ХИПОСПАДИЯ - тема 3

• 107 347
  • 811
  •   1
Отговори
# 705
Как сте,3niti?
Някой скоро да си е писал с д-р Джинович?

# 706
Ние сме добре, успях да го видя няколко пъти да пишка, струва ми се, че струйката е нормално силна, не виждам да има проблеми от шевовете, засега  Praynig Пратих снимки на доктора 2-3 дни след като се прибрахме, той ми отговори 2 дни след това. Доколкото си спомням трябваше да се върне в болницата в сряда (24-ти юни).

# 707
Ако някой има нужда от андрактин да ми пише имам останал.

# 708
Здравейте момичета.Искам да ви попитам колко писма пратихте на доктора преди да ви отговори и  през какъв период от време му ги препращтахте. Благодаря предварително.

# 709
Аз пращах всяка вечер едно и също ,докато ми отговори.Като че ли през уикенда ми отговаря по-бързо и веднага.
Момичета,колко време оставахте в Сърбия след операцията и приблизително какви са ви разноските са живот там?
 Hug  bouquet  bouquet

# 710
Здравейте, ако някой се интересува от процедурата в социалното след получаване на ТЕЛК, мога да дам информация. Днес подадохме документите в Социално подпомагане. За детските не се изисква нищо друго освен копие от ТЕЛК и от Акта за раждане. Аз бях приготвила и документи за доходи и бележката за имунизациите от личния лекар, но се оказа, че това не е необходимо. Дори ме върнаха да си попълня отново молбата, защото бях посочила и доходите, а не трябвало. Сумата, която се отпуска е 100 лв. и се дава за една година, считано от датата на подаване на документите. Другата помощ по чл. 8 д от Закона за семейните помощи за деца се дава за срока на ТЕЛК,  като тя е в размер на 240 лв. за тази година. бланките ги има на сайта на Агенцията за социално подпомагане. Отговорът се получава в 20 дневен срок- поне в София е така. Имате право и на винетка, както и на някакви намаления при определен брой пътувания с БДЖ, но за това не съм се интересувала специално.
Успех на всички и дано скоро да нямаме основания да получаване тези помощи, а децата да са здрави!

# 711
...
Момичета,колко време оставахте в Сърбия след операцията и приблизително какви са ви разноските са живот там?
...

Споделям за нашия случай - операцията беше на 4-ти юни, а си тръгнахме на 20-ти. Престоят за този вид операции е 14 дни, не по-малко, така ни беше написал и доктора в писмата. Изписването от болницата е в деня след операцията, ако всичко е наред.
Всеки ден или през ден се ходи на преглед и превръзка, а след 2 седмици се свалят катетрите.
Ако операцията е по-сложна или има някакви постоперативни усложнения, престоят е повече - според случая.
Като стандарт на живот цените са като в България. Цените за наем на самостоятелен апартамент в централната част, с удобства за готвене и т.н. започват от 20 евро за ден, това беше най-ниската цена когато аз резервирах.
Както много мами са писали по-напред във форума, най-големия проблем е мястото за паркиране, така че като търсите апартамент гледайте задължително да има парко място. Иначе в централната част всичко е синя зона и е скъпо ако трябва да я ползваш за дълъг период.

Последна редакция: сб, 04 юли 2015, 23:16 от 3niti

# 712
Благодаря ти! Hug  bouquet  bouquet
Без кола съм.Някой ползвал ли е квартира по-близо до болницата?  bouquet

# 713
Здравейте, мами, синът ми е на шест месеца и също има хипоспадия.  Писах на Джинович, но още нямам отговор. Някъде в темите имаше мама, която беше ходила при лекарка в София, която и беше казала ако има възможност до отиде в Сърбия. Някой може ли да ми каже името на лекарката, защото не мога да намеря поста. И да попитам също мамите, ходили в Сърбия, как са след операцията? Доколкото радбирам там оперират по друг метод и възможността от образуване на фистули е минимален.

# 714
Здравейте, мами, синът ми е на шест месеца и също има хипоспадия.  Писах на Джинович, но още нямам отговор. Някъде в темите имаше мама, която беше ходила при лекарка в София, която и беше казала ако има възможност до отиде в Сърбия. Някой може ли да ми каже името на лекарката, защото не мога да намеря поста. И да попитам също мамите, ходили в Сърбия, как са след операцията? Доколкото радбирам там оперират по друг метод и възможността от образуване на фистули е минимален.
докторката се казва Минова от детска урология в Пирогов,има и частен кабинет,но ако имаш пари решението ти е в Сърбия вярно че е зор свързването с лекаря и минаването на операцията докато ти отговори и ти даде час за операция,но няма майка от форума която да е на друго мнение.Пожелаваю ти успех,от нашста операция са минали 2 месеца и засега сме ок.

# 715
Аз съм решила, че Сърбия е най-добрия вариант, но исках да говоря и с тази, защото явно е наясно с метода там. Иначе дано Джинович ми отговори скоро, макар че малчо е малък още май за операция.

# 716
Аз съм решила, че Сърбия е най-добрия вариант, но исках да говоря и с тази, защото явно е наясно с метода там. Иначе дано Джинович ми отговори скоро, макар че малчо е малък още май за операция.
Пиши му около 22-23 ч., не се отказвай. На мен ми отговори след 6-7 писания.

# 717
Момичета има ли някой с дата за август  месец  при Джинович

# 718
А септември? Hug

# 719

По повод твоя пост, eowins, исках да кажа на всички мами, на чиито дечица предстои такава операция - НЕ я отлагайте с години. Дали в България или в Белград, вие си решавате, но колкото по-рано я направите, толкова по-добре е за детето и за вас - много по-лесно я преживяват и от психологическа, и от физиологична гледна точка.
В Белград наблюдавах и другите оперирани деца - колкото по-големи бяха, толкова по-трудно им беше. Идеалното време според мен, е между годинка и две, три най-много. След това започват много по-добре да осъзнават какво им се случва, съсредоточават се върху усещането си след операцията - болка, най-малкото дискомфорт и т.н. Освен това, докато са с памперс обслужването им е много по-лесно за родителя, а и не усещат като пишкат докато са с катетрите.
Това е моят опит от операцията.

Последна редакция: пн, 06 юли 2015, 11:15 от 3niti

Общи условия

Активация на акаунт