Парфюмни размисли и страсти - 183

• 70 516
  • 743
  •   1
Отговори
# 420
  • Чукарландия
Страхотно описание на Коко!!! newsm51
Как да не го пожелае човек?!? Hug

Момичета, преди няколко месеца подарих на ММ Nightflight Joop! и останах приятно изненадана, като ми сподели, че страшно много му е харесал, т.к. предимно обича и набляга на акватици, независимо от сезона. Интересува ме дали някой познава Joop!Splash Summer Ticket и Jump Joop!, дали са подобни на първия и хубави ли са като мирис? Hug

# 421
Anais Anais na Cacharel и It`s me for her на Jacomo са моите фаворити. Особено с втория доста често ми се случва колежки в университета да ме питат "с какъв парфюм си".При отговорът ми следва учудена физиономия  newsm78 и "хмм,не съм го чувала".Така е,малко хора знаят за него поне в моето обкръжение де, но за мен този аромат е неповторим.

# 422
  • Бургас
Anais Anais  Cacharel години слушам за него от майка ми. Тя го е имала още през 80-те началото обаче във винтидж бутилката . И скоро реших да го потърся и определено ми хареса много, а на нея страхотно и се развива и ухае .
След това описание на Коко на Шанел как човек да се стърпи , дори си го представих самата сцена . Страхотно !!!!

# 423
  • София
Уникално описание на Коко, завладяващо!  Hug
Ето затова темата ми е една от най-любимите!  Peace

Нямам Коко, пробвала съм го няколко пъти, но явно не ми е харесал достатъчно, за да го купя, но ще му обърна специално внимание след това описание.  Simple Smile

# 424
  • София
 Йоан Владимир, много стилно описание!   bouquet

Аз също не успях да се харесам с Сосо,но тук е мястото да попитам дали има значителна разлика между стандартен EDP и този чист парфюм,за който става на въпрос в написаното?

Аз вчера в поредното търсене на кокос и ванилия, нещо лятно, нещо плажно, се пръснах за втори път с Lys Soleia, но ми стана лошо.За успокоение на другата ръка пръснах Жур абсолю и парфюмно се успокоих, уравновесих и зарадвах  Heart Eyes.
Исках да пробвам най-новия La Vie Est Belle L’Absolu Lancome бил с повече ирис,но уви в този Бюти зоун нямаше тестер.

# 425
Влизам за да ви питам точно за един млад Coco и гледам какво магично описание. На това му се вика красива случайност. Simple Smile

Та въпроса ми е за Coco Mademoiselle . Много ми хареса този парфюм. Но виждам различни цени. От 160 до 300, 400 лв . И в ягодка го гледах и сефора и по-сайтове и не мога да се ориентирам, коя му е истинската цена и също така къде е надеждно да се купи. newsm78

# 426
Точно такива са цените от 160 лв. За 50 мл. до 300-400 за 200 мл. и чисти парфюми. КМ има чист парфюм в 100 мл. бутилка. Уникален кеф е за мен!

# 427
А за Коко ЕДТ какво ще кажете? Или само ЕДП, щото чистия парфюм ще го подмина.

# 428
Аз обожавам ЕДП и не харесвам ЕДТ, защото ми е много остър и има много животно в него. Много по- ретро е.

# 429
  • Бургас/Пз
Откакто снощи прочетох описанието на Йоан Владимир не спирам да се възхищавам на такива като нея и като още други в темата, които могат по този начин и така завладяващо да пишат. Поздравления за дар словото! Снощи си легнах с усмивка на лицето и цяла нощ сънувах прекрасни сънища. Радвам се, че ви открих Simple Smile

И да се похваля, че вече се сдобих с Амбровото дърво и съм много доволна Simple Smile Благодаря ви още веднъж! Peace Hug  bouquet

# 430
  • Франция
Йоан Владимир, много стилно описание!   bouquet
Аз също не успях да се харесам с Сосо,но тук е мястото да попитам дали има значителна разлика между стандартен EDP и този чист парфюм,за който става на въпрос в написаното?
Бих казала, че има, но малко наизуст, защото в момента нямам edp за паралелно тестване. По-спомени - като че ли edp беше една идея повече цветен и по-малко подправков. Нямам спомени да съм усещала кожа така отчетливо в основата. Разлика има и в самата плътност и трайност на аромата, но това се подразбира.
По принцип по-старите Шанели имат за мен чувствителни разлики в концентрациите си, до степен (като densi  Hug) да обожавам една концентрация, а да не харесвам друга. Като цяло не ми допадат edt версиите, с изключение на Cristalle, на който тоалетната вода е зелен шипър, а edp няма нищо общо Simple Smile Понякога различните концентрации са правени и от различни парфюмери в различни десетилетия и следват различни "моди". Хубавото на Шанел е, че имат тестери на чистите си парфюми и човек може да ги пробва.

# 431
  • София
 Йоан Владимир, благодаря за изчерпателния отговор   bouquet

Да си призная запленена от описанието пробвах днес първо на блотер в Сефора Сосо EDT и EDP.Установих,че EDT въобще не ме грабва и пръснах на ръката си от парфюма.Наистина е разкошен и за пореден път се убеждавам,че за всеки аромат си има време и подходящ сезон.Спомням си,че с Coco  Mademoiselle се харесахме точно така в края на лятото.Сега си имам втори Шанел в уиш листата след Beige.

Пробвах и La Vie Est Belle L’Absolu Lancome на другата ръка,но уви пред Шанела този ми беше твърде безличен.Ще го пробвам някой друг път самостоятелно.

# 432
  • Germany

Момичета, преди няколко месеца подарих на ММ Nightflight Joop! и останах приятно изненадана, като ми сподели, че страшно много му е харесал, т.к. предимно обича и набляга на акватици, независимо от сезона. Интересува ме дали някой познава Joop!Splash Summer Ticket и Jump Joop!, дали са подобни на първия и хубави ли са като мирис? Hug
BBeLLa, като почитател на старите неща на Joop! да се изкажа Mr. Green
Харесвам много старите неща на Волфганг Йооп, и дамските и мъжките. Имат характерен почерк, една синтетична и сладка нишка, разпознаваема във всички, която или харесваш, или не. Преди ги харесвах много, сега ми идват малко остарели модно. Този парфюм, който е харесал мъжа ти е от старата генерация. Ако забелязваш, след продажбата на бранда започнаха да бълват всякакви варианти на класическият Joop Home. Ако държиш на бранда, бих те посъветвала да се ориентираш до 2005 година, а най-добри са първият, класически Йооп или Джъмп, след това вече, поне по мое мнение, парфюмите нямат индивидуалност, осакатени са откъм нотки, развитие и трайност. Джъмп стои по-близо до това, което е харесал мъжа ти, стига да го откриеш можеш да рискуваш с него. Зад Nightflight Joop! стои парфюмериста Пиер Бурдон, който е създал и това http://www.fragrantica.com/perfume/Mont-Blanc/Individuel-4193.html. Мисля, че е от същият тип парфюм, който търсиш, бюджетен е и е добре като развитие и трайност.

# 433
  • Там, където ме обичат
.. страхотно описание, само дето за мен Шалимар изобщо не е европейска съблазнителка, а застаряваща дама с вкус към парфюмите. Толкова да не ми харесва този аромат и вариантите му, че няма накъде  Laughing

Лу, и на мен Шалимар ми е в повече, но пък във версия L'Eau много ми хареса. Може да го пробваш.  Peace

Йоан Владимир, и на мен Коко не ми е сред фаворитите, но пък описанието ти е неповторимо.
Искрени благодарности за емоциите, с които ни зареждаш.   bouquet  bouquet

# 434
Страхотно описание на Коко!   bouquet
Ако не го познавах щях да го поискам.
Не можах да усетя красотата му, ужасно ми е ретро.
С мъка го носих два пъти и се разделихме.
+1 Grinning

Ох, това смокиново-чаеното Армани приве още не ми е попадал за тест, но едно описание ми се ще да чуя Flutter

Общи условия

Активация на акаунт