Домакини 42/ и на плаж и в планината, с летни коктейли в ръката

• 43 211
  • 738
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Всъщност никой не сервира кафе...

# 526
  • при късмета
Добро утро, прекрасни  Hug
Поли, браво на вас. Радвам се, че се намерихте с така желаното човече. Много да се обичате и разбирате
Марче, много хубаво тирамису, браво
Вио, бързо да се адаптира Ванко
Люска, за лилаво, единственото което се сещам е фоксин, взима се от аптеката. Преди го слагах в къна, за да има лилав отенък. Не е ли по-добре да вземе нещо за мазане на косата, вместо за пиене
Контеса, бързо ще се нагодите, вие сте организирани
Морена и ти изчезна, как мина родителската?
Вале, ти ходиш често да Лидъл, има ли там детски гумени ботуши? Аз стигам до там веднъж годишно и преди имаха и то не лоши, отдавна не съм ходила
Хем не ми се стои вкъщи, хем не ми се излиза на това време. Нямам угодия.
Гишки и цунки на всички  Hug

# 527
Све са от 2-14.
Вчера ги оставих за няколко часа и са се сръфали.Свекъра си позволил и на Емо да се скара.Вдигал шум.Ако иска и да му козирува.Най-много се ядосах на мм.Защото го кара да се извинява.Направих едно изречение.Да си е стоял във Варна като иска спокойствие.
А за изявленията в кухнята смесени са.Вчера й казах да направи кюфтетата с малко подправки.Тя сложила само черен пипер.Както и да е.Важното е ,че има желание.
Ма ко на 10 почва.Вчера се запозна с госпожата и всичко беше ОК.Много приятна жена изглежда.Вдъхва  ми доверие.

# 528
Добър ден момичета   bouquet
Лус аромата от кафенцето и пуретата веднага ме привлякоха да седна  hahaha Благодаря! За Миленка, Марче ще ти даде най-точна насока за фризьорница, че както всички знаем – фризьорките правят чудеса и в двете посоки  Joy Joy . Аз ще си позволя да те посъветвам, да поговорите и с кожен лекар – пубертета е особенно състояние, което дава отражение на целия организъм, а видимите са кожа, коса и нокти. Преди време си имах мои проблеми и ми изписаха определена комбинация от витамини и съм супер доволна, сина ми е също на медицинска козметика. То ние ходим най-често на кожен лекар  hahaha Правя много често класическото италиянско тирамису, което е с един вид алкохол – Марсала. За да стане наистина добро, според мен е важно продуктите да са от добро качество – иначе философията не е голяма – само мръсните съдове са доста  Joy. Надявам се Марче да сподели нейната рецепта! Моята е такава/аз не правя топлинна обработка на яйцата/   
Скрит текст:
Продукти за крема - 4 големи жълтъка,100 гр. Захар, 120 мл. вино Марсала, 400 гр. Маскарпоне, 250 мл. течна сладка сметана, 270 гр. бишкоти савоярди (20-24 бр.), натурално какао на прах за поръсване. Първо приготвям за потапяне на бишкотите - 150 мл. силно кафе еспресо +2 суп. лъж. Захар + 100 мл. вино Марсала. След това се прави крем Забайон – разбиват се жълтъците със захарта докато крема побелее и захарта се разтвори напълно. Прибавя се Марсалата и отново се разбърква. В друга купа се разбива сметаната/за да се разбие хубаво и стане твърда, трябва да е стояла в хладилник/. В трета купа се разбива Маскарпоне и до тук беше миксера. Към крема Забайон се прибавя разбитото Маскарпоне и добре се разбърква със шпатула, след това се прибавя разбитата сметана и се разбърква до еднороден крем. Съдината в която ще се приготвя сладкиша е с приблизителни р-ри 30/20. Потапят се половината бишкоти в сместа на кафето една по една и се нареждат на един ред. Половината от крема се разпределя върху тях, като леко се притиска, за да не остават празнини. Всичко това се повтаря още веднъж за втория ред. Опаковам съдината със свежо фолио и оставям в хладилника поне за 12 часа. Ръся с какао през цедка преди да сервирам, че иначе какаото овлажнява.
Правила съм и друго, което е с 5 вида алкохол и любимо на мм – то е по рецепта от една сладкарница в Южна Африка, само дето разхода за толкова много алкохол в семейство на трезвеници не е оправдан  hahaha
Поли добре завърнала се с хубави новини   bouquet Хубаво е когато се сбъдват мечтите! Ти носиш много любов в сърцето си  Heart Eyes Малката принцса е родена под щастлива звезда! Ще мине време и лошото ще се забрави! Възхищавам ти се  newsm51
Вио нормално е да плаче детенце в началото – сега плаче, че се отделя от теб за градина, после ще минеш по стъпките на Вале, когато ще плаче на първия лагер....после ще спрат да плачат като се отделят от нас...само дето ние винаги ще плачем при раздялата с децата ни... Добре сте оправили проблема с ТБ.
Джейми как е малкия сладур днес? Дано рокадите в училище са за добро!!!
Вале   Hug много хубаво, че сте се събрали отбор позитивни хора мислещи за децата!!! Щом всички гледате в една посока – пътя е лек!!! Прекрасно е да си сред хора разбиращи проблемите! Пък за класния – аз съм пристрастна – казвах преди време, че баща ми беше учител дефектолог със специалности сурдо- и олигофренопедагогика – обожаваше децата с които се занимаваше, а и те му отвръщаха със същото!
Марче  rotfImao rotfImbo   представих си те как минаваш за кратко време през 1000 настроения  hahaha Не се ядосвай – така поддържаме тонуса си  Joy Нали сме като пчелите – хвърчим, жужим, жилим, ама и меда ни е сладък  Joy  Знаеш на мързеливите пчели как им казват? Ние не сме от тях!!! Тирамисуто ти е вълшебно   bouquet!!!
Дами, Контеса, Мони   bouquet
Тити честити ти покупки и да не ти пука – до 14-ти не остана много  hahaha
Ма ко за нас резервни части може да има само в музеите, ама ти му кажи на тм, че сме качество, което не всеки може да си позволи  Joy Какво земетресение – уж чета новини – нищо няма...
Смърфи   Hug да има още един в темата дето да е облечен като мен, че вече ми е неудобно да споменавам за дебелото яке  Joy
Ставам да мятам задачите, че и събота и неделя ми се запълниха със задачи... Усмихнат ден ви желая   bouquet

# 529
  • гр.Варна
Минавам като вятър самооооооооооооооо.
Люска изпитано средство в къщи срещу слаба коса и косопад е Тривитаминол.Купува се от ветеринарните аптеки и е по принцип за овце и коне. Joy Изсипваш на ръката и с пръсти втриваш в корените на косата.И така докато намажеш цялата глава.Моята щерка почти без коса остана преди две години без да я третира с бои и такива неща.Започна да се маже два пъти седмично/може и по повече/ с Тривитаминола и сега косата и е супер.Аз също се мажа ,но веднъж на седмица.Става лъскава,здрава и спира да пада.Може и в някаква готова маска да се изсипе шишенцето,но най хубаво действие има директо върху главата.Вземи и няма да съжаляваш  bouquet Струва към 8 лв.,но стига за месец поне.
Вио-ще свикне детенцето.Само не се поддавай на манипулации и не го спирай.Нека да ходи редовно и ще видиш ,че ще дойде ден в който ще те пита защо го взимаш първи и иска да си довърши играта.Казвам го от собствен опит. Моят син рева като магаре повече от месец като го оставях в градината.Крещеше след мен-Помощ, мамо върни се ,защо ме изоставиииииии. Мина се време и се сърдеше ,че го взимам .Имал още да играе. Joy
Тите-бе да не ти пука.От едното ухо влиза,от другото да излиза.Оф аз на теб съвет давам ,ама моите свекита като ме ядосат направо ме чуват в София сигурно. hahaha
Марче- лек път и прекрасно изкарване.  bouquet
Поли- newsm20
Аз изкарвам и днес работен и довечера стягам куфарите.Ще пиша след 22.09.Да не ревете ей. Joy ще се върна Twisted Evil

# 530
  • София
Ще дойда ама по-късно и ще ви обърна внимание поединично.  Wink  Днес съм като една фурия.  Mr. Green До никъде още не съм стигнала. Но виж, цигари вече си поръчах два картона да ми се донесат моменталистически.  Mr. Green
 Hug Hug

# 531
  • при късмета
Бургазлиики веднага да се яват на отчет.Момичета драснете по някой ред, страшно е при вас

# 532
Явявам се на отчет! Шегувам се, ама майка ми разправя, че било страшно. Сега е спряло и нещата уж се нормализират. Но свекърите не отговарят на мобилните, днес уж пътуват за Равда...

Днес излизам с едната бг девойка тук, цял ден ще откараме в сладки приказки. Ох, и картичка трябва да правя, че утре сме на РД на мъж, а те ме затруднявят най-много.

Поли - прочетох те с голямо вълнение, с много любов принцесата ще забрави лошото. Моите адмирации за това, което сте направили и правите!  Peace

# 533
  • София
Та така, здравейте отново!  Hug
Приключих каквото трябваше да приключа и след малко излизам, къде....където ме заведе колата. Аз не мога да си стоя вкъщи, трябва да дишам въздух. Може и да ме вали дъжд, както гледам жесток
черен облак идва и върти към Витоша.
Поли, и аз с огромно вълнение прочетох и препрочетох това което си споделила с нас.  Поздравления!!  Hug  С много любов и търпение нещата при вас ще бъдат добри, много добри!! Имайте много търпение и ще ви се върне стократно хубавото, сигурна съм.  Възхищавам ви се!!  Hug

Калинче, благодаря, благодаря! Това Тирамису си е по оригиналната рецепта  с Марсала. Аз си намерих, а и съм си поръчала да ми се донесе още от Италия на един Джовани, ами как да се казва иначе, разбира се Джовани.. Wink Готин е! Разликата е тази м/у твоята рецепта и моята, че аз крем Забайон правя така: първо жълтъците + захар ги бия до побеляване и после на гореща водна баня продължавам на ниска скорост на миксера да разбивам още 17 мин заедно с Марсалата. Освен , че се сгъстяват, крема става и двойно количество. После изстудявам отново на ледена водна баня и вече си прибавям Маскарпонето и сметаната на сняг. Много е вкусно, вярно е.  Вярно е и това, че много съдове се цапат, купа след купа мяткам... Simple Smile
Давай рецептата с пет вида алкохол, ще се пробвам със сигурност.  Simple Smile Вероятно си е за алкохолици, ... Joy

Ма-ко, излял се е пороен дъжд в Бургас. Гарата е наводнена, това видях. Не казаха нищо по страшно.

Слънцето прогрява и не мога повече да чакам. Тръгвам. Довечера ще се появя отново. Всички на проверка!!
Цун!

# 534
Само да кажа "здрасти", много ме боли глава и ще зарежа лаптопа за тази вечер. Изчетох ви набързо. Лек път за Марчето и Плами, поздрави и по-здрави за всички останали!

# 535
  • при късмета
И с проверка ви заплашиха и пак ви няма. Марче, голям черен молив да приготвиш и голям черен тефтер вместо домовата  Laughing
Славчето, не разбрах замина ли или си е още тук.
Джейми, драсни някой ред. Как е положението при вас и детето как е
Някой друг от Бургас пропускам ли? Смърфи, свърза ли се със свекърите. Сестра ми е минала днес от там и то по време на дъжда. За към София се е пътувало, но дадоха, че пътя към летището и май други населени места е бил залят.
Дами, да ти минава главата
Плами, приятна почивка
 Hug

# 536
Ма ко - свързахме се с тях, тръгнали по-късно и дъждът ги хванал на Чирпан. Там са спрели, защото нищо не се виждало, а и свекърът не е първа младост. Вече са стигнали Равда. Да ги пита човек къде са тръгнали за един уикенд, ама като им се пътува...

# 537
  • Fort Worth, TX
Добър вечер.чета ви, но нямам много време.Целувки.

# 538
  • София
Ма-ко, извадих червения молив, заплаших, че ще има двойки и отсъствия, но какво виждаш нищо не може да ги уплаши. Нищо!!   Naughty
Тогава и аз ще се врътна и ще си ходя.  Crossing Arms
Отивам да си гледам един филм, фръц.

# 539
  • Fort Worth, TX
фръцла Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт