Фон дьо тен, бази за грим и перфектен тен-20

• 109 971
  • 752
  •   1
Отговори
# 195
Това, което целя е траен фон дю тен и да не ми лъщи лицето след време, но и да не изглежда изкуствено, а все едно почти нямам. Довална съм от Мейбълина, но имам чувствто, че след 4-5 часа вече съм лъснала и е ужасно. А в София на мърсотията и като работя вечерта се прибирам няма да ви казвам с колко мазно чело. А кожата ми не е мазна.

# 196
  • София
Аз също съм с мазна кожа и постоянно съм в търсене на подходящия фон дьо тен. Клиник Анти Блемиш и Шанел Мат Люмиер не ми харесват, защото са много пудрени и си личат на лицето. Диор Форевър ми харесва, много естествено стои, но не издържа цял ден. Някъде към ранния след обяд лъсвам и трябва да попия или да сложа пудра. Имам и на Герлен Lingerie De Peau супер естествена визия получавам от него, за няколко часа е перфектен, но и той не издържа цял ден. Сега взех Ревлон Колърстей, чела съм много положителни отзиви, дано ми хареса. Постоянно пробвам различни, ако открия перфектния за мен фон дьо тен, ще споделя.  Peace

# 197
И аз мисля да се носоча към ревлон или буржоа. Пък ако ми харесат-харесат-проба-грешка ще е  Simple Smile

# 198
  • Бургас
Днес реших, че искам фон дьо тен, който да е озаряващ (но не омазняващ  Laughing).
Чудя се между Invisible Fluid на Ести, Sheer and Perfect на Шисейдо и Skin Illusion на Кларанс.
И трите съм пробвала преди време, но въпреки това, не мога да реша кой най-добре би ми паснал.

Кожата ми е склонна към омазняване в Т-зоната, с леко разширени пори.

Вие какво бихте ми препоръчали?

# 199
  • Варна
Carrie, питам за BareMinerals, тъй като поръчах един сет, в който фон дьо тените са прахообразни и се чудя как ли ще се справя с нанасянето?! Мненията са много положителни, ще дам моето, когато ги пробвам! Не съм ползвала досега такъв вид фон дьо тен.

# 200
  • София
Carrie, питам за BareMinerals, тъй като поръчах един сет, в който фон дьо тените са прахообразни и се чудя как ли ще се справя с нанасянето?! Мненията са много положителни, ще дам моето, когато ги пробвам! Не съм ползвала досега такъв вид фон дьо тен.
И аз не бях и в началото ми беше малко по-странно. Нанасям с четката Real Techniques Expert и се получава хубаво и естествено покритие. Твоят сет вероятно включва и четка. Ето това видео е много полезно според мен https://www.youtube.com/watch?v=wU0Kpfc0c4U&list=PL64DD85F15E03278F Надявам се да ти хареса ФДТ  Peace

# 201
  • SF
Момичета какво ще кажете за Хелти микс фон дю тена на Буржоа?Мисля да си го взема, че много ми го похвалиха.

Страхотен е, вземи си го. Много пъти е обсъждан в темата с положителни коментари.
Единствен минус е, че след часове (8-10) се резорбира от кожата. Но като текстура е нещо много приятно.

# 202
  • София
И аз си го взех и днес си сложих от него. Очарована съм.

# 203
Цитат
Страхотен е, вземи си го. Много пъти е обсъждан в темата с положителни коментари.
Единствен минус е, че след часове (8-10) се резорбира от кожата. Но като текстура е нещо много приятно.
А достатъчно покривен ли е? Иначе 8-10 часа е супер ако издържа. На мен не ми трябват повече. Проблема е най-вече при мен да не омазнява и да не лъщи.
Най-вероятно него ще си взема. Освен това една любима моя блогърка също го препоръчва.
Ще тествам на място и ще преценя.
Благодаря ви за мненията.

# 204
  • Варна
Carrie, много ти благодаря! Да, има четки в сета. Аз гледах някакви клипчета, това е много хубаво и полезно! Нямам търпение да го пробвам Simple Smile

# 205
  • София
И от мен положителни отзиви за Bourjois Healthy Mix и в двата му варианта.
Винаги имам серума независимо какви други продукти имам. Той и бялата спирала на Буржоа за чувствителни очи за мен са вероятно единствените продукти, които години наред винаги имам. Щом отворя опаковка и купувам резерв.

# 206
Кой серум моля за линк?  bouquet

# 207
Аз съм с много суха кожа и лъсвам с Хелти микс newsm78И определено не е издържал толкова при мен...но кожи всякакви,дано ти хареса  bouquet

# 208

Ето този.  Peace
Преди няколко дни привърших с него и го замених с Vitalumiere Aqua. Хелти Микс ми е по-лесен за нанасяне, но ми идва малко мазен като усещане. Покривността е средна, има сочен завършек. Не блести с трайност, при мен може би 5-6 часа. Не оксидира. Взимам най-светлия, който намирам в магазинната мрежа - 52, който януари - февруари ми става тъмен. Има и 51, но не съм го виждала някъде зареден. Лесно се изпъпчвам от силикони, не съм имала реакция към него.

# 209
  • София
ФДТ е, но има "серум" в името:

Едно от нещата, които харесвам е, че не променя цвета си, не оксидира и е много естествен.
Да лъщи, но моята кожа е толкова мазна, че лъщи с всичко. Няма друг вариант освен да блотирам. Винаги имам в работата салфетки от тези, които се вадят с издърпване от кутия, нежни са и обират повече мазнина отколкото ФДТ, ако само попиваш.

Изпреварили са ме  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт