Астрология - 5 тема

• 52 507
  • 768
  •   1
Отговори
# 585
Интересува ме конкретно какво се случва в реалния живот при тези транзити Уран-Сатурн и Уран-Плутон...
По-горе в поста си написах, че Уран,Плутон и Нептун,са бавни планети,и техните влияния определят основните тенденции в поведението на цели поколения.Затова е важно тези планети, къде се разположени,кой домове управляват, и какви аспекти правят  в наталната  ти карта.
Питаш и за Сатурн - това е планета, която носи ограничения, затруднения с цел постигане на стабилност. Сатурн отговаря за дисциплината,отговорността,редът,закона,страховете и комплексите, неизбежните проблеми и препятствия, задължителните изпитания.

# 586
аз съм казвала и друг път, но да си кажа и сега за статистиката. При моя Сатурнов възврат се омъжих и забременях, като вторто ми беше страхотна мечта (с 4 планети в 5 дом, вкл. Слънце ми беше мноооого важно да имам деца), а до първото стигнах през много перипетии с мъжете Simple Smile
мисля си, че Сатурн ме поизмъчи, но накрая ми даде това, което исках.

слънце луна, това, дето аз го бях чела на руски беше в табличен вид, много добре си го спомням как изглеждаше и имаше тъклувания на всички аспекти. където погледнеш все зле беше Simple Smile

Последна редакция: пн, 13 апр 2015, 20:14 от Елч

# 587
И аз имам планети в 7-ми Дом, плюс СЛВ. Не се притеснявай, това май не винаги значи нещо лошо (и аз бях притеснена, но ме успокоиха). Зависи как са ти разположени другите планети и в какви аспекти са.
Христос Воскресе!
И да се притеснявам, и да не се притеснявам - каквото трябва, то ще се случи. Иска ми се само да имам нужните познания, за да мога да избегна някои събития или да помогна на други да се случат.

# 588
Естествено, че това дали дадена планета ще е малефик или бенефик не зависи от ретроградността. Делението на малефици и бенефици е условно като това са понятия от класическата и индийската астрология.  Прието е, че малефици са Марс, Сатурн, Уран, Нептун и Плутон. Бенефици са Венера и Юпитер. Това е естествената им природа. От тук насетне за всеки един конкретен хороскоп нещата могат да бъдат коренно различни като се отчете комбинираното им въздействие. И да, когато в даден хороскоп една планета е малефактор, то, ако тя е и ретроградна, силата й става още по-голяма. Разбира се, че се отчита и положението й по знак и дом за да се установи как и къде ще вреди.

# 589
Интересува ме конкретно какво се случва в реалния живот при тези транзити Уран-Сатурн и Уран-Плутон...

Сатурн ли е транзитната планета?
гледаш кои домове управляват Уран и Плутон и по тях търсиш събития

# 590

Сатурн ли е транзитната планета?
гледаш кои домове управляват Уран и Плутон и по тях търсиш събития

Не. Уран е транзитен в опозиция на Сатурн, след това Плутон (двата в нещо като широк съвпад), после малко пауза и транзит в опозиция на Юпитер и Марс.

Понеже се дискутираше какво при кого станало при сатурновия възврат, ми се щеше, ако някой иска да сподели как са се стекли и тези транзити.

# 591
Placidus или равни домове използвате за наталната си карта? Кой метод е за предпочитане?

# 592
Някой може ли да ми каже как се тълкува Юпитер при съвпад с Уран в 7-ми Дом?
7-Ми Дом е дома на брака и връзките, Уран е планета, създаваща нестабилност. Разположението й в 7-ми Дом май не е много добро, защото може да значи несполуки в брака  newsm78, но при съвпад с Юпитер, който също е в 7-ми Дом, не трябва ли да са по-благоприятни нещата?

# 593
  • в 1001-та нощ
Аз не асоциирам Уран първосигнално с нестабилност само.

Може би изхождам от материали, които съм чела отдавна, но в съзнанието ми винаги излизат - революциите и изобретенията. Свързвам го с внезапните промени и обрати (като да си избягаш на сватбата  Mr. Green ), също с прогреса. Ум на високо ниво.

И с подкрепата на Юпитер - бих очаквала да се разкрие добрата му страна  Peace

Нямам опит в тълкуванията - чисто теоретично си мисля по твоя въпрос Simple Smile

Аз харесвам урановите личности  Peace а ако ще е и щедър покровител - защо не  Blush Hug

# 594
Не разбирам от астрология, но намерих това: Връзките са важни за теб и искаш да можеш  да разчиташ на партньора си. Може би най-добрият начин за успех е чрез партньора ти - личен или бизнес. Може да имаш няколко сериозни връзки или брака. Мразиш да бъдеш ограничавана и държиш на свободата си. Справяш се с големи проекти с лекота, благодарение на умението си да виждаш цялостната картина. Уран е планетата на революцията, неочакваната промяна и независимостта. Според мен не значи несполуки в брака, а това което е по-горе - държиш на свободата си и не може да бъдеш ограничавана.

# 595
Много благодаря за бързия отговор!   bouquet Явно нещата могат да се тълкуват по различен начин. А Какво става при съвпад на Марс и Венера в Риби (11-ти Дом)? Може ли да е предпоставка за изневери и често сменяне на партньора? Също така този човек да има сходство и да търси в партньора си качества на човек представител на зодия Риби?

Последна редакция: вт, 14 апр 2015, 03:27 от Adriana11

# 596
Моят по натал е в 3ти дом във Везни и също е ретрограден. Но кога точно е бил възврата му при мен  newsm78

Зета го изчислява на 4 септември 2011.

Хммм, мисля мисля и не мога да се сетя нещо мнооого кофти да се е случило при сатурновия ми възврат. Тогава съм била на 29 години. Година преди това имах предложение за брак, а година след това раздяла - по мое желание. Това и на мен ми е голяма мечта - да създам здраво и хубаво семейство, ноооо човекът появил се в живота ми през сатурновия ми възврат не ми вдъхна чувството за финансова сигурност, както и интелектуалната удовлетвореност, от която имам нужда да имам с партньора ми. Да не би да съм си изпуснала шанса??? newsm78 #Crazy То някой път пиленцето веднъж каца на рамото.  Laughing Пътувах тогава доста, а пътуванията са ми страст и то все на хубави места.
Искам да ви кажа че откакто се махнаха тия квадратури на Плутон, Уран и коя планета още беше....ами аз летя бе хора. Камък ми падна от плещите.  newsm44 до миналата седмица - четвъртък - аз бях направо  smile3511, а след петък - рязка промяна в настроението ми, дойде ми живец, усмихнах са та чак 4 дни не спрях да купонясвам и да се смея. То верно празници и хубаво време....ама...Кога се очакват пак подобни квадратури каквито бяха до миналата седмица??? А и те от 2012 до сега постояннно се образуваха от време на време и при мен беше ад.

# 597
Много благодаря за бързия отговор!   bouquet Явно нещата могат да се тълкуват по различен начин. А Какво става при съвпад на Марс и Венера в Риби (11-ти Дом)? Може ли да е предпоставка за изневери и често сменяне на партньора? Също така този човек да има сходство и да търси в партньора си качества на човек представител на зодия Риби?

Марс и Венера в съвпад го наричат аспекта на Казанова. Самият Казанова го е имал в картата си и то в Риби. Аспекта прави хората доста магнетични. Ако хороскопа е на мъж, Венера в Риби показва, че го привличат жени с Рибешки качества, а ако е на жена то тогава Марс трябва да е в Риби.

Човека за който питаш може да е привлечен от някои със Слънце в Риби, планети в 12-ти дом, рибешки Асцендент или силен Нептун.
Тъй като съвпада се случва в 11-ти дом, то може да го привличат и хора с Водолейски качества.

Някой може ли да ми каже как се тълкува Юпитер при съвпад с Уран в 7-ми Дом?
7-Ми Дом е дома на брака и връзките, Уран е планета, създаваща нестабилност. Разположението й в 7-ми Дом май не е много добро, защото може да значи несполуки в брака  newsm78, но при съвпад с Юпитер, който също е в 7-ми Дом, не трябва ли да са по-благоприятни нещата?

Зависи от аспектите. Уран в 7-ми може да показва необикновена връзка или партньор, в най-лошият случай развод. Човек може да не желае сериозно обвързване. В идеалният случай ако такъв човек се бракува, то трябва брака му да му дава достатъчно свобода. Уран е естествен управител на дома на приятелството и брачният му партньор може да му е добър приятел.
Юпитер в 7-ми е благоприятен за социалното положение на човек, но разбира се, отново зависи от аспектите. Може да показва брак с човек от друга държава или с Юпитерски качества.

# 598
Казанова, леле  #Crazy #Crazy
И неговият съвпад ли е бил в 11-Ти Дом или просто в знака?
Иначе става въпрос за мъж, който в момента има сериозна връзка с жена Риби. Това значи ли, че този човек няма как да се обвърже сериозно без да изневерява?    Shocked

Последна редакция: ср, 15 апр 2015, 01:26 от Adriana11

# 599
11ти дом е и на приятелите, може приятелски връзки да преливат в любовни

Общи условия

Активация на акаунт