За селянията

• 2 354
  • 19
  •   1
Отговори
Ситуации като чесане по корема на публични места, примерно пред блока. Възгласи и "ибре", "убре', подвиквания от единия на другия тротоар "Дека одиш брееее пустиняк чорлав". "Ела ве еййй" оригване което оглася цялото стълбище на блока или половин жилищен квартал. Претакане на зеле в мазите при което се осмърдяват всички мази и входа на блока. Печене на чушки и всякакви зимнини пред блока при което се осмърдяват терасите и пранетата на някои комшии. Ходене нощем в мазите на комшии да си наливат от общата вода която всички плащат. Бичене на чалга по терасите. Какви други селянии ви дразнят и дори разсмиват.

# 1
  • София
Опитвам се да не се дразня на селянията, защото извира отвсякъде и ако се дразнех, би означавало да съм перманентно в лошо настроение. Не си заслужава.
А и селянията е разтегливо понятие. Ето, аз например не бих се дразнила на миризмата от печени чушки. Живея в квартал с много къщи, хората си правят разни неща по дворовете. Чак пък да ме дразни...
Но, действително има неща, които не мога да отмина без всякакво впечатление. Например, паркираните върху чисто новите тротоари коли, които ги разбиха за няма и година и пречат на ползването им за ходене, каквото все пак е и предназначението на тротоара по начало. Пътна полиция, която минава покрай нарушителите и си заминава, без да направи нищо. Шофьорите, извинете, но по-често жени, които си минават през повдигнатата пешеходна пътека, без въобще да заблежат детето ми, заради които все още не смея да го пусна сам до училище. Ей тези неща ме притесняват, не чушките.

# 2
  • София
Думата маза/мази ми е много.....хм, селска Rolling Eyes
Редом с канапе, пешкир, фланела, накусах сА и др.

# 3
твоите теми , milishik , са ми много селски , на всичкото отгоре имаш претенции , които правят селянията ти още по-голяма ...

# 4
Написаното в първия пост е ужасно,добре,че около нас няма такива хора.В малка сграда сме само пет собственика.НО пък имаме съседи,които си ''мерят'' автомобилите,модел,цена...Айде,да не е селско,парвенюшко е,комплексарско.

# 5
Вече отдавна има такава тема. Какъв е смисълът от нова?

# 6
Не стана ли много селенията в Клюкарника?  newsm78 В "селски номера и пинизи" има доста материал.  Peace

# 7
Че то граждани няма , всички са такива но от село дошли . Само чалгата ми пречи , не я надуват съседите ми , а цяла България я слуша . Де от село , де не от чак дотам .  Wink

# 8
И за чалгата има тема. Нещо я закършихме от към свежи идеи.  Thinking

# 9
Вмирисани бабички в (гр)адския транспорт.
Лайна по тротоарите.
Шофьори мислещи се за Шумахер.

# 10
Страшно се изнервям, когато някой каже "пипер" вместо чушки #2gunfire

Употреба на много лук - винаги съм го свързвала с голяма селяния. Мразя лук и една от мечтите ми е да се изкорени всичкия лук по света. Праз също.
Добре, че не ми се налага да им дишам гнусните запръжки зловонни и другите миризми на гнусна манджа! Някои хора готвят толкова смъртоносно зловонно, че се чудя как въобще го ядат това после Confounded

Изтърсване през балкона - друга груба селска проява! Трябва да има глоби за това, сериозно!

Шофьори, ненамаляващи, когато минават през локва и в резултат оплискващи минувачите.

Нездраво любопитство от страна на кварталната магазинерка, тъпи, дразнещи подпитвания и т.н. Затова и не пазарувам в малки квартални магазини, не желая да говоря нищо, нито пък да отговарям на клюкарски въпроси, така че едно "Добър ден" на касата е напълно достатъчно.

Редовно говорене на висок глас, викане, крещене, шумни смехове, изобщо всякакви системни действия, смущаващи спокойствието намирам за изключително селяндурски. Като искат да викат и шумят постоянно, да си вървят на село, в пущинака, далеч от хора, на които да пречат!
Още по-изнервящо е да не правят забележка на отроците си и да не ги звероукротяват, когато очевадно е необходимо. Това важи както за викащи съседски деца, така и за оставени да си правят каквото искат на публично място такива. Сякаш нарочно ги възпитават, че едва ли не целия свят е длъжен да се съобразява с тях и да им търпи дивашките крясъци с цяло гърло от ранни зори. Просто някои от малки ги учат на безпардонност, на тотално несъобразяване и неуважение към спокойствието на останалите.

Всякаква музика, надута и смущаваща спокойствието. Като някой иска да слуша силно музика, да си слага слушалките и ад си дъни в собствените си уши, а не да притеснява хората.

Въобще, намирам всякакво натрапчиво напомняне за себе си на даден индивид за селско, просташко и все такива епитети.

# 11
Във Варна се казва пиперка не чушка , па Варна едно село  Whistling

За втори път го вадя , дано поне някой го забележи :

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0%B8%D0%BF%D0%B5%D1%80_%28% … BD%D0%B8%D0%B5%29

В тълковния речник на българския език, издание на МАГ'77 от 1997 г.пише, че плодът се нарича пиперка.

# 12

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0%B8%D0%BF%D0%B5%D1%80_%28% … BD%D0%B8%D0%B5%29

В тълковния речник на българския език, издание на МАГ'77 от 1997 г.пише, че плодът се нарича пиперка.
Ами в същия текст пише също така, че "Плодът на пипера е чушка".
Не споря непременно кое название на съответния вид зеленчук е правилното, просто употребяване на думата "пиперка" съм чувала само от хора с провинциален манталитет. Но като казвам провинциален, имам предвид такива по душа - така както селянин може да си и без да си роден на село.

Наскоро точно във форума прочетох как някаква жена пише, че мъжа и щял да я "забере" smile3544
Друга пък се "изтривала" след тоалетна....
Трета пък не свиквала, а "навиквала"...

Това с "изтриването" е от тук, не мога да не го публикувам, заслужава си:

Скрит текст:
За първи път пиша в подобен сайт такива неща, но твърде много се притеснявам. Дори бих казала, че дори ме е срам да напиша и споделя такова нещо, но се надявам на Вашите коментари.. може някоя от Вас да е преживяла подобно нещо и да сподели малко опит. Проблема е, че от известно време дъното на гащите ми мирише някак си странно все едно на урина, а когато ходя до тоалетна се изтривам. Когато приятеля ми ми прави орална не казва нещо от сорта " защо миришеш така" .. или нещо подобно. Другото което е тази миризма на гащите я имам когато ходя много и се изпотявам доста отдолу.. Доста неприятно..  smile3518

# 13
Друга пък се "изтривала" след тоалетна....
яз пъ съ забРъсвам  Crazy

# 14

Ами в същия текст пише също така, че "Плодът на пипера е чушка".
Не споря непременно кое название на съответния вид зеленчук е правилното, просто употребяване на думата "пиперка" съм чувала само от хора с провинциален манталитет. Но като казвам провинциален, имам предвид такива по душа - така както селянин може да си и без да си роден на село.

Във Варна чушка се казва на люта такава. Иначе пиперка си го пише и по менютата в заведенията дори . Да ти кажа във Варна ако си чувала "пълнена чушка" да каже някой , значи не е бил от Варна  hahaha Wink

Извода , значи и двете са правилни . Кой какво го дразни си е негов проблема.
Нашите деца са шумни, смея се силно  newsm78 Печем чушки , още малко ще почета , че ми стана интересно . Излиза че като ям печем пипер  Laughing съм ебати и селянката  Joy

Като пекат хората чушки ми е интересно как разбирате , че го правят да ги консервират и така да е , това срамно ли е . По-скоро ,който го дразни всичко това да  ходи на село на чист въздух и на природа, там само птички ще чува.

Последна редакция: сб, 09 авг 2014, 02:28 от adelinda

Общи условия

Активация на акаунт