НВ-ВМХ, част 83

• 40 264
  • 733
  •   1
Отговори
# 90
Браво  solima   Hug Пожелавам ти все така да се чувстваш и едно прекрасно море, после да се похвалиш пак  Simple Smile

hjkl;  Hug , браво и на теб. Страхотни постижения имаш, продължавай в същия дух.

# 91
  • SA
Solima,  Hug
Страхотен и мотивиращ пост!   bouquet
Желая ти чудесна почивка и незабравими преживявания!

# 92
  • Пловдив
solima, много радващ пост!Това, което си постигнала, е чудесно!Желая ти прекрасна почивка! Hug
hijkl, и на теб много ти се радвам, -4.5 е страхотен резултат!

# 93
  • София
Солима, браво! Много мотивиращ пост  Heart Eyes
Пожелавам ти догодина, когато тръгнеш за плажа, да си с двойно по-високо самочувствие от днешното!  Hug
И аз ти благодаря, че незнайно по какви причини си ме наредила до Шоки и Кам  Embarassed  Embarassed

ПРиятна почивка миличка  Hug

# 94
Приятно прекарване и от мен, Солима! Simple Smile

# 95
solima поздравления и от мен    bouquet
hjkl; много добър резултат. Тези -4.5 кг. са ти резултат от двуседмичен пост, така ли?
Жижи опитай да замениш стремежа към хапване на сладко с друго, например като ти се прияде неистово нещо сладко по-добре изяж някой сладък плод, или парче черен шоколад. Така постепенно ще си изградиш други навици и все по-рядко ще посягаш към сладкишите.  Hug

Преди малко си вкарвах днешното меню в myfitnesspal и установих, че днес съм изяла 8 яйца, ..... да Осем. Как успях да го направя ли ... за закуска три варени, за обяд тиквички печени на тиган и залети с три яйца и за вечеря две пържени със салата. Ужас ... ще започна да кудкудякам  Sick

# 96
  • София
Няма бе, аз сега за вечеря само изядох четири  hahaha

# 97
Ох и аз компенсирам липсата на млечни с яденето на повече яйца. И все повече започвам да си мисля, че не млечните, а те трябва да са ми под прицел. Ама ще следя и ще се разбере.
Още повече, че се замислям, че когато бях на Дюкан за 1 месец ядях кисело, прясно мляко и извара /обезмаслени естествено/ и си свалях. Сега за 1 седмица без млечни не забелязвам промяна, но и чакам МЦ да приключи, че веднъж за винаги да разбера истината  Twisted Evil Единствените неща, които останаха от оня списък на Върджън диетата са захар и подсладители от черния шоколад и прасковите, и яйцата. Ама ако махна и тях направо Не Знам Ко Ши Ям  Confused

Утре отивам за кокосово и бадемово брашно и ще забъркам нещо за изтерзаната ми душичка   chef

# 98
  • Варна
Кои са седемте храни от Върджин диетата?

# 99
глутен, соя, фъстъци, царевица, яйца, млечни и захар/подсладители

# 100
глутен, соя, фъстъци, царевица, яйца, млечни и захар/подсладители

А тези храни какво ги правим - изключваме ги от менюто за определен период от време и следим за резултатите, така ли? Питам, защото няма да се справя да прочета книгата на аглийски и да разбера всичко  Grinning

# 101
atari да  Peace то и аз съм на 90-та страница от 380, но не се чете трудно. Засилих се, но нямам много време.
Пускам това, което писах онзи ден.

Скрит текст:
По напред попаднах на кратката схемичка:
THE VIRGIN DIET: AN OVERVIEW
Cycle 1: 21 days
• Cut out all of the top 7 high-FI foods.
• Fuel your system with healing foods and healing
supplements.
Cycle 2: 28 days
• Every week for 4 weeks, test one potentially
healthy high-FI food: gluten, soy, eggs or dairy.
Based on your responses, determine whether each
food should stay or go.
Cycle 3: Lifetime
• Get moving: incorporate the most effective exercise
routine.
• Avoid corn, peanuts and sugar and artificial
sweeteners 95 percent of the time.
• Rechallenge the potentially healthy high-FI foods
that you reacted to in Cycle 2 after 3 to 6 months to
see if you can now tolerate them.
• Every 12 months, repeat the program.

Прехвърлих по-надолу и копнах и обяснението за вкарването на всяка храна
YOUR 4-WEEK PLAN
WEEK 1: TEST THE SOY
• Monday to Thursday, add 1 meal that includes soy to
your meal plan. (See recipes on pages 261–291.)
• Friday to Sunday, go back to your soy-free diet.
• Track your symptoms every day using the symptoms
checklist from my website at
www.thevirgindiet.com/symptomschecklist.
• Continue to have at least one Virgin Diet Shake each
day, stay hydrated and follow the Golden Rules of
Meal Timing.
Седмица 2 същото за глутена, седмица 3 - яйцата и седмица 4 - млечни.
Този шейк някъде го мернах и е нещо с добавки купени от нейния сайт, но май имаше и рецепта с някакви съставки. Като попадна на него ще го споделя  Peace

# 102
Здравейте в хубавата нова тема.

Качвам THE VIRGIN DIET в epub-формат:
http://s000.tinyupload.com/?file_id=03500388402967256857

От този формат могат да се копират и поставят цели глави в  translate.google и подобни.

и пак към pdf:
http://s000.tinyupload.com/?file_id=77674436106203737606

# 103
Добро утро, нещо за събуждане
Скрит текст:
Последни два дни от почивката ми   grinning039 и от понеделник пак на тръстиката  #Bad Talk Не искам, но няма начин ...  Mr. Green
Не знам от какво, но се чувствам ужасно подута от няколко дни,  newsm78 месечната гостенка мина, ще видим след ден два дали ще има някаква промяна  Close
OneAndOnly ти от колко време си изключила млечните, извинявай ако си казала вече, но съм пропуснала и виждаш ли някакъв резултат от това?
Вивиан останах с впечатление, че отиваш на почивка. Да знаеш как ти завиждам  sun Приятна почивка.

# 104
А аз зачетох книгата на д-р Холик за вит. Д, като преди това прочетох дисертацията за витамин Д при поликистозата. От дисертацията стават ясни няколко неща:
1. Част от жените със СПКЯ не са с наднормено тегло, макар че все пак повечето са.
2. ИР може да има и без, и с наднормено тегло при СПКЯ. Но при жените със СПКЯ и наднормено тегло, ИР имат 95%, т.е. може да се приеме, че на практика всяка пълна жена с поликистоза е инсулиноворезистентна.
3. Между 60 и 90% от всички жени с поликистоза имат нива на вит. Д далеч под оптималните.
4. Когато започнат прием на вит. Д, с течение на времето (няколко месеца) всички параметри на СПКЯ се повлияват положително - и тези на ИР (кр. захар, инсулин, триглицериди, ХДЛ), и хормоналните (цикълът, акнето, прекомерното окосмяване). Особено интересно е обаче, че вит. Д повишава общия холестерол и ЛДЛ, което според авторката не е ясно как трябва да се тълкува, но според мен е ясно, че е добър признак. Wink Тя не навлиза в подробности за едри или дребни ЛДЛ-частици, но вероятно вит. Д повишава не просто стойността на ЛДЛ, а именно едрите частици. И категорично повишава ХДЛ, а понижава триглицеридите.

А с книгата на д-р Холик за вит. Д съм още в началото, обаче:
1. Той досега вече на 2-3 места изтъква, че едната причина за недостиг на вит. Д е замърсяването в големите градове.
2. Изреден е цял списък от състояния, при които вит. Д вероятно може да помогне, като единият аспект е регулацията на теглото. Wink Другите са превенция на/повишаване на шансовете при масовите ракови заболявания (рак на гърдата/дебелото черво/яйчника/матката/простата/панкреаса/меланом и немеланомен рак на кожата), множествена склероза, ревматоиден артрит, диабет първи и втори тип, псориазис, рахит, остеопороза, остеопения и остеомалация (тези четирите са все костни заболявания, разбира се), вирусни заболявания, вкл. туберкулоза, но и обикновените грипове, деменция/Алцхаймер, депресия. И сигурно пропускам някои.

Последна редакция: сб, 16 авг 2014, 10:13 от Cioccolata

Общи условия

Активация на акаунт