персонала ...Питам аз има ли мама  тук в форума коята
може да отглежда сама по 15 деца  и на всяко да угоди  защото
от страни изглежда супер лесно... Crossing Arms
Хляб няма ли в тая градина?
 Моето дете е алергично към млечни и в градината ядеше само едното ядене обикновено. Понеже е и капризна обаче, е имало случаи да яде малко от него и тогава е набивала повече хляб. Наистина като я вземах се беше гладна, но те повечето са гладни.
А за справянето с много деца- в нашата градина имаше едно, което ядяло само пасирано. Ами лелката или учителките му мачкаха храната. Бях доста изненадана, защото това беше в трета група, но с очите си съм виждала как го подканят да яде нна обяд след като всички са вече приключили.

# 459
  • София
и какво сега, щото мама не дава месо, детето да кара на хляб ли! Съвсем откачена ми се вижда тая работа.

# 460
Не казвам да кара на хляб,но ми се струва една идея по-добре от това да стои гладно на гол таратор.
Моето ядеше хляб не защото не му дават месото, а от каприз,че не му харесва някоя манджа.

# 461
Стига с това "мама не дава месо".
Детето може да не обича да яде месо. Моето малко като е твърд месояд /яде плодове с месо, крем с месо, шоколад с месо, сладолед с месо/ седи гладно, ако ястието с месо не му харесва. От постното му се повръща.

# 462
  • София
темата не е за необичането, а за "мама каза".

# 463
Не е по темата ама се сетих ако се срещнат майките от темите които се опитват да вкарат
каквато и да е храна в устата на детето/злоядите деца/  и тези дето вадят храната от устата
на децата/вегетарианците/ какво ли ще излезе?
И злоядо вегетарианче има ли?

# 464
  • София
хитро - пусни тема. Ще е интересно.

Общи условия

Активация на акаунт