За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 44

• 35 260
  • 783
  •   1
Отговори
# 345
zdr mami iskam da pitam 6tot ne otkrivam tema koga bebeto trqbva da zapo4ne da spi na vazglavni4ka newsm78

# 346
  • Северозапада
Моето още не спи на такава. Пробвах няколко като беше бебе и все ми изглеждаше, че не и е удобно. А сега се върти и все ляга в страни от възглавницата, та пак я махнах.

# 347
  • Шумен
Ние спим на възглавница от 2 годишни, на 1 г. 6-7 м.  бях предложила едни мънички от някакви комплекти бяха (олекотена завивка, чаршаф и възглавница). Но не спяха на тях явно не им харесваха и само ги мятаха из кошарите, имаха ги за играчки. Реално още спят на първите си тънички възгавници, нямам намерение за сега да ги сменям.

# 348
  • София
zdr mami iskam da pitam 6tot ne otkrivam tema koga bebeto trqbva da zapo4ne da spi na vazglavni4ka newsm78

поне на 1 годинка трябва да е, не по-рано. И то на съвсем тънка.

# 349
Мами помагайте-на 3 месеца и малко сме,а точим лиги като за световно,голям рев голямо чудо  Shocked,успокояваме се само и единствено на ръце.Ръчичките му са се в устата,лапа вече и завивката си...Мога да кажа,че и разтройство има...Заспива в мен докато го храня и при опит да го поставя в кревата му се разбужда и пак рев,от сън така се и събуждаме много често...Възможно ли е да става дума за зъби??? newsm78 newsm78 newsm78
и при нас е така, от началото на 3-я, сега е вече на 6, а зъби няма все още. давам панадол или нурофен като започне много да плаче, и мажа със дентокинд или калгел.
A възможно ли е,ако става въпрос за зъби,както реве изведнъж да се успокои и с малко забавление от моя страна да започне и да смее дори....?

# 350
  • София
Мами помагайте-на 3 месеца и малко сме,а точим лиги като за световно,голям рев голямо чудо  Shocked,успокояваме се само и единствено на ръце.Ръчичките му са се в устата,лапа вече и завивката си...Мога да кажа,че и разтройство има...Заспива в мен докато го храня и при опит да го поставя в кревата му се разбужда и пак рев,от сън така се и събуждаме много често...Възможно ли е да става дума за зъби??? newsm78 newsm78 newsm78
и при нас е така, от началото на 3-я, сега е вече на 6, а зъби няма все още. давам панадол или нурофен като започне много да плаче, и мажа със дентокинд или калгел.
A възможно ли е,ако става въпрос за зъби,както реве изведнъж да се успокои и с малко забавление от моя страна да започне и да смее дори....?

Разбира се! Болката не е постоянна, а рязка и внезапна, след което утихва и остава само сърбежът, който не им пречи особено. Да не те плаша, но докъм 6-тия месец са или зъби, или колики и като изключим плача и гърченето, детето се държи абсолютно нормално и адекватно - играе, смее се, реагира и т.н. След 6-тия месец става значително по-лесно  Peace

Колкото до ГУРЕЛЧЕТАТА - те могат да се образуват по ред причини, включително и леко изстиване на детето, така че към момента марличка с топла преварена вода е напълно достатъчна. По-натам могат да се вземат специални мокри кърпички - вършат чудесна работа Simple Smile

# 351
То и аз по принцип не давам нищо допълнително. Само по време на грипна епидемия включвам витамини, но тогава е януари беден на витамини сезон и си заслужава. Замислих се сериозно, защото сама виждам как вируси ги атакуват и как зъби пробиват. В събота на Вали и се поду видимо (щом и аз лаика забелязах това) едната сливица за няколко часа с болка, после спадна и реално нищо не съм и давала, това докато бяхме навън на площадката. Като се прибрахме тя сама ми каза че вече не я боли, наблюдавах я 2 дни (почивните) и днес е на градина. Каквото и да беше сама го пребори и не се разви  Peace
Именно ,че организма сам се преборва независимо от причината.Когато не може е друго.
Януари има портокали,киви,лимони -правя фрешове от пресно изцедени плодове.Има круши/зимните/ ,има ябълки....зеленчуци също.Моя яде страшно много плодове и зеленчуци и съм ги научила на изуст барабар с цените.
Никой не вярва ,че сменя шоколадово яйце или киндер шоколад за круша.

# 352
  • Шумен
За круша не, но виж за грозде биха се замислили сериозно  Wink Фрешове не искат да пият, но плодове си хапват също и зеленчуци. Виж за манджи и месо не са първи кандидатки, но се хранят поне разнообразно. Единствено количествата не ми харесват, че ги снижиха последните месеци, но си се хранят дори и в по-малки порции.

# 353
Благодаря Деси за отговора...със сигурност и колики ни мъчат още...,но заради лигите и постоянното лапане на ръце и играчки попитах и за зъбките... Rolling Eyes Успокои ме,все пак само още около 50-ина дни мъчение..  Mr. Green

# 354
Момичета, по съвет на педиатърката, мажем бебка с крем здраве бебе по дупето и сгънките на бикини зоната, за да не се подсече.след всеки памперс. Да, обаче точно на бикини зоната и вече на самите срамни устни бебка почна да се бели.от вчера я мажа със судокрем. Дали дс продължавам да я мажа или да спра  newsm78

И не само там, ами и цялото й телце започна да се бели-корема, крачетата, ръчичките. Ползвам бюбхен лосион и гел за измиване, ама май и тях щв сменя?!

# 355
Моята бебка и тя имаше период, в който се белеше кожата ѝ, но основно по ръцете. Мажа с крем единствено ако е зачервено, докато кожата отново порозовее.

# 356
  • София
ambro13, колко е голямо бебето? Почти всички се "пребелват".
Моя син започна да се бели от челото. Обели се почти навсякъде. Не помня точно какво използвах навремето... Клоран, Себамед, Мустела,...

У дома всички се натръшкаха болни  Sick
Малкия е с кашлица, пие Проспан. Гърдите са му чисти. Мисля да им дам мед и лимони.
Чудя се довечера да му направя някакъв загряващ компрес. Какво ще препоръчате от народната медицина? За гърлото евентуално извара... само трябва да изровя рецептата.

Големите са с мускулни болки. "Какво те боли?", "всичко".
Съпругът ми има темп. Снощи преди да заспи я свали до 37. Каката може би има към 37,2.
Красота. Бях линейка снощи.

# 357
За Беленето на кожата като го имахме, преварен зехтин само ми свърши работа спрях всички други мазила и с него се оправихме Simple Smile

# 358
  • в огледалото на живота
Какво ще препоръчате от народната медицина? За гърлото евентуално извара... само трябва да изровя рецептата.

Горещо препоръчвам джинджифил с мед и лимон.
Купуваш корен/може и на прах,но е по-малко ефективен/,настъргваш и добавяш сока от 1 лимон +мед.
Да се събере около 50гр.смес.Даваш на два часа  по лъжица.
За малките-чаена.
Много ефикасен при гърлобол и кашлица.

Синапени вани за краката ако няма температура.Загряват и чистят организма от токсини  Peace
Чай,вода..много течности.
Бързо оздравяване на фемилито  Hug

# 359
  • Шумен
Извара за гърлото не съм пробвала, но мед върши чудеса (знам че някои го отричат като алерген). При започваща кашлица не веднъж ни е спасявал компрес с мед на гърба (избягва се сърцето) и така се спи, навремето на мен ми го правеха на гърлото.

Общи условия

Активация на акаунт