Литва, Латвия, Естония

• 14 129
  • 101
  •   1
Отговори
# 90
Имам колебания за престоя кога е за предпочитане?
Вариант 1 от 1ви до 8ми септември
Вариант 2 от 23ти до 30ти юни.
Зная, че юни са белите нощи, но сме били по това време в Санкт Петербург.
Началото на септември пък ме притеснява времето как ще бъде.
Септември на север е много голям кантар с времето и аз бих отишла юни. Тази година бяхме 17-24. Юли е лятото там иначе.
Отделно, на 23 и 24 юни има празник Ligo в Рига (Еньовден и нощта преди него), градът е празен, всичко отива в провинцията, на 23 вечер палят огньове на плажа в Юрмала, има денонощни партита по парковете в кварталите на Рига и транспортът в Рига в тези два дни беше безплатен.

# 91
  • Казанлък of all places
В Литва тогава е Йонинес, нашият Еньовден.
Когато в Прибалтика духа, духа за световно. Но нито юни, нито септември са някакви ветровити сезони. Впрочем, за пръв път видях торнадо (торнадце) в Литва. Ама беше през август.Simple Smile
П.с. Замислих се, от опита ми с Русия и с Полша, и околни територии, за предпочитане е септември. Юни някак си още не се е е стоплило достатъчно. Тази година, докато при нас бяха горещите дни през юни, в Литва не се качваше над 18 градуса и валеше и духаше почти безспир.

# 92
Обмислям пътуване за догодина до републиките и на отиване  да пътувамеот София до Рига и после Рига-Вилнюс.
Времето между двата полета е 2,30 часа.
Когато полетите са на една резервация София-Вилнюс, предполагам не е проблем, ако първия полет закъснее.

В момента има билети на промоционални цени за юни с Еърбалтик, така че можете да огледате. По-ниски от това няма да има.

# 93
Много ви благодаря. Ще летим. Купих двупосочни за края на юни за двамата,  225 евро. Няма какво да го мисля.

# 94
Здравейте,  промоцията на Еър Балтии е до края на месеца. Аз взех за 81 евро двупосочно за Талин началото на април. Но имаше билети на тази цена и за юни и юли.
За Вилнюс също бяха по толкова билетите.

# 95
От Рига до Талин и от Талин до Вилнюс са по двадесет и няколко евро вътрешните полети.
Благодаря ви още веднъж.

# 96
За ферибота Талин-Хелзинки предварително ли купувате билети или може на място?
Виждам, че има билети за flixbus от Талин до Хелзинки на цена 77 лв в посока, като предполагам автобусите пътуват на ферибота.

# 97
По-добре онлайн, защото цените се вдигат с наближаване на датата.  Аз купих месец преди да пътувам... кумих се една вечер, купих на другия ден  и вече беше с 5 евро отгоре в този час, в който исках. Цените варират и в различните часови зони, има фериботи през 3 часа някъде.
Горещо препоръчвам да си вземете и флекс към билета, за 5 евро отгоре беше преди 2 години, сега не знам колко е. Защото при лошо време, при промяна на самолетния билет, ще се наложи да си смените и датата на ферибота. С този флекс, ще е безплатно. Иначе.. изгаряте. При мен Turkish airlines ми смениха датата на полета до Талин (тоест промениха го от следобеден на сутрешен, което правеше невъзможно прекачването, защото все пак тръгвам от София и вече щях да съм изпуснал прекачването в Истанбул), та променях резервации в Букинг Ком с free cancelation и билета на ферибота с дата напред, пак с тази флекс опция.

Купувате си онлайн от tallink.com и като  идете на пристанището, все едно сте на летище. Даже няма да видите служители, всички врати си отваряте с QR кода, от телефона или принтиран на хартия и продължавате напред към "гейтовете".

# 98
Ок, благодаря.

# 99
Напоследък се забелязва overbooking при много авиокомпании.
За air baltic не зная как е, за първи път ще ги ползваме. Билетите купих през август с големите намаления, за полети догодина, но не купих места и багаж.
Смятам, че ръчния багаж ще ни бъде достатъчен, но за места се колебая да купувам ли.

# 100
Няколко пъти съм пътувал с тях, не са пълни самолетите. Иначе един път имаше промо за 5 евро, на място. Та се поблазних да взема до пътеката и в двете посоки. Самолетът беше пълен наполовина и за капак видях двама приятели и решихме да седнем на един напълно празен ред, за да си лафим, та аз по средата (хахаха, нищо че имах купено място), но не го усетих тоя полет изобщо.
Да купувате места… мисля, че няма смисъл.

# 101
Няколко пъти съм пътувал с тях, не са пълни самолетите. Иначе един път имаше промо за 5 евро, на място. Та се поблазних да взема до пътеката и в двете посоки. Самолетът беше пълен наполовина и за капак видях двама приятели и решихме да седнем на един напълно празен ред, за да си лафим, та аз по средата (хахаха, нищо че имах купено място), но не го усетих тоя полет изобщо.
Да купувате места… мисля, че няма смисъл.
Здравейте, аз съм пътувала около 6 пъти Рига-София-Рига и всеки път полетите бяха пълни.

Общи условия

Активация на акаунт