Професионални серии за коса - тема 68

• 49 352
  • 739
  •   1
Отговори
# 690
Момичета, някой ползвал ли е продуктите на Simply zen ? Един фризьор ми препоръча да си взема комплекта Densifying против косопад. Проблема ми обаче е,че не мога да намеря от къде да си го поръчам. Ще се радвам,ако някоя от вас е ползвала и ми каже как и от къде мога да закупя комплекта.
 Hug  bouquet Hug

п.п. ето това представлява http://www.z-oneconcept.com/proddett.aspx?prdt=3623

# 691
  • в 1001-та нощ
...
Освен това, така омекотяващо ми действа и 2-минутния реконструктор. той нали уж е протеинов...

За мен е повече хидратиращ, от колкото протеинов  Peace

# 692
Аз пък не го усещам толкова балансиран 2 минутния  Thinking има си я леката сухота и твърдост, както при протеиновите продукти.

Днес Митик Ойл маската заедно с ш-на ми дойде лека  Rolling Eyes Но може и да е заради протеиновия ш-на на Афожди, който сложих преди това. А и си правих предварителна протеинова маска, така че не е ясно съвсем. Обаче там, където косата ми е естествена (защото си правих кичури изсветлени, но има няколко непокътнати кичури коса) е много мека и гладка, а русото е по-твърдо и заплетено.

# 693
...
Освен това, така омекотяващо ми действа и 2-минутния реконструктор. той нали уж е протеинов...

За мен е повече хидратиращ, от колкото протеинов  Peace

а при мен в началото когато започнах да го ползвам косата ми ставаше загладена, мека. Три месеца по-късно започна да става суха. Аз лично си обяснявам или с привикването ил , че в началото е идвал добре протеина, а сега вече нямам нужда. Сега го използвам само на  последните 1-2 къпания преди боядисване

# 694
  • Варна
 Лунна пътека,да има ефакт от дълбокопочистващия на Алтерна и то много добър,както писах.Те по принцип и така го дават да се ползва.Едно шампониране.После ,ако искаш си повтори с друг,ако искаш направо маска.
За мен това е най-добрия ДПШ,който съм ползвала досега.

# 695
  • Belgium
Хм, не виждам Дензифик да прави косата плътна и тежка. Прави я копринена, много красива и приятна на допир. Това за една гъста коса ще е разкош. Обаче за тънка коса втвърдяването дава хубав резултат откъм имитиране на това, че косата е малко повече... За това питам тук...

При мен Денсифик прави косата точно плътна и тежка, а косъма ми е тънък. За това и толкова го харесвам  Laughing

Взех и един Дисциплин, та скоро ще мога да ги сравня.

# 696
P-r-o-l-e-t,
когато косъмът има нужда от протеин, отговорът, който дава е за здрава коса. Когато не и трябва протеин, той няма къде да се насложи, стои на повърхността и колосва косата. Става много твърда.
На мен 2 мин. р-р преди ми действаше точно така- мека, жива коса. Сега го ползвам 1 път в месеца, но усещам пресушаване.

ДПШ ползвам на ШП Скалп Терапи. Много нежен и приятен  Peace

______Freya_______,
Митик о0йл не е могъл да се справи от напротеинчването, затова е дошъл слаб.

# 697
  • София
И при мен 2-минутния реконструктор действа хидратиращо. Чакам и аз момента, когато ще усетя протеина в него и ще започне да ме пресушава.

# 698
И при мен 2-минутния реконструктор действа хидратиращо. Чакам и аз момента, когато ще усетя протеина в него и ще започне да ме пресушава.
При мен дойде след година и малко ползване само на силни протеини. Но косата ми беше изключително малтретирана, така че не съм и очаквала бързо възстановяване  Mr. Green

# 699
Някой ползвал ли е Крема за хидратиране на ФК - http://www.zlatnaribka.com/philip-kingsley/stilizirane-i-zashtit … reen-cream-100-ml

# 700
Лу, ти ли беше писала, че си си купила на Напура шампоана за възстановяване на фоликулите? Имаш ли вече някакви впечатления от него, ако си започнала за го ползваш? Извинявам се ако съм се объркала  Embarassed
Някое от останалите момичета има ли вече наблюдения върху техните продукти, че съм си харесала два-три продукта и мисля да ги забърша. Laughing

# 701
  • София
Аз последните 10 пъти си мих косата с различни серии. Констатирах, че най-много протеинови имам, а сега нямам нужда от много протеин. От всички серии, които имам най-добре си чувствам в момента косата с Дисциплин. Вчера си я измих отново с Дисциплин  - станаха два поредни пъти. Косата и без каквато и да било стилизация стои подредена, пада тежко, гъвкава е. Изсуших малко корените със сешоар и си легнах с мокра коса. Очаквах днес да съм рошава и косата да стърчи навсякъде. Не. Няма дори фризита.
С Денсифик не е така - става малко по-твърда и ако не я стилизирам - имам предвид да я навия на маша, да я оформя със сешоар или преса, стои с обем, но разхвърчана някак и по-твърда. Което за мен значи, че има повече протеин от Дисциплин.

Руса Мамма

Ти пробвала ли си Дисциплин?
Извинявай, ако си писала за това - пропуснала съм.

Иначе четох няколко статии - най-вече за био козметика за коса, в които се казва, че при миенето на косата трябва да се преминава през три фази - маслена, сапунена и киселинна. Маже се косата с масло, което подхранва от една страна, а от друга предпазва косата от сапунените агенти в шампоана - бил той натурален или не и се завършва с кисала фаза, защото косата е с кисалинно ПХ. Честно казано има смисъл. Аз в 90% от случаите намазвам косата с масло и преди да знам това.

# 702
Мagnollia,
не съм ползвала Дисциплин, точих му се по едно време, но мисля да я поръчам като ми понамалеят протеиновите продукти. Т.е. ако усетя серията по-протеинова, заради кератина да не ме е яд и да си го ползвам за протеинова серия  Grinning Сега обаче имам много протеини и ще ми дойде много  Blush

За статията има логика: маслена маска да направи филм около косъма, да подхрани корените. Миене- вероятно ще остане от маслата, киселина- да затвори кутикулите  Peace Повечето шампоани съдържат киселинни агенти за затваряне на кутикулите  Peace
 Аз също редовно правя маслени маски преди баня  Flutter

# 703
Нуждата от протеин се усеща също и ако косъма е грапав, нали? Вчера като се загледах в огледалото видях косми, които още от корена са грапави, чак направо на зиг-заг стоят.  Crazy
Argan Shampoo  и Active Yogurt Masк на Milk Shake какви са като грижа - протеин или хидратация?

# 704
  • София-Младост
Пак ще попитам, че днес е последният ден от промоцията във ФЮ. Отзиви...
http://www.feelunique.com/p/Joico-Moisture-Recovery-Leave-In-Moi … urizer-300ml-2013
http://www.feelunique.com/p/Joico-Moisture-Recovery-Treatment-Balm-500ml

Общи условия

Активация на акаунт