Грижи за косата-Тема 95

• 58 227
  • 735
  •   1
Отговори
# 615
Ямайското черно рициново масло е няколко вида...Кое е най-добро или по-точно от кое сте ползвали?
Най-тъмното (Extra Dark) е с най-голямо съдържание на пепел, съответно е най-много полезни вещества.

# 616
Здравейте, момичета! Много полезна тема, страхотни сте... Freya  Hug много неща научих, и много искам да питам де  Blush Grinning не ми попадна някъде да сте говорили за разресването на косата. Питам просто защото много съм слушала, от познати, от фризьорки, че едни отричат напълно ресането, други пък само с гребен, а някои са за онова 100-кратно разресване с четката...а кое всъщност е най-щадящото и все пак полезно за косата?

# 617
  • София
Препоръчват дървен гребен в повечето случаи.

# 618
По повод разресването, и аз съм в чуденка: Кога е по-добре да се сресва косата след къпне, докато е мокра, леко влажна или вече суха  newsm78

# 619
По това което съм чела и от клипчетата, които съм гледала всички момичета казват, че косата не трябва да се разресва, когато е мокра. Мократа коса е по-податлива на увреждане. Дърпането с четката може да увреди косъма, като го накъса.
Също за сресването, винаги трябва да започвате от краищата към корена!

# 620

Ъъъ...  newsm78 искаш да кажеш постепенно, първо крайчетата да се срешат, после от средата надолу и после от корена до върха ли? Аз така правя, но на влажна коса  Thinking

# 621

Ъъъ...  newsm78 искаш да кажеш постепенно, първо крайчетата да се срешат, после от средата надолу и после от корена до върха ли? Аз така правя, но на влажна коса  Thinking

Да, точно така.  Simple Smile Аз лично избягвам да си реша косата когато е мокра/влажна, защото се опитвам да се отърва точно от накъсването. Незнам до колко е достоверна информацията, но за всеки случай  спазвам тези препоръки.  Simple Smile

# 622

Ъъъ...  newsm78 искаш да кажеш постепенно, първо крайчетата да се срешат, после от средата надолу и после от корена до върха ли? Аз така правя, но на влажна коса  Thinking

Аз се разресвам така, но в банята докато съм с маска или балсам  Peace После изплаквам , слагам кърпата и излизам. Ако ще е изправям - сресвам докато суша с четката с която се изправям, ако не - суша леко и сресвам след като е изсъхнала напълно  Thinking

# 623
Аз лично с четка съм забелязвала, че косата ми понякога се наелектризира, дори и да е била дървена, докато с гребен никога. Последната ми придобивка, от няколко месеца насам, от която съм много доволна е някакъв гребен от незнайно за мен дърво, много стабилен, но с едри зъбци и на рядко. Много съм доволна, но все се чудех дали няма нужда косата от по "ситно" разресване или четкане, затова повдигнах въпроса. https://www.nalbishop.com/product/529/magnum-greben-gvayakovo-da … -drazhka-307.html ето това е ако не се лъжа, по снимката не мога да видя, че е много малка, но описанието е това.

# 624
  • Стара Загора
Да се включа и аз по въпроса с разресването на косата.....аз моята я реша само и единствено в банята с маската или балсама разресва се без проблеми нито се скубя нищоооооооо Peace ако се окаже ,че това сега е грешно така процедирам от както се помня Thinking А на сухо не реша въобще ,чак на следващото миене пак,ако я среша суха косата ми е чуплива-къдрева ще заприличам на лъвче .....само мокря с малко вода и съм с прическа Joy Joy Joy

# 625
И аз реша в банята докато съм с маска,от къпане на къпане,като използвам дървен гребен с едри зъбци.На суха коса ако се пробвам да вкарам гребен,не знам дали ще го извадя,както съм къдрава и се реша веднъж на 2-3 дни,когато я мия.Не знам защо,но каквото и да й слагам за финиш - олиа,кремове,спрейове,все е заплетена в краищата и няма спасение  ooooh!
А и ако се реша всеки ден,ставам като китеник  Mr. Green

# 626
Някой да ми предложи  шампоан за ежедневна употреба. Косата ми е гъста, но много суха и напоследък я чувствам като метла.
Тогава защо ще я миеш ежедневно, щом е толкова суха? Бих ти препоръчала да я хидратираш повече с маски и някакви продукти без измиване след това. Ако обаче си твърдо решена на ежедневен шампоан, много хубав е на Apivita, 91 процента или нещо такова е с натурални съставки Embarassed
Благодаря за предложението, използвах за ежедневна употреба като израз, иначе я мия през два, три дни. 

# 627
Имам един въпрос. Някой ползвал ли е баня за коса с малинов оцет? Получих едно такова шишенце като подарък и не знам как се ползва (полско е).... newsm78 Предполагам се разрежда с вода и се изплаква косата след измиване... Но не съм сигурна, а и не него не пише... ooooh!

# 628
Имам един въпрос. Някой ползвал ли е баня за коса с малинов оцет? Получих едно такова шишенце като подарък и не знам как се ползва (полско е).... newsm78 Предполагам се разрежда с вода и се изплаква косата след измиване... Но не съм сигурна, а и не него не пише... ooooh!

Аз съм го ползвала във шишенце е -ползва се върху подсушена коса, нанасяте и си оформяте косата по желания начин. Ако искате можете да сложите от него пак на подсушена коса, след което се слага плик и хавлиена кърпа да затоплите малко със сешоар и след което отново се оформя косата. Не се изплаква. На мен ми хареса има го и в гамата на Ив Роше - и двете ми харесват. То е като ампулите за коса без отмиване на този принцип.

# 629
  • sofia
Маслата много добре се отразяват на сухата ми къдрава коса, но много бързо ми пада боята от тях. Косопада ми намаля наполовина от както открих шампоана Здраве - актив. Ползвам по 2 пъти седмично в съчетание с маска, аз също се реша само под вода в банята, иначе ставам като облак  Simple Smile.

Общи условия

Активация на акаунт