Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 27

• 56 821
  • 813
  •   1
Отговори
# 330
  • София !
Сигурно ги има на милион места моите въпроси, но аз ще ги систематизирам тук набързо.
Последна менструация 29.08. - 02.09, цикъл средно 29 дни. Следя го с телефонно приложение. Според приложението днес е 3-ти ден закъснение. Правя тест Sure check, има втора черта макар и не така ясна като контролната, но никой не може да отрече, че я има. От всичко прочетено мисля "втора черта, независимо от интензивността = бременност". Т.е. считам, че съм бременна. Въпросите:
1. Необходимо ли е да правя 2-ри тест, за да търся по-ярка втора черта?
2. Според приложението (не го смятам за абсолютно достоверно) това е 4 с. и 4 д от бременността, кога трябва да планирам преглед при лекар?
3. Кога трябва да кажа на тъпаците на работа, че имат тука някаква легенда, че май в определен срок трябвало да се съобщи (законово правило)? Има ли такова нещо?
Оххх чела съм доста форума, но май винаги съм подминавала конкретните неща и сега тепърва почвам да се чудя.

Здравей  Hug !
Първо да ти кажа, че щом я има 2-рата черта, значи е, ясно !
Честито ! Лека, спокойна и безпроблемна бременност с ревлив финал  newsm32  Hug !
За лекар, аз съм ходила на 10 дневно закъснение и се видя нещо, обаче ме извика след няколко дни, за да е, по сигурно ! Та мой съвет е, изчакай поне 10 дни закъснение да имаш !
А, относно кога да кажеш в работата, не съм запозната .
    bouquet

# 331
maria8621 с предишната бременност пих Pregnacare .  Peace 

# 332
  • Пловдив
Да се коригирам. Дори според моето елементарно смятане няма как да е 4 с и 4 дни от бременността. Приложението извън всякаква логика и сложи начало = на началото на последния цикъл 29.08.
Аз ако следвам логиката на овулация към 14-дни след началото на цикъла, значи при закъснение 3 дни си е някъде началото на 3-та седмица от бременността.

# 333
  • София
 При уринарните тестове с времето се насища чертата. Но щом я има, значи има бебе   Laughing  За лекар наистина е добре да изчакаш към 10 дни, защото тогава ще се види нещо на ехограф.
За твое успокоение може да си пуснеш кръвен тест  ЧХГ.При небременни е под 5, а при бременност мисля, че се удвояваше на всеки два дни. Моят например към 6-а седмица беше 1300 и нещо.
За работа, хубаво е като се запишеш на ЖК. Взкмаш направление за следене на бременност от личния и си намираш гинеколог за следене на бременност. От там вече могат да ти дадат бележка, която да представиш на работодателя.Аз си занесох копие от амбулаторния лист, но знам, че си има някаква специална бележка. Но на мен не са ми правили проблеми, предполагам, че при някои шефове трябва да се подходи по-различно. Аз им казах, когато вече бях в 5-ия месец, защото поради някои обстоятелства тогава чак се записах на ЖК. Но на мен не ми личеше, чат пат ми прилошаваше, но стисках зъби.

# 334
poohito за това кога да кажеш на работното място питай в темата " Майчинството счетоводно". Имам някакви бегли спомени , че след 3-ти месец т бременността работодателя няма право да те съкрати или уволни  newsm78 ама какво точно беше не помня. Дамите там би трябвало да са по-запознати..

# 335
Сигурно ги има на милион места моите въпроси, но аз ще ги систематизирам тук набързо.
Последна менструация 29.08. - 02.09, цикъл средно 29 дни. Следя го с телефонно приложение. Според приложението днес е 3-ти ден закъснение. Правя тест Sure check, има втора черта макар и не така ясна като контролната, но никой не може да отрече, че я има. От всичко прочетено мисля "втора черта, независимо от интензивността = бременност". Т.е. считам, че съм бременна. Въпросите:
1. Необходимо ли е да правя 2-ри тест, за да търся по-ярка втора черта?
2. Според приложението (не го смятам за абсолютно достоверно) това е 4 с. и 4 д от бременността, кога трябва да планирам преглед при лекар?
3. Кога трябва да кажа на тъпаците на работа, че имат тука някаква легенда, че май в определен срок трябвало да се съобщи (законово правило)? Има ли такова нещо?
Оххх чела съм доста форума, но май винаги съм подминавала конкретните неща и сега тепърва почвам да се чудя.
Здравей, аз в моята работа казах след 5-я месец и работих до средата на 9-я и никой нищо не е споменавал за срок, в който е трябвало да ги уведомя, а и зависи ти докога искаш да работиш за да могат да намерят заместник

# 336
Poohito, седмиците ти ще се броят от датата на последния цикъл Simple Smile Честито и лека бременност. И при мен имаше бледа черта, но нали съм Тома Неверни си направих още 2 теста на други марки Simple Smile За щастие всички потвърдиха резултата.

# 337
  • Пловдив
Да, за седмиците го разбрах, че така се броят.
Като "Тома Неверни" аз пък слижих всички данни и в друг калкулатор, освен телефонното приложение и той каза същото.
Благодаря за отговорите на всички!
Питах и в "Майчинството счетоводно" по въпрос №3.

# 338
  • София
Като те видят с ехпграф ще ти определят седмиците.
Аз например имам много нередовен цикъл, според него съм 30 и някоя си седмица. Последната менструация е на 28.01, а реално съм забременяла в края на Март.

# 339
здравейте момичета малко съм притеснена тъй като бях на преглед потвърдиха че съм бременна според вагиналния ехограф съм в 4та седмица и 5дни  но ако смятам по цикъла трябва да съм поне в  7ма доктора няколко пъти ме пита дали съм сигурна кога ми е бил последният цикъл и да не съм се объркала а ето и последните няколко цикъла:
юни- от 11.06 до 15.06
юли- от 8ми до 11ти
август липсва  само на 8ми
септември липсва
преди юни  пиех противозачатъчни и цикъла ми винаги е бил редовен . Август се осъмних с този еднодневен цикъл но реяих да изчакам и септември когато не ми дойде си правих тестове бяха отрицателни  на 11.09 отидох на преглед доктора каза че не съм бременна сигурно имам хормонален дисбаланс и ме прати на изследвания за хормони  на 16ти като видях изследванията който ме осъмниха че съм бременна си направих нов тест и излезе положителен . Хормоните са ми наред каза доктора и каза да ида след седмица да видим и сега се потвърди че съм бременна . Интересува ме възможно ли е  да съм само в 4та седмица а последният ми цикъл да е бил на 8ми август . Някой имал ли е подобно разминаване . Надявам се да не е нищо притеснително на преглед съм чак на 16ти

# 340
Чувала съм,че е възможно да се пропусне овулация или да е късна,така че е напълно възможно да си в 5-та седмица (4с. +5 дни).... По-лошият вариант е да е т.нар. мисед и да се загуби бебчето- при мен се случи миналото лято, но няма нищо притеснително в това,не се шашкай предварително. Защо не си пуснеш ЧХГ? Това е кръвно изследване и ако последователни пускания през няколко дни покажат,че има покачване,значи всичко си е наред.
Гледа ли те лекарят ти на вагинален ехограф- какви са размерите на сакчето? Изглежда ли да има някакъв проблем? Какво ти каза той?
Стискам палци резултатът да е такъв,какъвто ти искаш и всичко да наред!  Peace

# 341
  • София
Овулацията не винаги е 14 дни след първи ден на цикъла. Нито пък се забременява винаги в дена, когато отделиш яйцеклетката. Имам позната, която овулира на 9-и ден, докато и свърши М и вече овулира. Друга овулира около 25-ия ден. Съвсем нормално е, с времето и прегледите ще се следи развитието на ембриона и в документите ще се пише коригирания термин, в коя седмица си според развитие, в коя според цикъл.
Горе написах-последна менструация съм имала на 28 Януари, овулирала съм и съм забременяла около 18 Март.Това са около 48 дни, не 14 като стандарта.

# 342
  • Плевен
здравейте момичета малко съм притеснена тъй като бях на преглед потвърдиха че съм бременна според вагиналния ехограф съм в 4та седмица и 5дни  но ако смятам по цикъла трябва да съм поне в  7ма доктора няколко пъти ме пита дали съм сигурна кога ми е бил последният цикъл и да не съм се объркала а ето и последните няколко цикъла:
юни- от 11.06 до 15.06
юли- от 8ми до 11ти
август липсва  само на 8ми
септември липсва
преди юни  пиех противозачатъчни и цикъла ми винаги е бил редовен . Август се осъмних с този еднодневен цикъл но реяих да изчакам и септември когато не ми дойде си правих тестове бяха отрицателни  на 11.09 отидох на преглед доктора каза че не съм бременна сигурно имам хормонален дисбаланс и ме прати на изследвания за хормони  на 16ти като видях изследванията който ме осъмниха че съм бременна си направих нов тест и излезе положителен . Хормоните са ми наред каза доктора и каза да ида след седмица да видим и сега се потвърди че съм бременна . Интересува ме възможно ли е  да съм само в 4та седмица а последният ми цикъл да е бил на 8ми август . Някой имал ли е подобно разминаване . Надявам се да не е нищо притеснително на преглед съм чак на 16ти

Моя последен МЦ беше на 16ти юни а съм бременна от 9 седмици, което незнам как стана аз бях като теб на 13ти август бях на гинеколог и ми каза, че няма бременност след това отидох на 14ти септември и бях в 7мата седмица а уж имах хормонален дисбаланс сега ми се води, че последния ми МЦ е на 8ми юли с евентуален термин 15ти април така че всичко е възможно Wink

# 343
наистина мерси за бързите отговори Simple Smile вече се успокоих че цялат работа малко съмнителна ми идваше  .ЧХГ май ще направя да видя дали всичко върви добре

# 344
Четох за опасността от листерия, и разбрах за някой видове колбаси, но не ми стана ясно конкретно за трайно варено пушените, позволени ли са или не newsm78

Общи условия

Активация на акаунт