"Песен за огън и лед" - 10: В очакване на "Ветровете"

• 28 135
  • 742
  •   1
Отговори
# 60
Не съм много сигурна, но мисля, че нямаме информация за майката на Нед. Губеше се нещо покрай неговото детство, ама какво беше.... newsm78.
Върти ми се нещо из главата, че в петата книга Джон май разказвше на Вал, че майката Нед е била от северняшките кланове, но не можах да го намеря.

# 61
  • Варна
Не съм много сигурна, но мисля, че нямаме информация за майката на Нед. Губеше се нещо покрай неговото детство, ама какво беше.... newsm78.
Върти ми се нещо из главата, че в петата книга Джон май разказвше на Вал, че майката Нед е била от северняшките кланове, но не можах да го намеря.

Баба му е била от северняшките кланове, от Флинт. На въпроса, коя е майката на Едард, Мартин отговаря лаконично - лейди Старк. Mr. Green Може да стане ясно като излезе Пътеводителя през октомври. Thinking

Помня, че миналата тема се обсъждаше защо Бен е избрал Вала, но явно не се е стигнало до заключение. Ами ако е избрал Вала, именно заради това да избяга от баща си и най- големия си брат? Въпреки че той май тръгва за Вала, след като Нед се връща в ЗХ като лорд. Но пък Бен е можело да остане в съвета му. Какво се е случило. Вярно, че рода Старк винаги са били приятели с Нощния страж, но чак пък толкоз......
И мен ме гложди какво се е случило. След като Ерис убива Брандън и Рикард, Нед тръгва на война, а Бенджен остава да управлява ЗХ (като Бран, когато Роб, тръгва на война). Когато войната приключва, Бенджен заминава на Вала.
Разбирам, че за Старк, Вала означава много, но Нед не желае  това да е съдбата на никое от децата му (въпреки, че има 4 сина), дори за Джон беше против. Значи не е чак толкова привлекателно дори и за един Старк.

# 62
Баба му е била от северняшките кланове, от Флинт. На въпроса, коя е майката на Едард, Мартин отговаря лаконично - лейди Старк. Mr. Green Може да стане ясно като излезе Пътеводителя през октомври. Thinking
Значи не съм го запомнила правилно.
Мерси, Хексе! Hug

# 63
Излишно търсите някакви дълбоки причини, според мен. Просто, като е тръгнал да пише Мартин, е решил, че е добре да има някакъв чичо Бенджен на Вала и толкоз. Grinning Сега, ако по-нататък реши да измисли нещо по-така по въпроса, друга работа, но не е задължително.

# 64
  • Варна
Излишно търсите някакви дълбоки причини, според мен. Просто, като е тръгнал да пише Мартин, е решил, че е добре да има някакъв чичо Бенджен на Вала и толкоз. Grinning Сега, ако по-нататък реши да измисли нещо по-така по въпроса, друга работа, но не е задължително.

Има нещо такова. Laughing
Нямаше да се чудя чак толкова, ако Бенджен беше умрял, но така безследно изчезнал.. ме кара да се интересувам повече от него.

Когато Мийра разказва на Бран за турнира в Харънхъл тя нарича децата на Рикард Старк.
Дивия вълк, Вълчата дева, Кроткия вълк и Палето. Като Едард е Кроткия, т.е. за Старк не е нормално да са така спокойни. Thinking

# 65
Част от интервю с Мартин: (по повод майките)

Въпрос: Will we know in time, with certainty, the identity of Jon Snow's parents (I don't believe Edric Dayne's tale)? Personally, I really hope he's Lyanna and Rhaegar's son, despite looking so much like Eddard.

Отговор: Jon's parentage will be revealed eventually, yes.

Въпрос: Speaking about women there's is a hidden figure: Ned's mother, you only say "she was Lady Stark and she died". Nothing more? Nothing important or something too important? (please at least choose one hypothesis).

Отговор: If there is anything important, I will reveal it in due time.

Не мога да разбера как винаги се сеща какво да каже този човек. Случвало ли се е да се изпусне по време на интервю и да каже нещо, което не знаем?

# 66
От предстоящата книга World of Ice and Fire беше изтекло - или пуснато нарочно, не знам - родословното дърво на Старк - http://static2.hypable.com/wp-content/uploads/2014/05/WOIAF7.jpg
Според него майката на Нед е Лиара (не знам дали така ще се преведе) Старк, която се пада леля на Рикард Старк.
П.П. Да си кажа - аз съм за Станис, а Денерис не мога да я понасям.

# 67
  • срещу двата комина :)))
за анкетата отговарям с Тирион, тайно желание - Кутрето  Laughing

# 68
  • HH
g-style , главата му е "родила" и пресъздала такава история, която не съм сигурна, че има аналог с който да би могла да се сравни. Наистина ли мислиш, че би се изпуснал без да иска за нещо, или пък да каже нещо необмислено  Rolling Eyes Ако беше така, да ни беше спойнал цялата развръзка ...без да иска  Wink

# 69
Аз защо си мисля, че Брандън е най-големият син на Рикард?

# 70
  • HH
Аз защо си мисля, че Брандън е най-големият син на Рикард?

Права си. Той е най-големият. Брандън затова е бил в КЧ, лудия Ерис е извикал първородните наследници. Може да има грешка, или просто така да им е било по-удобно да направят дървото.

# 71
  • Варна
Брандън е най-големия, дразнеща е тази грешка, дано да я оправят в окончателния вариант.

Значи имаме една баба Флинт и една баба Локи, нищо чудно, че на Рикард му е писнало от северняци и е имал  "южняшки амбиции". Laughing

# 72
  • Buffyworld
момичета, смятате ли, че е възможно Станис да е уммлял в пета книга ? На пръв прочит така изглеждаше, но нещо не го вярвам. Много безславно ми  се струва - да умре затрупан в снега, без никаква битка, без дори да е достигнал ЗХ. Не че е невъзможно, но много безнадеждно беше описано положението на войската му.  Не си спомням - Мелисандра тръгна ли с него на този поход или си остана на Вала ?

# 73
  • Варна
момичета, смятате ли, че е възможно Станис да е уммлял в пета книга ? На пръв прочит така изглеждаше, но нещо не го вярвам. Много безславно ми  се струва - да умре затрупан в снега, без никаква битка, без дори да е достигнал ЗХ. Не че е невъзможно, но много безнадеждно беше описано положението на войската му.  Не си спомням - Мелисандра тръгна ли с него на този поход или си остана на Вала ?

Мелисандра остана на Вала. От спойлерната глава на Теон в шеста книга става ясно, че Станис не е умрял в пета. Grinning
Аз го чакам да мре от първа книга още, но засега се оказва корав

# 74
От спойлерната глава на Теон в шеста книга става ясно, че Станис не е умрял в пета. Grinning
Не точно, главата се развива преди битката, в която уж той умира. Но иначе да, на 99% писмото е лъжливо.

Общи условия

Активация на акаунт