Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 27

• 56 812
  • 813
  •   1
Отговори
# 300
  • Плевен
Днес е по-добре но от ябълка пак ми се повдига дано да мине по-бързо много е гадно ... Sad

# 301
наближава да вземам болничен 45 дни преди термин ..
та въпроса ми е за него плаща ли се и колко? или мога да взема направление от личния лекар?

Не се плаща. От женска консултация се издава и от личния не трябва направление.

да , ама защо предния път за издаване на болничен ми взеха 20 лв. ? без преглед..
и сега искам само болничния да ми издадът за 45 дни без преглед .. и какво пак ли ще ми вземат 20 - 30 лв. ?

водя се на работа във фирма ,нямам стажа нужния , и за това питам дали имам право на помощи - парични .. но явно -  не

# 302
В медицинския център, в който следя бременността си е практика при издаване на болничен от комисия да се плаща такса 20 лв... защо и аз не знам. Предполагам за 45 дневния не се налага, той май не се издаваше от комисия, а от наблюдаващия АГ.  newsm78  Дано не греша...

# 303
  • София
Ravvenr, предполагам, че тогава ще.взимаш минимално майчинство. Заедно с детски и еднократната помощ при раждане. Има една тема за майлино счетоводтство в раздела за.бъдещи майки, питай там за твоя случай какво може да вземеш.
Иначе 45-дневния не би трябвало да се плаща.Тези болнични, с комисия ск се плащат на доста места. Прави се и задължително ехографски преглед, който е 35-40лв.

# 304
  • София
Момичета, започнах да вдигам кръвно. Sad Следя го непрекъснато и често достига 135/85 - 140/90, но не е непрестанно толкова високо (поради тази причина в началото го отдавах на времето навън). Освен това е и съпроводено с почти постоянно главоболие, днес си позволих да изпия един парацетамол, но ефектът беше за кратко. Преди да забременея, както и до преди 2 дни - кръвното ми беше 110/70.

В четвъртък съм на лекар и тогава ще обсъдя проблема, но бихте ли ми дали някакви съвети - какво мога да направя, за да поддържам нормални нива до тогава?
Знам, че е много опасно високото кръвно и това ме тревожи. Надявам се, че за 3 дни няма да се отрази на бебето ми негативно (със сигурност преди това не съм вдигала кръвно). Praynig Praynig Praynig

# 305
Като начало ограничи солта,мери си кръвното всеки ден,записвай си показателите и ги покажи на лекаря.

# 306
Мисля, че пиемето на повече вода също помага за регулиране на кръвното. Чувала съм и за лимони, но не съм сигурна.

# 307
  • София
Благодаря ви. Hug По принцип не консумирам много сол, но водата ми е проблем. Има логика в лимона, защото вчера мъжът ми направи някаква комбинация от цитрусови плодове...и днес съм като нова. Може и настинка да е била, защото ме болеше и врата, и главата, бях много отпаднала...но днес се чувствам много добре, имам и енергия. Peace

# 308
  • Плевен
И аз не обичам вода, но сега ми се налага да я пия но предпочитам сокчета Wink

# 309
Здравейте и от мен,
искам да попитам изчезват ли пмс и кога при бременност? Ако предположим, че вчера е била датата за мц, при мен обикновено след 2-я ден от цикъла ми изчезват всички симптоми/болки в корема, които при мен са страшни, болки в кръста и напрежението в гърдите/. Интересното, е че този път напрежението в гърдите е незначително, болката в кръста е доста осезаема даже ме наболява и опашката, имам и неприятно усещане ниско долу. Тест не съм правила все още, защото ми закъснява едва ден. Поздрави!

# 310
Аз теста го направих точно един ден след закъснението,симптоми никакви съм нямала,нито гадене,болки и т.н,само дето пропих бира нищо друго.

# 311
  • София !
Здравейте и от мен,
искам да попитам изчезват ли пмс и кога при бременност? Ако предположим, че вчера е била датата за мц, при мен обикновено след 2-я ден от цикъла ми изчезват всички симптоми/болки в корема, които при мен са страшни, болки в кръста и напрежението в гърдите/. Интересното, е че този път напрежението в гърдите е незначително, болката в кръста е доста осезаема даже ме наболява и опашката, имам и неприятно усещане ниско долу. Тест не съм правила все още, защото ми закъснява едва ден. Поздрави!

От бременност до бременност - има разлика  Peace !
При едни симптомите са, като идващ цикъл . При други, няма никакви симптоми и т.н. . Всичко е, много индивидуално . Ако не ти дойде до утре, направи си един тест с първата урина  Peace !
Дано резултата е, такъв, какъвто искаш !  Hug

# 312
  • София
Уринарните отчитат и на първи ден от закъснението.Но кръвния си е най-сигурен. Наистина на ехограф нищо не може да се види, няма смисъл да даваш пари сега. Ако искаш да знаеш със сигурност си пусни кръвен, някъде 15-18 лв е. 
Но наистина може да е от смяната на времето.Колкото и да е точен, възможно е нещо да повлияе в даден момент.

# 313
И така с цитонамазката всичко е ОК, а относно ехографа и доктора каза да изчакам 10-ина дни. Ще изчакам още някой ден и ще направя тест, ако все още ми закъснява. Стискам палци да видя  EFP

# 314
На мен пък до 3-я месец само ми се гадеше ужасно много и се молех да повръщам  Grinning Гадно е,аз оревах всички форуми да питам кога ще мине гаденето и ето ,че мина в 4-ти месец.Дано и при теб да мине,че е мнооого неприятно!
И аз бях така,като изстискан лимон,влачех се като..парцал  Grinning.И ми беше толкова лошо,че се молех да повърна,даже си бърках в гърлото-но не ще и не ще  Grinning А при първата ми бременност повръщах денонощно кажи речи  GrinningНо един ден просто всичко мина,ей така-от раз(вече съм в 4ти месец) и се чувствам много добре.

Общи условия

Активация на акаунт