Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 27

• 56 115
  • 813
  •   1
Отговори
# 135
Пак ще досаждам,но има въпрос- някоя от вас,дами, имала ли е гаден вкус в устата по време на бременността и има ли отърване от това. Умората мина,сега пък се появи този гаден ,горчив вкус.Не е от зъбите,зъболекарят каза,че всичко си е ок.Дъвча дъвки,смуча бонбонки,но за 10 мин. се оправя и после пак.От него ми се гади,иначе с повръщане засега не съм се сблъсквала.Но няма и да ми се гади,ако не беше тази отврат. След храна временно се оправя,но не мога да вървя и  да меля постоянно  Joy В края на третия месец съм,може пък и  да мине в 4-я Grinning Вече го чакам този 4-ти месец с нетърпение  Simple Smile Ще изтърпя в името на добрата кауза Wink ,но ако има някакво решение,би било добре.Защото според гинеколога ми няма Grinning

здравей, аз го имам през цялата си бременност, първо повръщах до началото на 5-я мес, сега съм вече края на седмия, но този тръпчив вкус си го имам. Единствено като ям съм ок..  Wink

# 136
Оф,нещо не можах да цитирам както трябва,че не можах и да го коригирам,съжалявам  Simple Smile А относно гадния вкус ,значи наистина ще си търпим Cry Е, ще го преживеем и него   Simple Smile Благодаря за споделения опит Simple Smile

# 137
AleksandraNikolova  това е въпрос, който трябва да обсъдиш с гинеколога си.  По време на първата ми бременност цитонамазката не беше опасна - бях абсолютно здрава, но сега не е така и има минимален риск заради здравето ми.  Peace
  Можеш да я откажеш, това става писмено. Simple Smile

# 138
Момичета на резултата от микробиологията ми показа - Candida
АГ ми изписа Макмирор 12 глобули - по 1 всяка вечер
Предполагам има бременни, които са имали този вид гъбички, разбрах че не са опасни, когато се лекуват, но искам да ви попитам - много ли са упорити?

# 139
Аз имах такъв тип и ми бяха изписали някакви глобули (не си спомням какви бяха) за 10 дена. Минаха от раз. Даже аз си слагах 9 дена глобули, защото в кутийката бяха по 3 и си взех направо 3 кутийки, но както казах минаха веднага. Не се е налагало допълнително лечение.

# 140
За цитонамазката- аз бих отказала. Не е хубаво да ти бъркат толкова на вътре.

Гъбичките- при всеки е различно. Ако си нямала често до сега, ще се разминеш и с тези глобули. Иначе може да си пиеш пробиотик профилактично или да ядеш много кисело мляко  Peace  Казват, че са опасни на края на Б като ще раждаме. При нас тук си раждат и без МБ и без инфо имат ли нямат ли гъбички, и бебета нищо си им няма, така че не се стресирай,  Амария Hug

Лошия вкус в устата и аз го имам още, неприятно е, нямам лек за сега Sad

Алмира, разтривай се. Да, бебето усеща всичко, така че гледай да сиспокойна, съвсем си се панирала за болките. Накарай да те масажират и ще ти мине   Peace

# 141
Събудих се с болка в едната сливица. В 16 г.с. съм.
Изсмукан един трахизан изпих един парацетамол и един лимон с мед, но понеже съм паника и не искам да вредя на малчо като боледувам някой знае ли кои хапчета за смукане са подходящи за бременни. Вие как се лекувате?

# 142
Събудих се с болка в едната сливица. В 16 г.с. съм.
Изсмукан един трахизан изпих един парацетамол и един лимон с мед, но понеже съм паника и не искам да вредя на малчо като боледувам някой знае ли кои хапчета за смукане са подходящи за бременни. Вие как се лекувате?
здравей Kraskas, аз съм 30 седмица, няколко пъти съм получавала остри болки в гърлото и зачервяване и ми е минавало с Herbitussin за гърло или с прополис, на билкова основа са и за 2-3 дни е отшумявала болката Simple Smile успех

# 143
Хербитуцина го знам. Малко е гаден на вкус но помага. Нали става за бременни защото няма да звъня днеса лекаря ми събота е и аз му звъня постоянно за всякакви щуротии неудобно ми е Mr. Green Blush

# 144
Хербитуцина го знам. Малко е гаден на вкус но помага. Нали става за бременни защото няма да звъня днеса лекаря ми събота е и аз му звъня постоянно за всякакви щуротии неудобно ми е Mr. Green Blush
да става, но не превишавай дневната доза от 3 хапченца на ден  Wink

# 145
Освен Хербитусин, може и Хомеожен,Тантум верде и  Осцилококцинум, мед с лимон и др. подобни. Питай в аптеката за билкови или хомеопатични за гърло, те ще ти покажат какво имат.

# 146
Пропилки също стават. Аз се лекувам с щипка сода на гърлото, много е гадно, но действа  Peace
Трахизана го избягвай, не е много подходящ за нас.

# 147
  • София !
Забъркай малко чист мед и сода, на мен лично доста пъти ми помага  Peace .

# 148
Момичета, бременна съм в 4 г.с. Предните дни имах от време на време болки, като пред цикъл. Днес обаче са на по-често и се притесних, първа бременност ми е, и не знам кое е нормално и кое не. Чета в нета, но навсякъде казват различно. Болките в никакъв случай не мога да кажа, че са силни, но просто ме стряскат. Трябваше да ходя на първи преглед 09.09, но сега мога избързам с една седмица и да отида на 2-ри, тъй като гинекологът при когото ще ходя приема само във вторник. Та, нормални ли са тези болки, да пия ли но-шпа, много съм притеснена. Confused

# 149
В 4 г.с.  newsm78 това значи, че си в седмицата в която още не ти е закъсняло или чакаш всеки момент цикъл....предполагам се бъркаш нещо. Та относно болките, принципно има разни такива болки/тежест/отмаляване/придърпване и т.н. , но никой тук не може да ти каже нормално ли е или не в твоя случай, ако си притеснена отивай на преглед. Иначе Но-шпа можеш да пиеш няма проблем Peace

Общи условия

Активация на акаунт