"Песен за огън и лед" - 10: В очакване на "Ветровете"

• 28 439
  • 742
  •   1
Отговори
# 135

И без това сред простолюдието вече има разни слухове. Сравнението вълчица с кожени криле, много прилича на прилеп, нали?  Mr. Green

Точно заради този намек на Мартин си го мисля. Харенхол е дом на баба и Миниса Уент, кръвта е от значение в сагата. Очаквам скорошно варгване, защо не в прилеп- герба на род Уент?
Мартин беше казал, че Санса тепърва ще се прояви като варг и нямам търпение тя да стигне до язово дърво и да осъществи последната част на пророчеството на горската вещица.

Относно Серсей, нещо в главата на Ария- Мърси ми се стори, че тя е в Чертога, поне по това време и командва парада. Трябва да го погледна. Логично погледнато, би трябвало да е отстранена, но от сюжетна гледна точка, би трябвало да я видим в пълния и бяс след като намери Пицел и Кеван мъртви.
Кутрето също има някакъв план в действие да я отстрани....но тя няма да напусне Томен и Мирцела доброволно...Преполагам, Мартин ще ни я остави в Чертога, за да се нагледаме на конфликти между нея и Змиите. Mr. Green

Най-сетне ще видим Скалата на Кастърли!

# 136
  • София
Предпочитам Тирион да даде пръв фира в Мирийн, просто, защото ще е неочаквано и изненадващо, по чичовски, всички сме убедени или предпочитаме Виктарион и Баристан да си заминат.

Тръпна "да видя" Змиите през очите на Серсей

мдам, а точно Тирон е любимия герой на Мартин, а обикновено писателите убиват любимите си герои (в подобни книги де). Не ми се иска да става в никакъв случай, но няма да се изненадам.
Всъщност нищо не може да ме изненада в книгите. Цял живот чета книги и не спирам да го правя, но ей богу на книга с подобен размах и с толкова дяволски добре развити герои не бях попадал (при положение, че не съм чел все още Малазан, но приятели са ми казвали, че не е на нивото на Песента), опитвам се да разчета Мартин, да вляза в главата му, направил съм си ей така за мен си най-различни сценарии, изчел съм почти всичко в нета и след всичко това пак съм шах с пешката. Просто НЕ ЗНАМ. Simple Smile

И все пак, би трябвало да има ако не класически хепиенд, някакво силно послание, някакъв философски завършек. Да, никой досега не беше убивал главния си герой в края на първата книга и такова масово затриване на герои също не помня някъде да съм срещал, но вече 5 книги, децата на Нед и Кейтлин + Джон Сняг, Тирон и Денерис са живи и здрави. Всъщност точно това са най-главните герои.
Така че ако ще умира някой, може да са Джайм, Церсей, Бриен, Самуел Тарли, Давос, Станис, Мелисандра, Виктарион, Баристан и т.н. Като първите петима са си главни POV.
Не е необходимо да пипа знаеш кой... Simple Smile Само дето това е Мартин и като нищо ще убие поне двама или трима от най-главните персонажи, но според мен ако се стигне до там, то това ще е чак в седмата книга и смъртта им няма да е нелепа както досега, а значима заради някаква важна кауза.
Колкото и да е различен сам по себе си, все пак си има някои литературни закони, които дори и самия Мартин не вярвам да пипне и промени.
Няма как една такава епична творба да завърши гадно, въпреки че живота е гаден. Всеки знае какъв е живота, за това бяга от него в киното и книгите, понякога е твърде жестоко точно в една любима книга да те ударят едновременно с тухла четворка и мокър парцал. Така че аз вярвам в положителния край, каквото и да значи това...
Но пак да си кажа, аз лично не вярвам да има такъв край - някой ще седне на трона и заживели весело и щастливо. Това съм убеден на 100% че няма да го бъде.

# 137
  • Варна

Няма как една такава епична творба да завърши гадно, въпреки че живота е гаден. Всеки знае какъв е живота, за това бяга от него в киното и книгите, понякога е твърде жестоко точно в една любима книга да те ударят едновременно с тухла четворка и мокър парцал. Така че аз вярвам в положителния край, каквото и да значи това...
Но пак да си кажа, аз лично не вярвам да има такъв край - някой ще седне на трона и заживели весело и щастливо. Това съм убеден на 100% че няма да го бъде.

Мартин е обещал сладко-кисел край. Какво точно има предвид, не знам. Може би това, че някой герой ще остане жив, но в такова състояние физическо или психическо, че това няма да донесе пълно щастие за четящите. Laughing
Мартин е амбициозен и желанието му е книгите да влязат в историята като 'Властелинът на пръстена" да речем, а ако краят на цикъла е твърде песимистичен, това няма да се случи. Хората не обичат да помнят твърде дълго лошите неща. Така, че има надежда Grinning

И без това сред простолюдието вече има разни слухове. Сравнението вълчица с кожени криле, много прилича на прилеп, нали?  Mr. Green

Точно заради този намек на Мартин си го мисля. Харенхол е дом на баба и Миниса Уент, кръвта е от значение в сагата. Очаквам скорошно варгване, защо не в прилеп- герба на род Уент?
Мартин беше казал, че Санса тепърва ще се прояви като варг и нямам търпение тя да стигне до язово дърво и да осъществи последната част на пророчеството на горската вещица.

В Харънхъл има цяла гора с язови дървета, може би в един момент, тя ще трябва да живее в седалището на Белиш. Интересното е, че към момента кастелан на Харънхъл е Бонифер Хасти, който е твърдо към вярата към Седемте. Надявам се да не посегне на язовите дървета.

Относно Серсей, нещо в главата на Ария- Мърси ми се стори, че тя е в Чертога, поне по това време и командва парада. Трябва да го погледна. Логично погледнато, би трябвало да е отстранена, но от сюжетна гледна точка, би трябвало да я видим в пълния и бяс след като намери Пицел и Кеван мъртви.
Кутрето също има някакъв план в действие да я отстрани....но тя няма да напусне Томен и Мирцела доброволно...Преполагам, Мартин ще ни я остави в Чертога, за да се нагледаме на конфликти между нея и Змиите. Mr. Green

В главата Мърси се споменава, че кралицата е изпратила хора да искат заема.
Но пък тази глава е писана преди 10 години и е възможно Мартин да е искал да я вмъкне по-рано в действието, когато Церсей не е била лишена от власт.. Като нищо ще я пренапише за книгата..
Интересно е през чии очи ще гледаме Скалата. Джайм?

# 138
А мен силно ме вълнува Желязната банка и в каква степен наистина оказват влияние в Планетоските събития. Мисля, че ще подкрепят и Аша, защото на Станис този съюз ще му е от полза. Няма да позволят на  Юрон да владее и селско ранчо.
Нищо чудно да пратят Ария да ликвидира Денерис, а защо не и Юрон? Второто ми харесва повече. Mr. Green

Процесът и развитието на събитията ме вълнуват много повече, отколкото списък с имената на оцелелите.

Скалата предполагам ще видим през очите на Джейни.

# 139
  • Варна

Нищо чудно да пратят Ария да ликвидира Денерис, а защо не и Юрон? Второто ми харесва повече. Mr. Green

Скалата предполагам ще видим през очите на Джейни.

Аря няма да стане безлика, варг е. Не биха пратили точно нея, рискуват много..

Няма да има нови ПОВ-ове, така че ще е някой от старите.

# 140
Имах предвид, че пролога на Джейни ще се разиграе в Скалата на Кастърли.

Уф, жалко за Ария. Така исках да изненада арогантния Юрон, а и щеше да е иронично ако го ликвидира някой от организацията, която той използва за Бейлон.

# 141
  • Варна
Имах предвид, че пролога на Джейни ще се разиграе в Скалата на Кастърли.

Уф, жалко за Ария. Така исках да изненада арогантния Юрон, а и щеше да е иронично ако го ликвидира някой от организацията, която той използва за Бейлон.

Твърде много почести му отдаваш на Юрон. Не заслужава безлик.
 Заслужава някоя "мейдън феър" да му пререже гърлото, например Бриен. Thinking
Искам да се почувства унизен. ooooh!

# 142
  • Русе
Това за поголовното кастрене на POV герои той го беше казал преди месеци, ала тогава не му обърнаха толкова внимание медиите (сериалът течеше и фокусът беше планината и змията Simple Smile)

Кофти се е случило на презентацията и срещата на Мартин и Хоб, организаторите е трябвало да го предвидят. А иначе Чичо е добре да вземе да побърза, че да не му се случи нещо като в „Мизъри“. Laughing

Но скоро ще имаме доста нови и свежи неща за обсъждане от „Света“, за която бях немалко скептичен, но след оглед вече съм доста ентусиазиран. Макар все още да имам съмнения... ще я превеждаме ли иначе? Simple Smile

# 143
  • Варна
Но скоро ще имаме доста нови и свежи неща за обсъждане от „Света“, за която бях немалко скептичен, но след оглед вече съм доста ентусиазиран. Макар все още да имам съмнения... ще я превеждаме ли иначе? Simple Smile

Бард дали няма да я издадат?
 Ако, не .. ще трябва да я преведем. Чакат ни доста години обсъждане, поне докато не издаде и седма книга. Mr. Green

# 144

Твърде много почести му отдаваш на Юрон. Не заслужава безлик.
 Заслужава някоя "мейдън феър" да му пререже гърлото, например Бриен. Thinking
Искам да се почувства унизен. ooooh!

Нали и аз това искам, момиченцето чираче да го ликвидира, за да му видя шокираното изражение.
Или някаква нелепа смърт като на Дрого, да се подхлъзне в банята например... Joy

# 145
  • Варна
Да се подхлъзне в банята Joy Ще е тъпо ако го изяде дракон.

Станис дали пак ще оцелее? Цялата интрига на Север би заминала, освен ако Джон не заеме неговото място, като  регент на Шайрийн например.

# 146
Някъде бях чела предположение, че Аря ще заеме самоличността на Джейн Пул(и). Общо-взето беше нещо от сорта, че Станис ще я изпрати на Вала, при Джон, но точно по това време ще стават размириците там и, както и той искаше, тя ще замине с Тайко Несторис към Браавос. Оттам ще поиска милостта на Многоликия - не е като да няма причини - и след това Аря ще вземе лицето и и ще се върне във Вестерос, където съответно има много възможни сценарии.

# 147
  • Варна
Някъде бях чела предположение, че Аря ще заеме самоличността на Джейн Пул(и). Общо-взето беше нещо от сорта, че Станис ще я изпрати на Вала, при Джон, но точно по това време ще стават размириците там и, както и той искаше, тя ще замине с Тайко Несторис към Браавос. Оттам ще поиска милостта на Многоликия - не е като да няма причини - и след това Аря ще вземе лицето и и ще се върне във Вестерос, където съответно има много възможни сценарии.

Може, но не виждам смисъл. Аря може да вземе всяко едно лице, защо трябва да е Джейн?
Пък и със собственото си лице да тръгне, едва ли някой ще я познае.

Джейн май беше останала без нос, нали? Thinking

# 148

Може, но не виждам смисъл. Аря може да вземе всяко едно лице, защо трябва да е Джейн?
Пък и със собственото си лице да тръгне, едва ли някой ще я познае.

Джейн май беше останала без нос, нали? Thinking

Да, беше и замръзнал.
Ами, за да убие Рамзи с лицето на Джейн? Момичето, което той измъчваше по всеки възможен начин - физически и психически - се връща и го довършва. Вярно, че това няма да е тя, но не е задължително той да го знае.

# 149
  • Русе
Аря около Рамзи - не. Мартин е садист. Което ще рече, че всеки читав герой около Рамзи ще гушне букета, ако ще и с армия безлики и ескадрон дракони да му дойде. Фрей сигурно е бил най-мразеният герой в поредицата за поне десетилетие, а още си е жив и здрав, че и нови земи и свежи жени му подаряват даже.

Откога го чакам да се катурне туй старче, но с темпа на писане на Мартин и всички други фактори сигурно и мен ще ме надживее, както е на 80, а аз на 27...

Общи условия

Активация на акаунт