Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 27

• 56 159
  • 813
  •   1
Отговори
# 585
АГ каза, че щом усещам бебето значи всичко е ок и че няма смисъл да пътувам за преглед. Аз лежа основно заради ниска плацента и по-добрия вариант е да си стоя вкъщи за момента...
Има дни, в които съм спокойна, но има дни в които си внушавам, че нещо не е наред Sad

Благодаря ви момичета   bouquet

# 586
Здравейте
Бременна съм в 12 г.с..
В 10 г.с. ми взеха цитонамазка и влагалищен секрет резултатите бяха добри.Но от 1 седмица на сам имам бяло течение консултирах се с АГ , което ми следи бременноста без да ми се извърши никакъв преглед или взимане на този секрет за изследване  ми се пред писа   Полижинакс.Това нормално ли е според Вас?

# 587
Здравейте
Бременна съм в 12 г.с..
В 10 г.с. ми взеха цитонамазка и влагалищен секрет резултатите бяха добри.Но от 1 седмица на сам имам бяло течение консултирах се с АГ , което ми следи бременноста без да ми се извърши никакъв преглед или взимане на този секрет за изследване  ми се пред писа   Полижинакс.Това нормално ли е според Вас?
Не, не е нормално, това е много силен антибиотик, които в самото упътване си пише да не се приема при бременност. Отделно е за вагинални инфекции, които не са 1 и 2, и без да се вземе секрет е направо чудо, как е разбрал/а коя е. Според мен или изискай да ти се вземе секрет или сменяй АГ-то. Аз минах през 4 преди да намеря свястна.

# 588
Здравейте
Бременна съм в 12 г.с..
Не, не е нормално, това е много силен антибиотик, които в самото упътване си пише да не се приема при бременност. Отделно е за вагинални инфекции, които не са 1 и 2, и без да се вземе секрет е направо чудо, как е разбрал/а коя е. Според мен или изискай да ти се вземе секрет или сменяй АГ-то. Аз минах през 4 преди да намеря свястна.

Не е ли опасно да ми взима секрет при полужение , че до онзи ден бях с прецапване от кафеникава кръв?

# 589
Според мен ще е по-опасно да си слагаш антибиотик , без да е сигурно от какво е течението. Да не се окаже, че е съвсем нормално вагинално течение, което просто се засилва при бременността. И според мен по-добре търси второ мнение, почти всички хапчета са противопоказни, особено през първия триметър, докато се формират тъканите и органите на бебчето. Стискам палци всичко да е наред.

# 590
  • София
Няма опасност да ти вземе секрет, той в крайна сметка не се взима от шийка или нещо подобно.Взима се от стените на влагалището, че даже и отвън може, по бельото също има. Трябва да се вземе задължително, защото може и всъщност самото течение да  е променено, а микробиологията да е чиста.И тогава напразно да слагаш Полижинакс.
Може да отидеш при който и да е гинеколог за секрет, не е нужно да е при АГ-то за бременност.

# 591
  • Инсбрук
Ангелски дявол не е опасно да ти вземе секрет, по- опасно е да си слагаш тоя антибиотик. Що не му напомни на твоя АГ, че си бременна все пак  newsm78 кой знае къде е блял след като не те е и прегледал.

# 592
Здравейте
Бременна съм в 12 г.с..

Здравей,

Аз имах бяло течение по време на цялата бременност, което с напредването на бременността се засили. Микробиологиите ми винаги бяха чисти. Самото течение беше без мирис или странен цвят и затова не съм се и оплаквала от него. Ако не желаеш или се съмняваш в нуждата от антибитиотик, посети друг лекар за второ мнение.  Peace

# 593
  • Варна
Според мен ще е по-опасно да си слагаш антибиотик , без да е сигурно от какво е течението. Да не се окаже, че е съвсем нормално вагинално течение, което просто се засилва при бременността.
Абсолютно! Пълно безобразие е да ти назначи АБ без поне елементарен преглед, а само по твое описание. За МБ да не говорим. Ами ако са гъбички този АБ направо ще им дойде перфектно ooooh! А най-вероятно си е просто нормално позасилено течение.

# 594
Течението беше леко жълто.Вече 4 ден го слагам този антибиотик изписан е за 6 но ще го спра.На 4 ноември ще трябва да посетя кабинета на АГ за изследването на Даун което се прави.Ще я помоля да ми пусне микробиология.

# 595
Течението беше леко жълто.Вече 4 ден го слагам този антибиотик изписан е за 6 но ще го спра.На 4 ноември ще трябва да посетя кабинета на АГ за изследването на Даун което се прави.Ще я помоля да ми пусне микробиология.
Ако наистина има някаква инфекция, не е лошо да разбереш по-рано, даже веднага. И защо реши чак на 4-я ден да питаш, а и то добре че питаш, но тук си е форум. Да беше питала АГ-то как разбра, че си за антибиотик още тогава. Това е супер безотговорно към бебето най-малкото. ooooh!

# 596
Не е разумно да се спира антибиотик преди да е свършил цикълът на лечение... Консултирай се с друг доктор още днес, преди да си спряла лекарството.

# 597
Момичета имам и друг проблем.Болки ниско долу в корема все едно ме боли яйчник.Консултирала съм се с няколко АГ-та.Бяха ми предписали Дуфастон и ношпа (имах и прокървявяне) но ми ставаше лошо от Дуфастона смениха го с Утрогестан и Папаверин болките продължават.АГ-то казва че всичко е нормално.На какво може да се дължи тази болка и какво би ми помогнало?

# 598
Момичета имам и друг проблем.Болки ниско долу в корема все едно ме боли яйчник.Консултирала съм се с няколко АГ-та.Бяха ми предписали Дуфастон и ношпа (имах и прокървявяне) но ми ставаше лошо от Дуфастона смениха го с Утрогестан и Папаверин болките продължават.АГ-то казва че всичко е нормално.На какво може да се дължи тази болка и какво би ми помогнало?
Същото АГ с Антибиотика ли ти каза, че е нормално?

# 599
Същото АГ с Антибиотика ли ти каза, че е нормално?

И тя и други две АГ-та

Общи условия

Активация на акаунт