ХИПОСПАДИЯ - тема 3

• 107 499
  • 811
  •   1
Отговори
# 60
много благодаря.надявам се Такова да се върне и да отида при нея.Май месец ходих при Пандарев и ми каза за операция когато стане на 1,5г,а на 6мес трябвало да се отлепи кожичката.Дано Такова да се варне да не ходя в Пирогов.Снощи и писах че ще се консултирам с доц Калинова и тя днеска ми отговори ,че освен тя и в Пирогов на други места нямали опит с хипоспадията да не си правя експерименти.ще мина при Калинова вече сам записала час да видим тя какво ще каже.исках да минем по рано с операцията докато сме малки.нали по бързо се възстановяват,то при всеки е индивидуално,но поне няма да разбира много.ще чакам Такова определено.дано само да не остане в чужбина че повечето ни специалисти заминават и не се връщат,което е лошо за нас.

# 61
Да за съжаление си права. Дано да се върне,  на нас ни каза, след нова година че си идва.

# 62
  • Варна
Момичета нашите изследвания излязаха, имаме E.Coli .

# 63
Д-р Такова казали ви че ще ходи там да работи и ще се върне?Видях преди малко във фейса,че е качила снимки от Франция и пише,че по-късно ще качи снимки от болницата в която ще работи?Предполагам,че щеше да предупреди тези, които след операциите трябва да минават контролни прегледи.

# 64
  • Варна
Д-р Такова казали ви че ще ходи там да работи и ще се върне?Видях преди малко във фейса,че е качила снимки от Франция и пише,че по-късно ще качи снимки от болницата в която ще работи?Предполагам,че щеше да предупреди тези, които след операциите трябва да минават контролни прегледи.

Ние бяхме юли месец на операция и тогава се разбра, че ще заминава за Франция. Аз я питах и тя каза, че ще се връща да оперира и в Токуда. До колкото разбрах от нея след нова година ще е тук и ще отидем пак на преглед.

# 65
Много благодаря.Моля някой,когато разбере кога ще идва да пише,че записване при нея трудно ще става.ще и е препълнен графика.

# 66
Здравейте мамита,искам да споделя с вас.вчера минахме контролен и при доц Калинова и ни каза на 27 септември да отидем сутринта гладни и да му махне излишната кожа и да му разшири канала и след 6мес операция.нали тая кожа ще им трябва за изграждането на канала.имаше една майка ,ято беше споделила,че Кюркчиева май им беше махнала излишната кожа и после нямаше за канала.за телк каза че няма имало когато имало нещо на тестисите, а за хипоспадиите нямало.ще отида когато имам път направо до телка и ще питам и какви документи ще трябват.много зависи и там при кой ще попадна,че и на тях много не им се занимава.в амбулаторния лист от уролога задължително ли трябва да пише, че се налага операция.при личната имам от уролог още от самото начало,когато не изпрати,ама не помня какво точно пишеше.маи беше писал да се наблюдава,иначе в епикризата от раждането ми пише хипоспадия.колко време  след,като получите писмо че сте удобрени ве викат на телка?

# 67
Здравейте мамита,искам да споделя с вас.вчера минахме контролен и при доц Калинова и ни каза на 27 септември да отидем сутринта гладни и да му махне излишната кожа и да му разшири канала и след 6мес операция.нали тая кожа ще им трябва за изграждането на канала.имаше една майка ,ято беше споделила,че Кюркчиева май им беше махнала излишната кожа и после нямаше за канала.за телк каза че няма имало когато имало нещо на тестисите, а за хипоспадиите нямало.ще отида когато имам път направо до телка и ще питам и какви документи ще трябват.много зависи и там при кой ще попадна,че и на тях много не им се занимава.в амбулаторния лист от уролога задължително ли трябва да пише, че се налага операция.при личната имам от уролог още от самото начало,когато не изпрати,ама не помня какво точно пишеше.маи беше писал да се наблюдава,иначе в епикризата от раждането ми пише хипоспадия.колко време  след,като получите писмо че сте удобрени ве викат на телка?

Здравейте момичета Simple Smile Не съм писала до сега, но ви четях....
Нашата първа операция мина. Беше на 19.08 в Пирогов при д-р. Момчилов. Изписаха ни на 26.08 /тоест на 8-ия ден/. За сега беше само изправяне и следващият път ще гради каналчето. Беше едно доста неприятно преживяване. Моето момче на 9.08 направи годинка и тъкмо проходи. Мислех си, че няма да мога да го държа легнал, но то детето само си знае и 3 дни си лежа без да иска да сяда или ходи. Е, на четвъртия ден всичко приключи и обикаляхме коридорите докато ни изпишат. Доверих се на детето и реших, че щом иска да ходи, значи се чувства добре. Умирах от страх заради катетъра и спане почти нямаше от моя страна, но няма как... Всичко мина за сега. Следващата ни операция ще е след 10 месеца или година.

Относно ТЕЛК: ние минахме и ни дадоха 50% за 2 години. Ако след тези 2 години, проблема не е отсранен, ще подаваме пак документи. Педиатърката ни също не знаеше, но  ни даде направление за ТЕЛК и се оказа че имаме право. Вече изплатиха паричките, които ни дължаха със задна дата /от датата на раждане/ и си е една добра сума. Полагат се 240 лв помощи и 100 лв. детски. На нас при социалните ни казаха, че тези 240 лв са докато трае телк-а, но 100 лв. детски ще ни дават докато навърши 18 години, само трябва да подаваме молба всяка година по едно и също време... Още не мога да повярвам, но ще видим...
Като документи искаха епикризата от раждането и амбулаторен лист от уролог. Мисля че пишеше че се налага операция. Подадохме документите в телк и след седмица получихме писмо с дата, на която да се явим и тя беше след месец. Като мине и комисията и се вземе решението, се изчаква 2 седмици и тогава се носи в социалните. Тези 2 седмици били ако ние или държавата искаме да обжалваме решението. След като се мине и в социалните пак мина около месец и преведоха паричките.... Идва и социален работник в къщи на проверка, но беше предварително уговорено...

# 68
Д-р Такова използва тази кожа за изправянето на пишлето и всичко ( изправяне и изграждане на канала) прави  с една операция. Защо ще мъчите детето два пъти? Не знам колко е компетентна тази доцентка, но хич не бих и се доверила особено след като не знае, че хипоспадията според Наредба за медицинската експертиза подлежи на освидетелстване. В амб.лист трябва да пише, че подлежи на операция и мисля, че за ТЕЛК комисията трябва амб.лист издаден от софийски д-р уролог, т.е или от д-р Такова или от Пирогов.
Защо не напишете съобщение на д-р Такова в фейсбук дали да се доверявате на тази докторка, какво мисли тя и дали да не изчакате?

# 69
Наистина тази кожа не трябва да се маха, защото ще трябва за изправянето и за изграждането на канала. Моето момче почти нямаше кожа и за това на два пъти д-р Такова го оперира, а и хипоспадията му беше доста тежък случай.
Ако трябва направете консултация и с друг лекар.
Вродените увреждания на пикочо- половата система подлежат на освидетелстване от ТЕЛК.

# 70
И аз мисля че не трябва да избързваш. Кожата ще му е необходима, освен това вместо от сега да ви  предлагат операция на 2 етапа,по-добре потърси лекар който да я направи на един етап. Естествено има риск от фистули, но този риск го има така или иначе. Тази техника първо с разширяването на канала,  после се изправяне и изграждане лично аз не я одобрявам и затова и търсих лекар готов да оперира с една операция.

Последна редакция: пт, 05 сеп 2014, 21:29 от marychery

# 71
Да и на мен не ми хареса това за 2 операции и за махането на кожата.няма да правя операцията сега.Писах на Такова и ми каза ако реша само в Пирогов да ходя.Януари щяло да стане ясно дали и кога ще се връща.каза че имала намерение и тука да оперира.каза ,че щом януари правим 1г може да изчакаме и така и ще направя.Когато бяхме на консултация и при Пандарев той каза операция на 1,5г.така ,че ако не се върне Такова тогава в Пирогов.много се насявам да се върне.за телкка може да пробвам от уролог а пък каквото стане.то няма хипоспадия,която да се оправя без операция.

# 72
Ако сме минали операцията признават ли телка?

# 73
здравейте, относно телка при хипоспадията - амбулаторният лист, в който трябва да пише че е необходима операция само от софийски уролог ли трябва да е издаден или може и друг лекар да го издаде?

# 74
Може и лекар от друг град, но трябва да е уролог.

Общи условия

Активация на акаунт