Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 27

• 56 685
  • 813
  •   1
Отговори
# 180
Относно даването на мед на бебета, една приятелка разтваряше малко мед с топла вода на бебка, помага против запек.

За тестовете за Б- аз признавам само дигиталните за най-точни в първите дни на закъснение. Лично аз имам опит от 2 отрицателни теста 2 дни след закъснение, 1 седмица мина и тогава АГ видя Б на УЗ.

# 181
Момичета, май съм настинала. За сега е само хрема и съвсем лека болка в гърлото. Какво да направя, за да спра развитието възможно най-бързо? Обикновено една от процедурите ми е потапяне на краката в гореща вода с морска сол и много ми помага, но сега не мисля че е удачно да го правя.

# 182
  • София
Здравей, на мен много ми помага гаргара с прополис (клеева тинктура), разтворен във вода.

# 183
Не е удачно да се загряваш, да. За болки в гърлото си слагама хлябна сода на гърлото, вмисъл вземаш с два пръста щипка сода и на гърлото, гадно е, но много помага. За хремата- и аз имам още, в тази тема ми казаха ако имаш твърд мед, слагаш две бучици в носа и лягаш, трябва да се разтопи и да отиде до носоглътката. Боли, но помага. Ако имаш течен, с две малки тампончета, напоени в мед, пак става. Другото е да дишаш пари. Пробвай и разтвор от морска сол. Упорити са тези хреми Sad

# 184
Само да вметна, че боровият мед не е мед, аз лично не препоръчвам.

# 185
Относно даването на мед на бебета, една приятелка разтваряше малко мед с топла вода на бебка, помага против запек.

За тестовете за Б- аз признавам само дигиталните за най-точни в първите дни на закъснение. Лично аз имам опит от 2 отрицателни теста 2 дни след закъснение, 1 седмица мина и тогава АГ видя Б на УЗ.

Медът е много силен алерген и не се препоръчва да се дава на дете по=малк от година и половина поне.
(Вече всеки си решава, но аз на незахранено с всичко дете, не бих си и помислила да дам мед.)
  bouquet

# 186
Здравейте, искам да попитам, ако някой е запознат, личният ми лекар е в родния ми град, на 400км от мястото на което живея (но не съм си сменила адресната регистрация и не съм сменяла и него), при записване на ЖК може ли той да ми даде направление, или джипи-то трябва да е от същия град в който ще ходя на ЖК?  bouquet

# 187
Мисля, че няма да е проблем. Не вярвам да има ограничение за града, пък и ако е проблем винаги можеш да смениш ЛК временно, а след време да се върнеш пак при твоето Джипи.

# 188
Много ти благодаря kristina_nk. А как се сменя ЛК временно?

# 189
АГ-то ми не си вдига телефона, а не искам да се влоша, за това си взех Осцилококцинум. Мислите ли, че е по-добре да не го вземам преди да се чуя с него? До колкото четох и ми казаха в аптеката не е вреден за бременни, дори го дават на малки бебета.

Иначе се "лекувам" с лимони, мед и портокали. За сега имам само хрема и болки в гърлото, надявам се да отшуми по-бързо Simple Smile

# 190
  • София !
АГ-то ми не си вдига телефона, а не искам да се влоша, за това си взех Осцилококцинум. Мислите ли, че е по-добре да не го вземам преди да се чуя с него? До колкото четох и ми казаха в аптеката не е вреден за бременни, дори го дават на малки бебета.

Иначе се "лекувам" с лимони, мед и портокали. За сега имам само хрема и болки в гърлото, надявам се да отшуми по-бързо Simple Smile

Аз мисля, че може да го пиеш, нека и другите кажат де .
Аз на малката съм давала, още нямаше годинка  Peace .
Бързо оздравяване Hug !

# 191
Burmette това е хомеопатичен продукт и е безопасен за теб и бебето. Simple Smile  Препоръчвам подобни  цинабсин (хрема), тонзилотрен (гърло), хомеожен (гърло), коризалия(хрема) , отново са хомеопатични продукти...

# 192

Ами правила съм го преди няколко години, когато бях студентка в Пловдив. По него време се попълваше някаква бланка при новия личен, който си си избрала. Даже не се налагаше да ходиш при стария. После, когато се върнах в родния град, отново отидох при старата лична и пак попълних тази бланка. Преди имахме право да сменяме ЛК на всеки 6 месеца, но не съм сигурна дали трябва да е в определени месеци от годината.... Не съм особено полезна, понеже беше преди години и може и да се е променило, най-добре попитай в болницата, те ще те насочат... по принцип всеки ЛК си търси нови пациенти, защото така получава повече пари от касата.  Sunglasses

# 193
  • София !

Ами правила съм го преди няколко години, когато бях студентка в Пловдив. По него време се попълваше някаква бланка при новия личен, който си си избрала. Даже не се налагаше да ходиш при стария. После, когато се върнах в родния град, отново отидох при старата лична и пак попълних тази бланка. Преди имахме право да сменяме ЛК на всеки 6 месеца, но не съм сигурна дали трябва да е в определени месеци от годината.... Не съм особено полезна, понеже беше преди години и може и да се е променило, най-добре попитай в болницата, те ще те насочат... по принцип всеки ЛК си търси нови пациенти, защото така получава повече пари от касата.  Sunglasses

Аз до колкото знам, ЛЛ може да се сменя през Юни и Декември  newsm78

# 194
Ако личният ти лекар е в друг град, можеш да го смениш по всяко време.
Също така, ако личният ти лекар е в друг град, можеш да отидеш при който и да е лекар тип личен и да те прегледа, като си носиш синята здравна книжка.

Общи условия

Активация на акаунт