Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 27

• 56 768
  • 813
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Аз сърцебиене получавам ако катеря стълби. Но като цяло си усещам сърцето доста силно. Тупти ми висчко, ако си опра пръста някъде, сякаш предмета пулсира, а реално пръста ми тупти. Имам нормално кръвно, но винаги е било ниско. Сега явно, заради увеличената кръв се чувствам като един голям пулс  Laughing

# 241
Да, и аз така се чувствам на моменти, хем ми е ниско кръвното и на мен.

# 242
Zdraveite, molq vi preporu4aite na men i priqtelkata mi dobur aku6er-genekolog v Pleven da sledi bremennosta na priqtelkata mi blg. predvaritelno

Последна редакция: вт, 16 сеп 2014, 11:10 от AnMary

# 243
Д-р Татяна Бодурска - работи в клиниката на доц, Конова, но знам че поема дежурства и в друга болница (незнам обаче коя)

# 244
  • Плевен
Zdraveite, molq vi preporu4aite na men i priqtelkata mi dobur aku6er-genekolog v Pleven da sledi bremennosta na priqtelkata mi blg. predvaritelno

Аз съм при доктор Партенов горе във втора база няма да сбъркаш Wink

А и искам да ви кажа,че предната ми гинеколожка не ми е видяла бебето а то е било на 12 дена. Отидох онзи ден при д-р Партенов, той ми видя бебчето изписа ми витамини за бременни,капки за гаденето и още едно лекарство, което не си спомням как се казва а и да не забравя да спомена че онзи ден бебчето ми е било на 7с и 2дена незнам как другата не го е видяла  newsm78

Последна редакция: вт, 16 сеп 2014, 20:55 от AnMary

# 245
  • София
Нормално е да не се види.
В края на 6 седмица трябваше да заемам определена поза, за да се види с вагиналния ехограф. В 7 също се губеше и трябваше пак да си надигам таза и да правя чупки. Зависи колко е напреднала бременността, а вероятно и от специфични анатомични особености.

# 246
  • Плевен
Незнам сегашния ми доктор каза, че още преди 3 седмици е можело да се види а другата ми изписа Оргаметрил и питах дали има опасност за бебето, но той каза че няма и другото 3то лекарство е за задуржане на плода, предотвратява спонтанния аборт казваше се дуфастон надявам се всичко да е наред и сега на 25 пак съм на преглед Wink

# 247
Нормално е да не се види.
В края на 6 седмица трябваше да заемам определена поза, за да се види с вагиналния ехограф. В 7 също се губеше и трябваше пак да си надигам таза и да правя чупки. Зависи колко е напреднала бременността, а вероятно и от специфични анатомични особености.

Чак пък нормално. Rolling Eyes Моето се видя в 5-тата седмица без проблем, и то с коремен ехограф.

# 248
  • София
Нормално е да се види, но и да не се види. Това имам предвид. Вече в 8 седмица ще е странно и ненормално да не се вижда нищо.

# 249
  • Плевен
Да е живо и здраво само това ме интересува. Аз несъм подозирала, че като отида пак на гинеколог ще ми каже, че ще има бебче. Много се радвамм

# 250
Момичета имам въпрос, днес мина и вторият ми преглед. По изчисления на доктора трябва да съм в 8 седмица, той обаче каза че сърдечен ритъм не чува. Успокои ме че не е притеснително, но все пак нещо ме човърка отвътре. Предложи да изчакам още 2 седмици до следващият преглед или да си направя кръвен тест, които можело да покаже дали всичко е в нормата и тн. И освен това за последните 2 седмици плода е станал 7,2см, което пак нищо не ми говори. Според него растяло бавничко, и после можело да ускори растежа си. Исках да питам случвало ли се е на някоя от вас?

# 251
Аз, ако бях, щях да потърся второ мнение, нямаше да мога да издържа 2 седмици. С какъв ехограф те гледа?

# 252
AleksandraNikolova и аз лично не бих издържала 2 седмици.. Цената на един ехографски преглед не е чак толкова висока, надявам се и за вас е така. Бих потърсила и второ мнение ! 
  В тези ранни седмици най-точен , така са ми казвали поне доктори, е вагиналния ехограф. Потърси друг специалист , който преглежда на такъв.

П.П. Аз съм си голяма паника и мнението ми не е меродавно.  Peace   Най-вероятно те е стреснал излишно доктора и  наистина е прав.  Peace

# 253
Момичета имам въпрос, днес мина и вторият ми преглед. По изчисления на доктора трябва да съм в 8 седмица, той обаче каза че сърдечен ритъм не чува. Успокои ме че не е притеснително, но все пак нещо ме човърка отвътре. Предложи да изчакам още 2 седмици до следващият преглед или да си направя кръвен тест, които можело да покаже дали всичко е в нормата и тн. И освен това за последните 2 седмици плода е станал 7,2см, което пак нищо не ми говори. Според него растяло бавничко, и после можело да ускори растежа си. Исках да питам случвало ли се е на някоя от вас?
Здравей Simple Smile
Като ти прочетох поста си извадих документите от моята бременност. Пулс сме чули в 9 г.с. и 6 дни. Относно размерите, нещо не сте се доразбрали с доктора. Не може в 8 г.с. да е с размери 7,2 см, по-скоро 7,2мм. При мен в 5 г.с. е бил 6 мм ембриона. Ако ти е притеснено, потърси второ мнение, но мисля, че нямаш повод за тревога Simple Smile Успех Peace

# 254

Не чакай две седмици,отиди при друг лекар.

Общи условия

Активация на акаунт