Вече и с усмивка на лице малко ЮНЧЕ топли майчино сърце - 3

• 30 696
  • 742
  •   1
Отговори
# 180
Честит празник на всички именички в темата, а и на всички нас изобщо, тъй като Богородица закриля майчинството и майките!

Мики,  благодаря за разясненията относно пр.мляко....Май профилактично ще преустановя приема му Peace

Белисима, за овните ще откриеш, че като ни свикнеш на някои особености на характера, сме големи омайници Wink

От зелените Пемперс и аз не съм доволна. Още на няма месец минахме на 3-ката, понеже 2-ката вече му оставяше ластици по кълчиците...но пък 3-ката пропуска през кръста, а и на мястото на ластичните очертания  по крачетата направи като обрив Crazy  Пробно реших да взема памперси на Бочко и мога с голяма категоричност да заявя, че са в пъти по-добри (поне на кожата на Филип като поносимост)

# 181
Milma,Благодаря   bouquet аз имам същия но го бях захвърлила в количката като резерва а използвам Бочко  Embarassed сега си го взех и ще мажа личицето Hug

Момичета да ви питам, аз дохранвам вече с 30мл АМ, въпроса ми е:  мога ли да го смесвам с кърмата или трябва отделно да го давам  bouquet

# 182
Маги аз смесвам млекото с кърмата от самото начало, в болницата ми показаха така и ми е доста по-удобно, отколкото да предлагам по няколко шишета  Peace. Вярвам, че ефекта е същия както ще го дам отделно и ще ае смеси в стомахчето Peace.
Утре и ние мислим да мръднем някъде на пикник, ще видим колко багаж ще трябва #Crazy

# 183
Благодаря мила Elsi86   Hug моя ММ пак се опитва в някой фалм да ме вкара  #Cussing out ме ядосва само и без това ми е толкова трудно през деня, сама с ревящо бебе да се цедя и всичкото напрежение ще заспи ли, че да се изцедя, не ми е достатъчно че и той все се меси #2gunfire

# 184
  • София
Включвам се с въпрос към ЛЛЛ:
Родих на 24.06, момченце, 3430 г., нормално раждане. Изписаха ни на 3 ден. Дадоха ми да го захраня още на 2 час. В болницата и след това вкъщи давах на поискване. За 14 дни беше наддал само 200 гр и докторката предложи да дохранвам, но аз устисках и предлагах само гърда, като ги сменях непрекъснато на едно хранене и двете. Така за 1 месец качи 1200 гр. още от самото начало кърмата ми беше малко и пробвах какво ли не, за да я увелича-често кърмене, лактогонни чайове, жито, овесени ядки, топли компреси, компресия при къемене. Единствено като гршка отчитам, че по-късно си взех помпа за кърма, защото смятах че малкия се справя. А слес каро взех помпата(ръчна, двуфазна на Медела) с нея не успявах да изцедя повече от 10 мл след като се нахрани малкия. Преди седмица си всех една обикновена, която ми препоръча приятелка, но и с нея  не успявам да изцедя нищо, а като изстисквам на ръка-мляко има. Сега обаче каквото и да пробвам ми се струва, че не помага много. Все оше не дохранвам, изчаквам прегледа на 26. Като цяло малкия е спокоен, пампврсите-наоишкани у наакани са в норма, но като се храни изяжда едната гърда и започва да се дърпа, оригвам го и предлагам другата и като там млякото свършо запопва да се дърпа, да ръмжи, да се изтласква с ръце, да се превива като лък, а в същото време търси пак гърда и лапа ръчипки. Давам му пак пътрвата и така всичко се повтаря няколко пъти, докато накрая заспива на гърдата и след около час отново търси. Така храненията ни са на 2-2:30 часа, включително и през нощта.
Тива обачв, което вдва сега ми прави впечатление е, че като изстисквам гърдите има участъци, които са по-твърди и оттам не излиза мляко. Аз отдавна съм напипала няколко бучки, може би след 2 седмица, но не бях  се замисляла за запушени канали. Възможно ли е да е от това? Опитвам се от няколко дни да ги разнеса с топли компреси, изцеждане, масаж, кърмене, но не успявам. Днес ще взема и лецетин, четох пе помага. Казаха ми и за компрес с камфоров спирт, като след това първата кърма се изхрърля. Не знам какво да правя, само знам че искам да кърмя колкото може по-дълго. Очаквам вашите съвети!
Хубав ден на всички!

Здравей, valentina_pl! Благодаря за изчерпателния разказ на историята на кърменето ви!
 Наддаването, което има бебето е много добро, казваш също, че пелените са задоволително пълни, а бебето е спокойно. До колкото разбирам кърмиш когато бебето показва, че има нужда, помагаш му с компресия, предлагаш и двете гърди. Ако кърменето не е възпрепятствано от залъгалка или прием на големи количества други течности (вода, чай), бебето би могло да си контролира процеса така, че да не бъде лишено от нужното количество мляко. По време на кърмене бебето активно и будно ли суче? Здраво ли е?
 Поведението, което описваш на гърда, навежда на мисълта, че може би бебето има нужда да се оригне или иска по-силна струя мляко. Ако и след оригването ( или компресията или смяната на гърдите) продължава, е възможно да го притеснява нещо в коремчето, особено щом продължава дълго време, а не за кратък период  (за което да поговорите с лекаря). По принцип бебетата преминават през разни периоди, свързани с развитието им, които се отразяват и на поведението им на гърда. Но това са периоди, които продължават седмица до две максимум.

Споменаваш за твърди участъци по гърдата. Ако това е запушване, то се усеща и болезнено. Ако след кърмене омеква, но после пак болезнено се втвърдява, значи се дренира, но са нужни и други мерки. Ако изобщо не омеква, значи не се дренира, но в такъв случай би трябвало да има и усложнения, като зачервяване или подуване, втрисане, повишаване на температурата и подобни. При всички случаи има някаква болка, дори да е слаба. Ако няма болка, а само напипваш твърди участъци, вероятно напипваш жлезистата тъкан, която лесно може да се опипа докато гърдите са в период на лактация, защото имаш твърде малко мастна тъкан, а жлезистата е доста по-развита. Нищо притеснително, просто гърдите са различни от преди Simple Smile
 Ако смяташ, че става въпрос за запушване, мерките, които си взела, са съвсем удачни, единствено спирта не е препоръчително да се ползва. От една страна това е спирт - може да изгори кожата, а кожата на гърдите е по-чувствителна от други участъци на тялото. От друга страна камфоровия спирт има доста силна миризма, която остава и след отмиване. Това може да накара бебето да откаже гърдата и да се създадат предпоставки за усложнения с кърменето.

Ако ти кърмиш на поискване и предлагаш и двете гърди, помагаш за доброто им изсукване, бебето не ползва залъгалка, не приема други течности, освен кърма, бебето е здраво, пълни редовно памперсите и наддава добре, всичко това дава успокоителната картина на нахранено бебе. Ако тези добри резултати са постигнати, като кърменето продължава да е начесто, както в първите седмици, без бебето да прави никакви малко по-дълги паузи през цялото денонощие, е възможно да става въпрос за физиологична особеност на гърдите. Ако те са с по-малък капацитет, са напълно способни да изхранят бебето ти, но е нужно хранене по-начесто. Гърдите произвеждат мляко постоянно, а основната доза мляко я правят в момента, в който бебето засуче, но има и количество мляко, което се събира между храненията в гърдата. Нещо като предястие Simple Smile Това количество може да е по-малко и така общата доза мляко за едно хранене да е по-малка. В такива случаи не е необходимо нищо повече от това, да продължаваш да кърмиш когато бебето ти подсказва, че има нужда  Simple Smile . Една такава особеност не е пречка за кърменето (освен, че може да се сблъскваш с доброжелатели, които да ти обясняват, че хранене с по-голяма честота не е добра идея  Whistling )

Очаквам да пишеш какво мислиш по горните въпроси, успяваш ли да се ориентираш на къде да търсиш проблем и дали изобщо продължават притесненията, че може да има проблем или се успокояват нещата  Hug

# 185
kalona аз засега съм много доволна,вечерта и го сложих в 20:00 часа до 8:30 беше в прилично състояние памперса нямаше миризма на напишкано макар,че беше доста напишкан не стои на топка и това че е с екстракт от зелен чай много ми допада.

Днес си чакам пратката с памперси. Благодаря ти мама на Вики и ИВка.

А Гаги, беше споменала,че не може да мръдне много надалече. И ние сме така, но вчера след като ревна, а бях на около 10 мин. от нас, реших да го накърмя на една пейка.Голям срам ви казвам, мятам една пелена, вадя цица, той реве в несвяст, мята се, аз пелена ли да гледам, цица ли да закривам Simple Smile.
НАправихме малко шоу на околните.Че чак един дядо се спря да гледа, баба с внуче и те да не пропуснат , абе не е за мен това кърмене навън. Не знам как ще се престраша за друг път и засега се моткаме в близост до вкъщи и съответно ни омръзнаха едни и същи маршрути.

Последна редакция: сб, 16 авг 2014, 08:35 от kalona

# 186
 ooooh! и стоят и те гледат? Малеее  #2gunfire щях да им кажа нещо 100% нямаше да ги изтърпя.
От отговора на skrech ми стана ясно, че май нямам запушени каналчета, тъй като няма болка  newsm78 но имам наистина мн твърди участъци понякога.

# 187
мамчета моля ви помагайте какво пиехте за да не се запушват млечните канали че от сутринта напипах доста бучки а беба се дърпа защото не и пуска достатъчно ще се побъркам

# 188
Барби, препоръчва се компрес с леко намачкани зелеви листа (без да се покрива зърното и ареолата) и масажи. А за пиене съм чувала - лецитин, но не съм пробвала. Из бг мама има написана статия за лецитина, виж в google и ще ти излезе.

# 189
barbi824, аз пия Лецитин. В началото, когато ми се беше запушило каналче пиех 3х1, след 3-4 дни, когато бях по-добре намалих дозата на 2х1. А сега профилактично пия по 1 таблетка на ден.

# 190
Gaggi, гърбът му няма опора и не може да направи така естествената за тях С-образна сгъвка. Натоварва се излишно. Същото е положението и с главичката. Освен това натоварва и бебко, който през цялото време гледа и малката празна глава се препълва с информация  Laughing .Като цяло, ако обърнеш внимание на раниците ще видиш, като го слагаш как те гушва и после каква поза заема гръбчето -свити на М крачета, гръбче на С и ръчички хванати за теб. Така би седял и ако легне върху теб. А, самата раница дава опора на главичката.  Peace

# 191
мери ейнджъл мерси а да те попитам туко що си взех някакъв чешки лецитин от сутринта1200мг.имаш ли представа по колко да пия защото в този смотан град тъпата аптекарка чак ми се скара че интернет ни е побъркал и въобще не е затова лецитина та ме изнерви и леко повиших тона  Grinning

# 192
  • София
здравейте мамчета, записвам се да ви следя, моето бебче се роди на 13 юни, 3 седмици по-рано от термина и затова следя и юлската тема   bouquet

# 193
Mамита има ли бебоци които все още трудно си повдигат главичката от легнало положение по корем?
Ние нещо като изправим глава предпочитаме да сме надясно и винаги търси опора надясно има ли това при някоя от вас и като цяло какво мислите за това ?

# 194
Везничка, като го сложим по корем почти винаги обръща глава надясно. Понякога просто си лежи и си ближе нещо си Grinning не вдига глава. Но пък друг път прави опити и я повдига леко - както е надясно опитва да я изправи и да я завърти напред все едно. Когато го държим изправен, тогава държи главата по - стабилно.

Общи условия

Активация на акаунт