За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 44

• 34 998
  • 783
  •   1
Отговори
# 645
Това за височината на ббето си е генетично заложено. това че жената дето се е ококорила сигурно има по ниско бебе не значи че всички бебета са в един калъп - избива си комплекси ли някакви така да сптряска майките. Има хора по 2 метра има хора и по метър същото е и с бебетата . Потресена съм много от коментари на майки в парка - какви са тези майки

# 646
Здравейте!
Искам да ви попитам и вас за мнение.Преди няколко дни чух от други майки,че след 6 месец не било хубаво децата да се къпят всяка вечер,защото им омеквали костите. Shocked Имали нещо вярно в това?Аз лично не смятам,че 5-10 мин. в коритото би им навредило.

И още едно въпросче.Дъщеря ми се роди с доста голяма коса.Сега на 6 месеца е още по-голяма и гъста.Няма и тенденция да падне.Дали е добре да я мия всяка вечер newsm78 И дали не е добре да и взема само шампоан за косата.Защото в момента ползваме Мустела гел за коса и тяло.

# 647
Как ще им омекват костите от водата  ooooh!  ?!?! Това са глупости.

# 648
  • София
Костите не омекват от водата. Би имало някакви проблеми с костите при липса на калций.

# 649
Ели, моят син е на 1 г. и 5 м и го къпя със същия гел за коса и тяло. Щом си доволна защо да го сменяш?

# 650
  • София
И още едно въпросче.Дъщеря ми се роди с доста голяма коса.Сега на 6 месеца е още по-голяма и гъста.Няма и тенденция да падне.Дали е добре да я мия всяка вечер newsm78 И дали не е добре да и взема само шампоан за косата.Защото в момента ползваме Мустела гел за коса и тяло.

Не, не е добре, косата трябва да си почива от разни препарати. Да не говорим, че тяхната е нежна и излишно ще я изсушиш. Мисля, че веднъж седмично е повече от достатъчно.

Другото е абсолютно безумие, тези майки да не са расли в средните векове?!  ooooh!

# 651
Ако това за омекването на костите от водата беше вярно,моите от 30 години къпане всяка вечер да са се разтекли вече. Joy Joy JoyНе съм си чупила дори ръка или крак.
 А за косата и аз мисля че не е добре да се мие с шампоан всеки ден.На моето му я мия два пъти в седмицата,а през другото време къпем само тялото.

# 652
Ако това за омекването на костите от водата беше вярно,моите от 30 години къпане всяка вечер да са се разтекли вече. Joy Joy JoyНе съм си чупила дори ръка или крак.
 А за косата и аз мисля че не е добре да се мие с шампоан всеки ден.На моето му я мия два пъти в седмицата,а през другото време къпем само тялото.
И аз това си помислих ама викам да питам и други.
А за косата ако само я намокрям без да слагам шампоан?Тя много се поти когато спи.Така е откакто се е родила.И като я прегръщаме косата вечер и става на клечки и мазна.За цяла седмица ще стане ужас. newsm78

# 653
Това за шампоана и за мъничките бебета ли важи? Ние сме на 2 месеца и го къпя всяка вечер с шампоан и косата

# 654
Може и само с водичка да си я миеш да спи спокойно бебчето.

# 655
  • София
Аз до една годинка го къпех два или три пъти в седмицата ,иначе само дупето мием.А капацитети да искаш по площадки и градинки.

# 656
  • София
Това за шампоана и за мъничките бебета ли важи? Ние сме на 2 месеца и го къпя всяка вечер с шампоан и косата

Най-вече за мъничките. По принцип, те си имат защитен слой и честото миене го отмива. За мен това важи и за тялото, моето дете никога не е къпано всеки ден, горе-долу през 3-4 дни.

# 657
  • София
Голямата ми дъщеря я къпех всеки ден, отчитам го като грешка. Сега, с втората, се поправих. Макс 3 пъти седмично. Разликата: Каката с много изнежена кожа, дерматити, зачервявания, обриви, суха кожа. Бебето: мекичко и гладичко. Crazy

# 658
и аз съм за по рядкото къпане, наистина много се изнежват така, а и колко се цапа едно бебе за мен е достатъчно да му се измият ръчичките и дупето всеки ден а цялостно  и аз го правя 3 пъти в седмицата някъде

# 659
  • София
до преди месец къпехме нашия бебок през вечер, две, но започна да се буди през нощта и като направих статистиката спеше, когато беше къпан... от тогава всяка вечер го мия в коритото дори и за 5 мин и нямаме проблем с буденията... дали се успокоява или изморява ... не знам, но всички спим до сутринта Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт