Астрология - 5 тема

• 52 497
  • 768
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Да попитам, транзитен Юпитер в седми дом не трябвя ли да ми донесе някакъв успех в сферата на връзки и партьорства  newsm78

# 601
Да попитам, транзитен Юпитер в седми дом не трябвя ли да ми донесе някакъв успех в сферата на връзки и партьорства  newsm78
Да.Полза от работа в екип,съдружие.Социална изявеност.Удоволетвореност от съпруг/а/.
Но при квадратура и опозиция- нетолерантност,самонадеяност,разточителство.

# 602
  • София
Да.Полза от работа в екип,съдружие.Социална изявеност.Удоволетвореност от съпруг/а/.
Но при квадратура и опозиция- нетолерантност,самонадеяност,разточителство.

Аха в момента ми прави опозиция с натални меркурий и венера, секстил с марс, тригон с уран и квадрат с юпитер. Като добавим съвпада на транзитен плутон със слънце и квадрата му с марс + транзитен уран квадрат със слънце луна и опозиция с марс и сатурн - нищо хубаво няма да ми се случи скоро  Rolling Eyes а само преди година ми се разминаха кофтите аспекти на сатурн към личните планети и асцендента и сатурновия възврат  ooooh!
Пфуу скоро въздух няма да си поема  Rolling Eyes

# 603
Lailah, имаш рисков аспект, но и не ми се вижда чак толкова лоша ситуацията, макар че в момента съм уморена и ми е трудно да визуализирам картата. Нещо пари под някаква форма към тебе идват.

Като мине опозицията Уран-Сатурн и Уран-Марс, кажи как е минало, че тези са ми трудни за разбиране.

# 604
  • Бургас
транзитен юпитер в съвпад с прогресивно слънце в 4ти дом. как би се отразило?
картата е на дете.

# 605
  • София
Lailah, имаш рисков аспект, но и не ми се вижда чак толкова лоша ситуацията, макар че в момента съм уморена и ми е трудно да визуализирам картата. Нещо пари под някаква форма към тебе идват.

Като мине опозицията Уран-Сатурн и Уран-Марс, кажи как е минало, че тези са ми трудни за разбиране.
Ами той се мота там от много време   Mr. Green

# 606
транзитен юпитер в съвпад с прогресивно слънце в 4ти дом. как би се отразило?
картата е на дете.

Можеш да наслагваш транзитни, прогресивни или дирекционни аспекти КЪМ натални позиции. Другото са ми някакви астрологични екзотики, в които не виждам особена логика.

# 607
Прогресиите се активират от лунации и транзити така, че има смисъл да се гледа всичко.

За конкретния въпрос, транзитен юпитер съвпад прогресивно слънце означава, че доскоро юпитер е бил в съвпад и с наталното, това просто е удължаване на влиянието му, леко отслабнало разбира се. Не случайно влиянието на транзитен сатурн в например  10ти дом не свършва за около 2 години и половина колкото е транзита на сатурн в съответния знак, а малко по-дълго, защото транзитния сатурн след това навлиза и в 10ти прогресивен дом.

И това не съм го измислила аз, а София Мейсън, която е написала една от най-добрите книги по предиктивна астрология чрез прогресии.

# 608
В астрологията всичко отдавна е казано и написано. Затова има съвременни астролози, които чисто от комерсиални подбуди решават, че трябва да "открият" нещо ново и уникално.
Прогресиите се активират от лунации и транзити така, че има смисъл да се гледа всичко.

Прогресии, лунации, транзити, дирекции, солари и т.н. активират НАТАЛНИТЕ планети, ъгли, аспекти.
Те са базата, върху която следва да се наслагва. Не че не може да възникне събитие, ако "Прогресия се активира от лунация и транзит", но това ще е по-скоро изключение. Със сигурност в този момент ще има други по-значими аспекти към НАТАЛНАТА карта, не към прогресивната. Защото реално погледнато като се има предвид какво представляват прогресиите - това ще е друг хороскоп. Примерно за някой, който е на 10 години, прогресивната карта ще показва реалните позиции на планетите 10 дни след раждането му.

Последна редакция: сб, 18 апр 2015, 13:57 от Greene

# 609
  • в 1001-та нощ
Има въпрос за прогресивната луна Simple Smile Чета това:

"Прогресии на Луната:
Техниката на прогресиите из ползва за прогнозиране следния астрологически символизъм - движението на небесното тяло ( в случая Луна) за един ден  след раждането се съпоставя с период от една  година от живота на зрелия индивид.
 Така например влиянията отчетени в първите  60 дни след раждането на човек се използват за прогнозиране на евентуални бъдещи тенденции и събития в следващите 60 години от живота му.

Да разбирам ли, че ако искам да видя влиянието на прогерсивната луна през 39-тата ми година, трябва да видя къде е била луната на 39-я ден от раждането ми  Rolling Eyes В кои дом и знак?

# 610
Точно така Simple Smile.
Ако нямаш програма можеш и в астро.ком да си пуснеш вторични прогресии (progressed chart) към наталната карта за датата на 39-я ти рожден ден. После пък да построиш нова натална карта за 39-я ден след раждането ти. Така ще видиш, че двете карти са еднакви.

Последна редакция: нд, 19 апр 2015, 08:50 от Greene

# 611
Имате ли наблюдения за опозициите на Уран-Сатурн и Уран-Плутон? Колко е тежко положението?
Уран е планетата на независимостта,свободата,внезапните действия и обрати.Стремеж към новото,необичайносто,оригиналното.
Уран остава в един знак приблизително 7 год.,затова позицията му по дом е по-важна,отколкото позицията по знак.

Оххх чудесно, моят Уран е в Стрелец и Стрелец в 5-ти дом - булката беглец май ще съм. Дали няма и нещо общо с това, че от доста време точно с мъж зодия Стрелец се занимавам??? newsm78 И няма отърване до момента от тази болна връзка.  ooooh! а и в момента Сатурн ми транзитира 5-тия дом - просто чудесно! #Crazy

becky bloomwood положението е тежко - проблеми във връзките, промяна на настроенията от депресия в екзалтация и пак депресия докато  в един момент ти стане все тая. Но проблемите във връзките с другия пол са наистина много много зле - от всеки ъгъл проблем, скандали, раздели, не можеш да намериш друг по-подходящ, въпреки че искаш....от тоя сорт. Променя ти се погледа върху начина на забавления - ето например аз имам много предложения за излизания и забавления, но правейки го не ми носи радост и щастие, а напротив -виждам пошлите неща, правят ми впечатление просто. Възприятието ти за живота се променя.

Последна редакция: пн, 20 апр 2015, 09:49 от Li13

# 612
  • София
Хммм моя бивш имаше Уран в седми дом  Mr. Green заряза ме 5 дни след като се похвали на най-близките ни проятели как ще вдигаме сватба  Joy

# 613
Фермина Даза, твоята черна луна в 12 дом ли е? в съвпад с луната?

Елч, черната ми луна е в 5 дом (Стрелец), в опозиция със Сатурн. Няма аспекти с луната.

Последна редакция: пн, 20 апр 2015, 20:38 от Fermina Daza

# 614
Хммм моя бивш имаше Уран в седми дом  Mr. Green заряза ме 5 дни след като се похвали на най-близките ни проятели как ще вдигаме сватба  Joy

Lailah, моя седми дом се управлява от Уран Simple Smile, след 13 години брак съм в развод в момента, дойде ми като гръм от ясно небе.

Общи условия

Активация на акаунт