"Песен за огън и лед" - 10: В очакване на "Ветровете"

• 28 249
  • 742
  •   1
Отговори
# 120
  • sf
Точн там е проблема, че започнах книгите след сериала и като чета си представям вече видения образ. И как да го мразя тз сладур  hahaha

# 121
  • Варна
Точн там е проблема, че започнах книгите след сериала и като чета си представям вече видения образ. И как да го мразя тз сладур  hahaha

Слава Богу, че имам създаден образ в главата си за героите отпреди да излезе сериала.
Джайм си е младия Матю Макконъхи и това е. Laughing Само за Кутрето не можех да си създам образ докато четях, но Ейдън Гилън пасна като дялан камък. Grinning

# 122
  • HH
Ми те героите как да претърпят развитие, след като чичкото не им дава дори да доживеят втора книга  Joy Аз лично, не знам кой бих предпочела, Теон или Аша. В интерес на истината, Теон ми беше станал много отвратителен след всичко, което направи в ЗХ. Но пък си го получи. Аша ми харесва, защото е като порасналия вариант на Аря. Бриен отдавна съм я отписала.

За Мелисандра имам тайната надежда, че когато другите минат Вала, тя ще е първото, което ще унищожат.

# 123
Линията на Джейми ми е много интересна, но все си мисля, че има много за вършене и ще преживее Ветровете, или поне в по-голямата им част.
Иначе от главните гледни точки (ГГТ?) можем да очакваме да се разделим с Конингтън, едва ли ще има изненадани. Предполагам и Ариан ще се спомине, може би и Бриен.
Дали са необходими две гледни точки Аша/Теон?...Би трябвало да го дадат на дървото. Струва ми се редно.
Сър Баристан може да стане интересен ако септа Лемор се окаже Ашара и той хукне през глава да я види...и предаде Денерис заради любов...но е малко вероятно.
Мокракоса е пътник, надявам се и Виктарион да си тръгне до края на книгата.  bishop
Бих се ядосала ако Мартин ликвидира Давос.

Ще нахвърля няколко щрихи с очакванията ми от ВнЗ:

Сам ни трябва, за да видим Староград, Цитаделата и вилнеещ Юрон с железнородените. В целия този хаос ще се появи Егон, за да ги спаси. Народът ще го приветства като освободител, със знамена от плат, а след няколко глави  чумата отново ще удари Староград. Историята се повтаря....но дали и този път ще затворят вратите, или ще я оставят да вилнее из Вестерос?
В Чертога Церсей ще прави глупост след глупост и ще причини смъртта на Марджито, а Тирел ще се съюзят с Дорн, Редуин, Тарли и Хайтаъур на страната на Егон.

Денерис ще вилнее из степите с Дрогон, докато Виктарион се опитва да и открадне другите два дракона.

Бран вижда какво се случва с Лиана, и най-накрая ще прочетем истината за Джон.
Джон е в Дух за известно време.

Искам да видя Рикон и Рошльо на Вала.  Praynig

Станис трябва да оцелеее в битката за Севера и ликвидира Рууз и Рамзи, преполагам че трябва, защото го очаква сблъсък с Врабците на Седемте. Той нали се оплакваше на Давос в КзК, че Седемте и едно врабче не му дали...Е, в следващата книга ще му излезе през носа. Предполагам.

Засега това.

О, и аз тая надежди за Мелисандра, няма да си кривя душата. Grinning

Последна редакция: пт, 22 авг 2014, 21:27 от Deziderata

# 124
  • HH
Аз не съм наясно какво точно означава POV.  Embarassed

Но се надявам тези двойки да не са Станис - Давос и Мелисандра - съпругата на Станис.

# 125
Пардон, ще радактирам поста си. Point of view-POV- гледна точка.  Peace

# 126
  • Варна

Ще нахвърля няколко щрихи с очакванията ми от ВнЗ:

В Чертога Церсей ще прави глупост след глупост и ще причини смъртта на Марджито, а Тирел ще се съюзят с Дорн, Редуин, Тарли и Хайтаъур на страната на Егон.

Тирел и Дорн? Чичо ни е обещал сватби във Ветровете, но едва ли би оженил Ариан за Уилас. Така де, съюзите вървят със сватби.

За Санса и Долината нищо не казваш.

# 127
Мисля си, че ако Церсей ликвидира Марджъри, Мейс няма да има интерес да остава в Чертога, ще се втурне към къщи и ще иска отмъщение.
Предполагам, че ще има сватба Егон- Ариан, какво като са братовчеди. Смъртта на Куентин ще обърне Доран към Егон и против Денерис.
Въпреки, че говоря в "сигурно време" ми е ясно, че си спекулирам и за момента това ми се струва вероятно.
Иначе какъв беше смисълът Куентин да съществува, кому беше нужна трагичната му смърт, ако няма да послужи като повод за генерални промени в отношенията на Дорн с Денерис?

В Долината?
Санса ще направи любимите лимонови кексчета за Сладкия Робин, ще седне в скута на Кутрето, и лично ще го нахрани....със солидна доза сладкосън-  newsm65
Санса е новата "лейди Лотстън"- прилепът на Харънхол и ще им разкаже играта на всички по ред на номерата. Още не знам как, но не пречи.  superuu

# 128
  • София
Не мисля, че накрая някой ще седне на трона.
И друг път съм писал, не това е най-важното нещо според мен. Както и да е...

Едно скорошно изказване на чичото (скоро, скоро преди два дена, от вторник) ме хвърли в смут.

"Once the characters in my books start coming back together then the killing will REALLY begin"

лошо, лошо Simple Smile

не че не го очаквах, но все пак...
Е, може и да е прах в очите и реклама и какво ли още не, както и нарочна дезинформация, но тепърва любими за нас герои ще си заминат...
Е, надявам се че все пак тази предстояща касапница и това Убийствата тепърва ще започнат" няма да настигне любимката ми, Аря. Simple Smile

и друга новина от новината, нашите хора най-накрая ще се съберат отново. Simple Smile

# 129
Предпочитам Тирион да даде пръв фира в Мирийн, просто, защото ще е неочаквано и изненадващо, по чичовски, всички сме убедени или предпочитаме Виктарион и Баристан да си заминат.

Тръпна "да видя" Змиите през очите на Серсей

# 130
Обожавам тази поредица .Живея в трепетно очакване за всяка книга вече цели 10 години и все се надявам,че Мартин накрая ще благоволи да завърши историята .
По въпроса за трона .Разбира се ,сърцето ми желае Джон Сняг да бъде накрая на трона, но не е  логично да се развие така историята . По-скоро Денирис ще обърка ситуацията и ще стъпи на трона, а драконите и ще помагат в битката с другите ...Имайки предвид как свършва последната издадена книга, първоначално реших ,че Мартин е  убил героя на Джон, но след кратък размисил реших, че това също би било лудост и ако накрая някой е на трона, то това могат да са един от тези двамата ...макар ,че Аря също не е за подценяване ...с нейните фокуси , кой знае в какво ще се превърне...Simple Smile    Joy Grinning

# 131
  • Варна

Санса е новата "лейди Лотстън"- прилепът на Харънхол и ще им разкаже играта на всички по ред на номерата. Още не знам как, но не пречи.  superuu

Е, Дези тук уцели последните ми размисли. Все пак се надявам, че Санса ще победи проклятието на замъка.
По фенфорумите масово я спрягат , като бъдеща кралица на Севера, но аз не го вярвам. лейди на Харънхъл би и отивало много.
И без това сред простолюдието вече има разни слухове. Сравнението вълчица с кожени криле, много прилича на прилеп, нали?  Mr. Green

Последна редакция: сб, 23 авг 2014, 10:59 от Хексе

# 132
  • Варна
Мисля си, че ако Церсей ликвидира Марджъри, Мейс няма да има интерес да остава в Чертога, ще се втурне към къщи и ще иска отмъщение.

Церсей, дори и да спечели съда е отстранена от управлението. Нали така?
Мисля, че Кеван планираше тя да се върне в Скалата. След смъртта му тя може и да остане в Чертога, но с регентството й беше свършено. особено след голата разходка. Трябва чудо да стане, за да бъде приета отново да изпълнява функциите на кралица

П.П. В едно интервю Мартин пусна спойлер, че ще видим Джейни Уестърлинг в пролога на ВЗ. Тя към момента трябва да се намира в Скалата на Кастърли, т.е. трябва да очакваме и други събития там.
 Във всеки пролог Мартин ни въвежда е нещо непознато свързано със свръхестественото - 1. Другите, 2. Р'хлор, 3. Пак Другите, 4.Безликите 5. Варгите

Последна редакция: сб, 23 авг 2014, 13:02 от Хексе

# 133
  • sf
Предлагам Мартин да е лош до край и да сложи Рамзи на трона  Mr. Green

# 134
  • Варна
Предлагам Мартин да е лош до край и да сложи Рамзи на трона  Mr. Green

На електрическия трон може. Joy

Не, не, колкото и да непредвидим Мартин, това е просто невъзможно.. Рамзи няма нито качества, нито произход, нито кой да застане зад гърба му..

Общи условия

Активация на акаунт