"Песен за огън и лед" - 10: В очакване на "Ветровете"

• 28 289
  • 742
  •   1
Отговори
# 450
 дани няма видения само с нейната си сюжетна линия, тя видя всички крале на вестерос - Станис, Регар, Младия вълк, Джон,Джофри, Бейлон. точно младия вълк е вълкът с корона и прерязана шия, на неговата СВАТБА (дани вижда пир, който оприличава на сватба). Джон не се е женил

лека ви нощ, утре съм на работа.

Последна редакция: пт, 12 сеп 2014, 00:06 от Джон Сняг

# 451
  • Варна
Ех, Джон Сняг какъв Станисофил си. Laughing

# 452
  • Варна
Но си мисля, че май погребаха тайно Нед, без Болтън да се усетят. Или Роб да са погребали? Лейди Дъстин също прояви силен интерес към криптите, за да знае къде да не погребе Нед, ако и паднат костите му. Интересна линия на разсъждение: "Покажи ми входа, за да знам къде да не ходя." Не и вярвам!

Според мен искаше да види Брандън и да узнаем повече за него.

Дани видя точно сватбата на Роб, в това не се съмнявам.

# 453
Леле какво направихте тука за 2 дена, даже не намирам удобно място да се включа ами само ви чета, ако продължавате така, Мартин може да събере материал за нова книга с размисли и страсти само от тук Simple Smile

Ще коментирам само нещата които се сещам в момента, че то не са 1-2 Simple Smile

Сладко киселия край, според мен означава, че доста герои ще умрат до края и някои читатели ще останат разочаровани. Или който спечели трона няма да има на какво да е крал. В случая Денерис защото е нейно право (ако е последния Тарг).

Много въпроси ще останат без отговор:
Бендежн, Студени ръце, Кръпчо и много още. Едва ли ще разкрие и завърши историята на всеки един от тях. Просто тук се хващате за всяка сламка, Някои герои са просто въвеждащи.

Краля на нощта си е 13тия командир на стража, как може да е Джон, Станис или пък най-малко Роб.

За роговете:
Валириянските са ясни, Само Тарг. могат да ги надуват безвредно. Дали дракона ще послуша Виктарион ще видим, ако трябва да го надува за всяка по сериозна команда, много бързо ще му свършат духачите Simple Smile

Рога на Джорамун е легенда, може и да го няма, вала не е бутан преди него с такъв рог. Манс плашеше с него за да го пуснат отвъд вала. Защото няма как да победи другите. А вала няма да им позволи да преминат. Дори и да го имаше, едва ли щеше да го надуе преди да е крайно наложително.  А после какво, ще бягат чак до Дорн Simple Smile

Денерис според мен няма да хареса начина на живот на Железнородените и още повече да се влюбва в някой от тях. Ще послуша съвета на Каиуте и няма да вярва на никого.  

Правото на Краля според мен е правото на по-силния. Егон е превзел Вестерос и бил най-силния. Имал е дракони и е бил нещо повече от другите, предполагам, че е бил и по образован.  
Както във Властелина Дунеданците имаха по дълъг живот от обикновените хора.

Лейди КС ще убие малко Фрей и Болтън а може би и Джайм, но едва ли ще се срещне с някое от децата си.

Това е за сега, че е голяма каша Simple Smile

# 454
Много въпроси ще останат без отговор:
Бендежн, Студени ръце, Кръпчо и много още. Едва ли ще разкрие и завърши историята на всеки един от тях. Просто тук се хващате за всяка сламка, Някои герои са просто въвеждащи.
Еее, за Бенджен специално ми се струва почти изключено Мартин да остави нещата така. Трябва да има някакъв отговор.
Цитат
Краля на нощта си е 13тия командир на стража, как може да е Джон, Станис или пък най-малко Роб.
Ами има някакво очакване, че ще се пръкне нов Крал на нощта. Или просто някакъв водач на другите, не е задължително да се титулува така.

# 455
дани няма видения само с нейната си сюжетна линия, тя видя всички крале на вестерос - Станис, Регар, Младия вълк, Джон,Джофри, Бейлон. точно младия вълк е вълкът с корона и прерязана шия, на неговата СВАТБА (дани вижда пир, който оприличава на сватба).

Склонна съм да спекулирам относно Роб, но Бейлон го няма там. Нещо много по-лошо видя тя, и е доста свързано с нея. Мъртвеца на носа на кораба ще е майстер Емон, най-вероятно.

За Дани по-скоро шеговито го мислех с влюбването във Виктарион или Юрон.  Grinning
Дрого беше звяр, Даарио е под всякаква критика, нормална жена и колелото не би си опряла в него. Няма подходящи около нея.
Куайте не и помага, прави я параноична и накрая нищо чудно да стане нова Рейнира. Не че го искам де, това ще ми е неприятно.

# 456
 Кралят на Нощтта е бел 13 командир, но ще се върне при 1000 - ият командир на Стража, това се каза още в началото. Джон е 998, значи не остава чак толкоз време.

Иначе снощи както си лежах в леглото ми хрумнаха две невероятни теории - първо легенда за нибелгунгите - Зигфрид (Виктарион) отива, намира красивата и неукротима валкирия Брунхилда (Денерис) , укротява я, тя се влюбва в него, той я отвежда при краля си (Юрон) за да се ожени той за нея си, тя побеснява и организира смъртта му. не е невероятно нали?

Второ  - Реконкисктата на кортес -  Ацетският бог змия-дракон ги изоставя (Денерис), но ацтеките (робския залив) чакат търпеливо завръщането му, идва Кортес (Виктарион) те го посрещат като своя бог и той ги избива и асимилира.
Е - как ви звучи?

п..с. добре Бейлон го няма -има гоЮрон - денерис  видя едноока врана да грачи над мост  - това бе Юрон Едноокия, който прати гарван че брат му е умрял  падайки от мост.

иначе аз на няколко пъти съм си мислил да напиша собствен кратък разказ за това какво се случва нататък на основата на Мартин, ама едва  ли ще се възприеме добре, ако е със същите герои. при всички случаи ще пиша по-бързо.

# 457
 не съм съгласен - дрого можеше да бъде и мил с Денерис ако поиска, просто дотраките очакваха от него да е  твърд и суров иначе щяха да го изоставят и това му се бе отразило.
Дарио бе шармантен  -той имаше стил - показваше на Денерис че единствено за нея му пука, а целия околен свят - не (въпреки че не беше вярно).
И двамата мъже - Дрого и Дарио бяха смели и мъжестени и й обръщаха внимание (особено Дарио), но не се колебаеха и да и режат карез когато Дани ги ядосаше. (Дарио й каза, че ще убие юнкайци на сватбата й - може би дори Хиздар. Той беше лошо момче, но от тези които момичетата харесват)
мисля че точно такъв тип мъже харесва дани - смели, самоуверени, мъжкари, в същото време способни на нежност.
Куентин не й допадна - той бе още момче, хлапе. Тя го възприе като дете. И Юрон не би го харесал мъж който изпраща брат си да я огледа като дойна крава, защото може да го изпепели или да не я хареса не демонстрира нито уважение към нея нито смелост.
Виж Виктар е смел - не му пука коя е тя идва с претенциите си, защо да не го хареса! Освен товае мъж със стотици завоевания, а сега ще сложи и още една - битка срещу юнкайците (изконни врагове на дани).

и моля ви не ми давайте за пример Джора Мормон, тогава Дани не знаеше каков иска и търсеше закрила и нежност след смъртта на хал Дрого.  тя бе дете. сега е драконова кралицаи приоритетите й се промениха.

Последна редакция: пт, 12 сеп 2014, 09:54 от Джон Сняг

# 458
  • Варна
Твърде много надежди на Виктарион, няма  достатъчно капацитет иначе Юрон не би го правил за смях.
Кои са стотиците му завоевания? newsm78

Дани според мен не беше влюбена в Дрого, нито във Даарио. Не очаквам да се влюби и във Виктарион.

Скрит текст:
Дрого и беше съпруг и тя беше изцяло зависима от него, докато не се научи да го манипулира. И въпреки това беше наясно, че цялата и власт и положение произтича от него. Имаше разбира се някаква любов, привързаност, която не би се появила обаче при други условия.
Втория си съпруг Хиздар тя не обича, не изпитва привързаност, не е зависима от него, властта и не произтича от него, не и пука.
С Даарио пък чувствата са им взаимни, тя го харесва чисто физически, привлечена е от лошото момче, той пък гали самолюбието си, че е любовник на кралица. Връзка основана изцяло на секса.

Според мен би му давала напразни надежди докато се възползва от флота, който той докарва и после ще има "дракарис".

Последна редакция: пт, 12 сеп 2014, 14:15 от Хексе

# 459
За дрого имаше реплика че бил "звяр"
на това противопоставям

"Не — каза Дрого. Нежно, но решително издърпа ръцете й от гърдите, после вдигна лицето й, за да я накара да го погледне, и повтори: — Не.

— Не — отекна гласът й след неговия.

Тогава той я изправи и я привлече към себе си, за да махне и последната коприна. Нощният въздух смрази голата й кожа. Тя потрепери и ръцете и краката й настръхнаха. Плашеше я това, което идва, но не се случи нищо. Хал Дрого седна скръстил нозе и я загледа, изпивайки тялото й с очи.

После започна да я докосва. Отначало съвсем лекичко, след това — по-силно. Тя усещаше свирепата сила в ръцете му, но той не я нарани". Не видях тук звяр.

завоеванията на Виктар ще ти ги намеря, окей. не мисля че е изчерпан, след Юрон, най-много викаха за него на  Кралския събор. освен това той командва желязната флота. Виктар е единственият железнороден, който не е побеждаван  или пленяван от Станис (Юрон, Аша, теон - са) Юрон дори не знаем дали е жив. Вик може да се превърне много бързо в нов Крал на железнородените. - смел, решителен,енергичен, има си червен жрец (важно условие), има причини да се доказва, защо да няма потенциал. Знаем че е бил женен и е обичал жена си - явно го бива като съпруг.

# 460
 юрон вярва че му предлага "кон за кокошка" - драконова кралица срещу рог който ще му доведе смърт. Ако обаче правилон си изиграе картите Вик може да получи и Кралицата и рога с който да призове драконите,  и да отложи смъртта си, или поне да получи драконите и рога а Дани да хвърил топа. ЮРон пък може да е мъртъв и тогава вик става най-великият железнороден - кралят на кралете, който контролира желязната флота и има дракони. мисля че има сериозен потенциял. Юрон подцени брат си.

# 461
  • Варна
на Дрого явно са му обяснили или е някаква дотракска традиция да се отнасят по-особено с девиците през първата брачна нощ.
От втората нощ си я караше както знае без изобщо да го е грижа да или не.. Wink

# 462
Според мен си беше влюбена в Дрого, но нямаше време да се наслади пълноценно, все пак беше още дете.
Железните няма да и храесат защото са просто едни жестоки пирати които с това се изхранват и взимат солени жени за роби и т.н
Плюс това от тук на татък брак по любов едва ли е възможен за нея, всичко ще е политика или традиции.  

Много е важно кога и как ще се върне в Мийрин. Предполагам с дотраките след битката която тече в момента там или към самия и край.  

# 463
"Аз подпалих лъвския флот" настоя Виктарион. — Ей с тия две ръце пръв хвърлих факла по флагманския им кораб.
"При Рова Кайлин носеше ризница ден и нощ."
"Ръцете на Виктарион се свиха в юмруци. Беше пребил до смърт четирима мъже с тези ръце, и една жена също. Макар косата му да бе посипана със скреж, беше силен като всякога, с широка бича гръд и плосък като на момче корем"

"Когато се ожени Бейлон, мен прати в Харлоу да доведа невястата му. Аз водих бойните му кораби в много битки и ни една не загубих. Първия път, когато Бейлон взе короната, мен прати в Ланиспорт да отрежа опашката на лъва. Втория път пак мене прати да одера кожата на Младия вълк, ако нададе вой. Всичко, което ще ви дам, е повече от даровете от Бейлон. Само това имам да ви кажа."

иначе дарио беше един от любимците ми, но май ще му клъцнат главата.
железните не са чак толкоз бесърдечни, просто са малко сурови, то пък щото Дани е една любяща... направо да се разтопиш как се раздели  с Джора Мормон или Бен плум, но пък набързо прие брак по сметка с Хиздар. ще си паснат с Виктар - един готин мачо. Освен това Виктар има Кораби, които са нужни на дани за напусен робския залив, а Дани има Дракони, които са нужни на Виктар - любов по сметка

Последна редакция: пт, 12 сеп 2014, 10:50 от Джон Сняг

# 464
 прави ли ви впечатление че виктар има три кораба и дани има три дракона - по един кораб за всеки дракон?
не забравяйте че Виктар има драконова кръв и може сам да укроти драконите и без Дани.  подценявате Вик, а той е един от четиримата най силни играчи ( със Станис, Джон и дани)

Общи условия

Активация на акаунт