"Песен за огън и лед" - 10: В очакване на "Ветровете"

• 28 122
  • 742
  •   1
Отговори
# 45
Не само, че би могло, ами Егон директно измества Денерис като претендент, защото Егон е син на принц Регар, наследник на баща си- Лудия крал, а Денерис е чисто и просто негова леля.

Не знаех, че и той се появява в книгите, нали,уж Грегор го убива. Като ви чета, наистина е доста сложно.

# 46
Имаше един болноват Таргариен, нещо като Робин Арин, който беше излекуван от дракона си, но не се сещам за подробности. Бран няма как да има близка връзка с дракон обаче.

Не се сещам за какво става дума. Къде е споменаван този случай?

http://awoiaf.westeros.org/index.php/Aenys_I_Targaryen

# 47
  • Варна
Мерси Дези, но тук ми се струва, че става въпрос за психическо състояние, а не за счупени кости.  Peace

# 48
Това беше любопитно заради оздравителната връзка, не заради Бран конкретно.
Мисля, че е отвратително да си дърво. И какво като не миже да ходи! Сякаш Уайман Мандърли може. Затриха Бран тези гадини, и защо? Да гледал миналото. На кой му пука за миналото!
Ще видим, де. Посаждането на Бран го приемам много тежко. Измамиха детето. Прадстава си нямаше, че ще го подредят така.

# 49
  • Варна
Това беше любопитно заради оздравителната връзка, не заради Бран конкретно.
Мисля, че е отвратително да си дърво. И какво като не миже да ходи! Сякаш Уайман Мандърли може. Затриха Бран тези гадини, и защо? Да гледал миналото. На кой му пука за миналото!
Ще видим, де. Посаждането на Бран го приемам много тежко. Измамиха детето. Прадстава си нямаше, че ще го подредят така.

Той не само ще може да вижда миналото, но и бъдещето. И ще може да се намесва, сещам се един момент, когато Джон в първа книга чу все едно язовото дърво му говореше с гласа на Бран. Сега съм сигурна, че е бил Бран, намесил се е.
Освен това няма да е дърво, собственото му тяло ще е заключено в дървото, той и без това няма да може да го използва, но ще може да използва други тела - да лети, да плува, да бъде навсякъде по всяко време.

П.П. Това е едната страна, със сигурност към тези способности, ще има и друга, по-мрачна.. Confused

# 50
Бран все още не е посадедн и може да си тръгне когато реши. Не смятам, че е зяложник на КГ. Бран ще бъде риатуално убит ако се върне на юг от Вала. Няма нясто там, няма мисия, няма бъдеще. Пък и те първа ще се запознаваме с възможностите на КГ и на Бран.

Разбира се съгласна съм, че Джон би взел ЗХ само ако е единствения жив Старк. Не би иззел рожденото право на Рикон.  Единствено относно Игрит не го оправдавам, иначе всички други негови клетвопрестъпления са били поради подбуди за които си е струвало. И все пак да не забравяме, че е тийн и че видимо израстна пред нас и посоката му на развитие говор, че би би един стабилен владетел, но на едно кралство.

Рикон точно като сериален Денн си го представям  Grinning. От началото ми е съмнително това момче. Неговото вълчище единствено нападаше хората.

Да, появява се едийнЕгон, който претендира, че е синът на Регар, приджужаван от Конингтън- член на кралската гвардия, верен приятел на Регар, евентуално и влюбен в него.

Аря не я приемам за черна овца, нито за толкова опасна. А за едно объркано дете, незнаещо накъде да поеме, за да спаси живота си, чиято единствена цел е отмъщение, което не смятам, че е шокиращо изобщо. Децата са първични.

# 51
  • Варна
От глава на Джон във втора книга.

Скрит текст:
Цитат
Сънува вълчища.

Вместо шест, вълчищата бяха пет и се бяха пръснали надалече едно от друго. Изпитваше дълбока празнота, някакво усещане за липса на цялост. Гората беше огромна и студена, а те бяха толкова малки, толкова сами и изгубени. Братята му бяха там някъде, навън, както и сестра му, но беше изгубил миризмата им. Той клекна, вдигна глава към тъмнеещото небе и викът му отекна през гората, протяжен, самотен и скръбен. Когато заглъхна, той наостри уши и се вслуша за отговор, но единственият звук бе въздишката на снежния повей.

Джон?

Викът дойде някъде зад него, по-тих от шепот, но и силен. Може ли един вик да е тих? Той извърна глава и потърси брат си, потърси дългия сив силует, пристъпващ под дърветата, но нямаше нищо, само…

Язово дърво.

Сякаш бе изникнало от самата скала. Белите му клони се извиваха през милиарди процепи и тънки като косъм пукнатини. Дървото беше по-тънко от язовите дървета, които бе виждал, тънко като фиданка, но растеше пред очите му, клоните му бързо се удебеляваха и се протягаха към небето. Той предпазливо обходи дървото и се озова пред лицето. Гледаха го червени очи. Бяха свирепи очи, но го гледаха с радост. Язовото дърво имаше лицето на брат му. Винаги ли имаше три очи брат му?

„Не винаги — стигна до него безшумният вик. — Не преди враната.”

Той подуши кората, помириса в нея вълк, дърво и момче, но зад това имаше и други миризми — наситената миризма на топла земя и коравата миризма на камък, и още нещо, нещо ужасно. Смърт, разбра той. Душеше смърт. Дръпна се, козината му настръхна и зъбите му се оголиха.

Не се бой. На мен в тъмното ми харесва. Никой не може да те види, но ти можеш да ги виждаш. Но най-напред трябва да си отвориш очите. Виждаш ли? Ето така.” И дървото посегна, и го докосна.

Това е когато Джон се варгва за пръв път в Дух, Бран му помага. Смятам, че Бран може да бъде полезен на семейството си по този начин и да живее всъщност много по-интензивно и пълноценно, от това да се върне в ЗХ , да речем.

П.П. да отбележа, че по това време Бран си е  в Зимен Хребет.

Последна редакция: нд, 17 авг 2014, 18:18 от Хексе

# 52
  • Варна

Аря не я приемам за черна овца, нито за толкова опасна. А за едно объркано дете, незнаещо накъде да поеме, за да спаси живота си, чиято единствена цел е отмъщение, което не смятам, че е шокиращо изобщо. Децата са първични.

Тя е хладнокръвен убиец, джи. Не просто гневно дете.

Убийството на Дареон, например.

# 53
Супер цитат за Джон и Бран. Доказва, че малкият сам е избрал съдбата си и никой не го е принуждавал да се вкоренява. Чувства се полезен, добре му, варгва си се тук и там, гледка си през дръвчетата. Какво повече би получил като инвалид в ЗХ, особено при обстоятелствата, които са в момента там. Чудя се на Джон дарбата докъде ще се развие и ще осъзнава ли комуникацията си с Бран, когато са варгнати или когато Бран е в някое дърво.

Аря нямаше голям избор накъде да тръгне. Много изоставени деца стават наемни убийци, крадци, измамници и т.н. Не знам, всичко през което премина и което и се случи и предвид характера й, някак развитието й ми се струва логично. Не я асоциирам с хладнокръвен убиец, а с Лиана.

И какви смяташ, че са били Старките преди Нед? Със сигурност е имало издънки. Не съм много сигурна, но мисля, че нямаме информация за майката на Нед. Губеше се нещо покрай неговото детство, ама какво беше.... newsm78. От кой е отгледан и възпитан? Брат му Брандън е бил идиот образно казано, но пък Бенджен ми се струва свестен като Нед. Ама той пък защо е на Вала- по собствено желание ли беше или не знаем нищо по тази линия.... Ох вярно много се забравя Confused

# 54
  • Варна

И какви смяташ, че са били Старките преди Нед? Със сигурност е имало издънки. Не съм много сигурна, но мисля, че нямаме информация за майката на Нед. Губеше се нещо покрай неговото детство, ама какво беше.... newsm78. От кой е отгледан и възпитан? Брат му Брандън е бил идиот образно казано, но пък Бенджен ми се струва свестен като Нед. Ама той пък защо е на Вала- по собствено желание ли беше или не знаем нищо по тази линия.... Ох вярно много се забравя Confused

Старките са управлявали Севера 8000 години, ако бяха такива като Нед, нямаше да управляват и 8. Laughing
Със съседи като Болтън, Ъмбър. Мандърли, Скагос, диваците и т.н. не може да се удържи една власт само с принципи и праволинейност. (Макар аз да считам Нед и за леко лицемерен в това отношение)
Със сигурност са били диви, интриганти, безпощадни и т.н. иначе няма как да оцелеят толкова години. Повече Брандън и Лиана, отколкото Нед.

Миналата тема май нищихме защо Бенджен е на Вала и не стигнахме до никъде. Вероятно по собствено желание, по време на Бунта на Робърт Бенджен е управлявал Зимен хребет, след като Едард се връща, заминава на Вала.

# 55
  • HH
Ами може да не е искал да става рицар. Той така или иначе е бил трети в списъка по онаследяване. Бран каза на Робърт, когато ги посрещаха в ЗХ, че иска да стане рицар.

# 56
  • Варна
Ами може да не е искал да става рицар. Той така или иначе е бил трети в списъка по онаследяване. Бран каза на Робърт, когато ги посрещаха в ЗХ, че иска да стане рицар.

На север няма много рицари. Дори и Нед май не е рицар. Там рицарството не се цени както на юг.
Бенджен е можел да стане каквото иска.
В разговора му с Джон преди да го вземе на Вала, му казва хубавичко да си помисли от какво се отказва, чак ми дожаля за Бенджен.. Sad

# 57
  • HH
Но Бенджен не е заминал на Вала, 16-17 годишен като Джон. Нали го посъветва да си поживее малко и след това да се присъедини към тях.
В Севера значението на Вала и НС е много по-ценено отколкото в другите части от  Вестерос.

# 58
Е, разбира се, че не всички са били като Нед. Говорим за последните две поколения.
Та поразрових се и никъде не се споменава (поне където проверих аз) коя е майката на Нед. Сетих се, че и още като малък заминава за Долината като повереник на Джон Арин, така че е много вероятно принципите си на възприятия и поведение да е придобил именно от него, а не от баща си или по- големия си брат. Въпреки че Бенджен доста прилича на по- големия си брат, а той май си е стоял в ЗХ под опеката на баща си и Брандън.
Помня, че миналата тема се обсъждаше защо Бен е избрал Вала, но явно не се е стигнало до заключение. Ами ако е избрал Вала, именно заради това да избяга от баща си и най- големия си брат? Въпреки че той май тръгва за Вала, след като Нед се връща в ЗХ като лорд. Но пък Бен е можело да остане в съвета му. Какво се е случило. Вярно, че рода Старк винаги са били приятели с Нощния страж, но чак пък толкоз......

Въртя се около това, което Хексе каза, че именно Нед е бил бялата овца. Търся корените и евентуално какво може да се очаква от отрочетата му, най- вече от Рикон.

# 59
  • HH
За майката не Нед наистина ли нищо не се знае (така де аз нищо нямам в главата си за нея) ? Да не се окаже, че е не е била особено вярна.  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт