ХИПОСПАДИЯ - тема 3

• 107 330
  • 811
  •   1
Отговори
# 765
Nadjie Yashar-Yaldaz ,а къде правихте дилатацията-при него или тук в Бг?

# 766
Nadjie Yashar-Yaldaz ,а къде правихте дилатацията-при него или тук в Бг?
Почнахме при доктора и продължихме вкъщи.
10 дена. Ходихме на още един контроюен и каза ,че е добре вече и така. Засега сме ок. Но си го наблюдаваме.

# 767
  • Borino, Smolyan, Bulgaria
Здравейте и от нас!
Нашата операция беше края на май, за съжаление и ние сме с фистула. След като изпратих клип на доктора, той каза да мажем мястото на фистулста с Betadin( това е йод, в БГ го няма) по 3-4 пъти на ден за 3-4 седмици. Така и не ми разясни в писмото защо е това мазане. А иначе каза, че е хубаво да минат около 6 мес от операцията и тогава да се прави новата интервенция. За съжаление пак ще трябва да се ходи в Сърбия Sad

# 768
Здравейте и от мен! От операцията на малкия минаха 7 месеца, чурка на широка струя, но на два пъти се появяваше по една миниатюрна капчица от място където е имало конец. По съвет на доктора мажехме с Betadin/това е варианта на българския йодасепт/ след няколко намазвания капчицата изчезваше. Йодът има свиващо действие и така явно затваря мястото, въпреки, че дупчица не се вижда. В момента нямаме проблем, но го наблюдавам.

# 769
  • Borino, Smolyan, Bulgaria
Здравейте и от мен! От операцията на малкия минаха 7 месеца, чурка на широка струя, но на два пъти се появяваше по една миниатюрна капчица от място където е имало конец. По съвет на доктора мажехме с Betadin/това е варианта на българския йодасепт/ след няколко намазвания капчицата изчезваше. Йодът има свиващо действие и така явно затваря мястото, въпреки, че дупчица не се вижда. В момента нямаме проблем, но го наблюдавам.
При нас изобщо не е капчица, а направо струя, пишка си на две струи. Съмнявам се да се затвори, но все пак си е надежда.

# 770
  • Пловдив
Велина, а колко време след операцията забелязахте този проблем, въпросът ми е и към tanqbs newsm78

# 771
При нас - 3-4 дни след като се бяхме прибрали в България. Капката се появи на място, където имаше конче. След около 1 седмица мазане с йодасепт капката изчезна и конеца падна. После се появи след 4-5 месеца, но от друго място, където отново си личеше, че е шил. И не капеше редовно, забелязах че се появява, когато много дълго време не е чуркал. След мазането пак изчезна. Сега постоянно се взирам, но дано да нямаме повече проблеми!

# 772
Здравейте!и ние сме от вече оперираните.Нашата операция беше на 07.09.15г.Преди 2 седмици пратих клип на Джинович и каза че всичко е много добре,надявам се и за напред да е така.Тия дни пак трябва да пратя.много ми е трудно с тия клипове.стиска се и когато му сложа памперса го пълни веднага.все още не са ни паднали всичките конци,но продължаваме да го мажем с йодасепт.доктора не ни каза докога да се маже.сега когато му пиша ще го питам.Успех на всички

# 773
Здравейте на всички. Загорова, мисля че с теб се видяхме в Сърбия, ние бяхме 3 дни след вас на 10.09 за операция, на  малкия му паднаха много бързо конците, ние изобщо не сме мазали с йодасепт, не ни е казал Джинович, не знам дали е трябвало......А  за клипове е трудно наистина, на нас ни каза да пращаме само снимки, защото са прекалено малки наистина за да ги хванем как пишкат:)Надявам се всички дечица да се възстановяват безпроблемно и леко и занапред.

# 774
Здравейте. Ние вече сме в Сърбия за втората операция. За наша изненада операцията е в болница с име Medicinski Sistemi Beograd. Някой бил ли е там? Доста по различна е от Белмедик. Прилича много повече на болница. Всичко е бяло и някак студено. Сестрите не говорят много английски.

# 775
И аз бях през септември в тази.

# 776
Белмедик ми хареса повече. Тук е като болница. А и "старшата" е заповедно настроена с изявления като: Детето трябва да яде! Детето трябва да се раздвижва! А то горкото иска да се отпусне и почива и да не го закачат защото го боли операцията.

# 777
Здравейте, ще бъде ли създадена тема 4, защото тема 3 надхвърля 50 страници?

# 778
Ние вече сме пред тръгване от Белград. За съжаление операцията не е много успешна  Sad . Пишлето изглежда оформено, но малчо пишка от мястото от което пишкаше и преди. Нищо не излиза от върха на пишлето. Вчера Джинович махна катетъра, който излизаше от корема и тръбичката от формираната уретрата. Днес отидохме и му разшири уретрата като вкара катетър пред дупчицата на върха на пишлето.Изглеждаше доста болезнено. Много плака и няколко часа след това казваше, че го боли много. Боли го и като пишка. От болницата ни дадоха катетър и изписаха гел ( да мажем катетъра) и Джинович каза да "разширяваме" уретрата всеки 2-3 дни!Не били опасно, само да ползаме повече гел.На някой слувало ли му се е досега? Името на процедурата не беше ли дилатация? Незнам дали да се пробваме сами или да търсим уролог да го прави. Thinking

# 779
Здравейте, мами! Бебо е на 10 м.,вчера бяхме на консулт при д-р Пеев и ни насрочи дата за операция на 15.02.-малкият е с хипоспадия.Даде ми един куп изследвания,които да направим седмица преди операцията и на 15.02.трябва да сме пред кабинета.Казаха ми да си нося походно легло,понеже няма допълнителни легла за придружителя,а за ВИП стаите не се знае ще има ли свободни. Тук като чета повечето сте били в Сърбия.Нека,някоя майка,която е била скоро в Пирогов да сподели за престоя. Rolling Eyes bouquet

Общи условия

Активация на акаунт