НВ-ВМХ, част 83

• 40 264
  • 733
  •   1
Отговори
# 210
  • Пловдив
Може ли съвет дали този вит.Д като "доза" е достатъчно количеството newsm78
Скрит текст:
http://www.iherb.com/Mason-Vitamins-Vitamin-D3-1000-IU-120-Softg … sr=null&ic=11  т.е. това 1000 IU ще ми стига ли и по 1т. ли трябва да взема?
Благодаря!

# 211
Ако се слага вода за помощ, после се намалява трайността на тахана.
Най-добре е накиснато и изсушено семе, ако ще се прави сурова смес.
Или накиснато и изпечено.
И при двата случая това спомага за по-добро хомогенизиране дори и без прибавяне на друго олио по време на обработка.

# 212
благодаря ви, Вери, Анидени.
Пробвах само в каната, знаех си че трябва да пробвам в купата, но ММ каза, че няма да стане и така...Липсвало ми е търпение... Confused
Ще се пробвам пак и ще пиша при успех.
Анидени, хареса ми съвета с раздрусването , ще го пробвам  Simple Smile .

# 213
Сутринта кантара най-после реши да направи стъпка към сдобряване и се съгласи да пусне тези 800 гр. дето си ги стискаше последните дни  hahaha Простено да му е, отново ще сме приятели  hug

Кокосовите палачинки от снощи станаха много вкусни, направих ги с три яйца, 60 гр. кокос и 20 гр. сусам. Сместа престоя около 50 мин. (изчака ме да приключа с тренировката  Wink ) и стана доста гъста. В тиганчето намазах малко масло, умишлено ги оставих малко по-дебели, защото ме беше страх да не се разпаднат, но не ... получиха се перфектни  Grinning

По темата за тахана ще се правя, че не чувам  Whistling

# 214
Зизу, пробвай следващия път в купата, а не каната. Но трябва да имаш повече от 100 гр сусам, тъй като купата ти е по-голяма от тази на Анидени. Трябва да покриеш ножа.

# 215
нещо съм изпуснала защо е тренди да слагате скрити текстове
но да ви кажа, че много тегаво се чете така  Crossing Arms

# 216
Днешното меню,пак минах без закуска ,а сега за обяд грах+моркови микс+1/2 лъжици заквасена сметана Rolling Eyes

# 217
  • Пловдив
Виляна, ама това не е никак добър обяд - нито като количество е достатъчно, нито като съотношение М:В:П е добре!Да, разбира се, може да има дни, в които обядваш по толкова малко и такава храна, понеже нямаш избор, но защо поне не хапнеш стабилна закуска - така нещата ще се компенсират.... newsm78
Ще дочитам назад пак след малко.... Crazy

# 218
Ми не знам ,аз за това Ви казвам,че не схващам явно режима  Embarassed

# 219
  • Пловдив
Виляна, не е никак трудно:
1. На всяко ядене гледай да имаш протеин (месо, вътрешности, яйца, млечни, риба)
2. Ако месото е по-сухо, добави мазнина. Например обядваш пилешко филе+салата --> слагаш повечко зехтин на салатата, да речем, или малко масло към самото пилешко.
3. Прибави зеленчук някакъв (суров, варен, задушен) и готово.
4. Използвай полезни мазнини - масло, мас, кокосово масло, зехтин.
Например:
З: парче кашкавал + авокадо
О: пържола + салата
В: яйца + зеленчук
----------------------------------
З: омлет
О: месна супа с повечко зеленчуци
В: салата със сирене/риба
Ако бързаш и нямаш време, яйцата са добро решение (вариш от вечерта, хапваш на закуска варено яйца+ краставица).
Ако нямаш под ръка място с подходяща храна, можеш да си носи от вкъщи.  Peace
На мен ми се струва, че наистина ядеш малко като цяло, може и да греша, разбира се.  Peace

# 220
yulinga   bouquet ,благодаря ти скъпа  Heart Eyes
Ще се постарая да съм изрядна,но проблема при мен е ,че много се затруднявам какво да сготвя/режимно ли е ,и защо не слабея  Embarassed Rolling Eyes

# 221
  • Пловдив
Виляна, според мен не отслабваш, защото храната ти не е оптимална нито като количество, нито като качество.  Wink Съветвам те пак да прочетеш 1-ва страница!А аз ще ти пиша после на лични идеи за подходящи ястия.  Peace
Шоки, Радост, благодаря за споделеното за витамин Д!  Hug

# 222
anideni, в месото има значително повече витамин Б, отколкото в ориза и хляба.

Мистик, според мен е добре поне 2000 - 3000 единици вит. Д да се приемат на ден, което ще рече 2-3 капсули.

# 223
yulinga благодаря

# 224
 Vilqna32 много хубави съвети ти е дала yulinga, ако нещо не разбираш по-добре питай, форумът е за това да си помагаме в пътя към доброто здраве и самочувствие  Hug В скрития текст съм сложила примерно дневно меню (моето от днес),  за да видиш колко по-лесно е когато си въвеждаш храната в сайт (в моя случай myfitnesspal). Имам да добавям още калории, така че не е в завършен вид, но за пример става
Скрит текст:
                 Калории    Въглехидр. Мазнини    Протеини      
мазно кафе, 30 гр.
                            118       1              11              3         
свински черен дроб - суров, 10 гр.
                              13       0               0              2         
Маслини - черни, 20 g
                             23       1                2              0         

Обяд                     
яйце - твърдо сварено, 160 гр.
                             248        2               17             20         

Вечеря                     
Риба - Скумрия, 250 g
                               513        0               35             48         

общо                      915       4               65               73         
Цел за деня         1 200      30               80              90         
Остават още           285       26               15               17          
                       Калории Въглехидр.   Мазнини   Протеини   

Общи условия

Активация на акаунт