"Песен за огън и лед" - 10: В очакване на "Ветровете"

• 28 374
  • 742
  •   1
Отговори
# 270
А ПОВ какво значи?

# 271
  • Варна

POV = Point of view - гледна точка- героят от чието име се води повествованието.
Няма точна дума на български, поне не се сещам.

# 272
Няма нужда Мейс да умира, Уилас ще отиде в Староград да заведе войски за да се бият с железнородените,
и ще се срещнат по книжно-просветна линия със Сам  Peace

Все още някой освен Станис трябва да е обърнал внимание на писмата от Север, отделно Сам му се падаше някакъв братовчед.

# 273

POV = Point of view - гледна точка- героят от чието име се води повествованието.
Няма точна дума на български, поне не се сещам.
Мерси! Simple Smile

Аз имам още въпроси.
Този срамежливия, който се опита да убие Денерис, него кой го е изпратил?

# 274
  • Варна
Няма нужда Мейс да умира, Уилас ще отиде в Староград да заведе войски за да се бият с железнородените,
и ще се срещнат по книжно-просветна линия със Сам  Peace

Все още някой освен Станис трябва да е обърнал внимание на писмата от Север, отделно Сам му се падаше някакъв братовчед.

Уилас няма работа в Староград със войските. Тирел си имат Тарли и Редвин.
Уилас даже май не може да язди, определено не е глупаво момче и го очаквам в КЧ да брани интересите на Мардж и Тирелските амбиции.
Не вярвам Варис да остави Мейс жив, би трябвало да обезглави всякаква легитимна власт и да остави Церсей да си вихри коня и кралството в хаос. Laughing

В Староград не мисля, че има нужда от още някой освен Сам.
Джайм и Бриен се чудя каква са я замислили, Не вярвам да се затрият тъпо.

Този срамежливия, който се опита да убие Денерис, него кой го е изпратил?

Кой? newsm78

# 275
Пакстър Редвин е с флотата.
Принципно съм съгласна, че Уилас няма какво да прави с войските още повече, че семейството имат и Гарлан.

# 276
Хексе, Мейс е смятан за глупав и некомпетентен, няма логика Варис да го отстранява, напротив, ще го толерира. Като го премахне какво, наследява го Уилас, който явно е способен и Варис би трябвало да е наясно с това. Нищо не печели с убийството на Мейс.

# 277
  • Варна
Хексе, Мейс е смятан за глупав и некомпетентен, няма логика Варис да го отстранява, напротив, ще го толерира. Като го премахне какво, наследява го Уилас, който явно е способен и Варис би трябвало да е наясно с това. Нищо не печели с убийството на Мейс.

Има логика. Peace
Дали пък Варис в такъв случай няма да посегне на Мардж, за да пресече претенциите на Тирел към трона?
Нямат друга дъщеря, която да оженят за Томен.

# 278
  • София
Е, да ще падне чистка на ПОВ ама Бумър ти самата писа, че са много такива.
А и има разлика между ПОВ и ПОВ... Разбираш ме какво имам предвид.
Той може да затрие и 7/8 такива герои, но да не пипне основните. Ей за това иде реч.
Най-застрашени са Тирион и Джайм според мен, не мисля, че ще пипа децата на Нед и Кейтлин, нито Джон Сноу. Това е моето виждане. Ако някой наистина главен персонаж се спомине, то това ще е Джайм или Тирион. Ако иска наистина да изненада и шокира повечето фенове ще е Тирион, който е всеобщ любимец, но не вярвам не заради друго, а заради сериала по HBO, тъй като и в сериала джуждето е култов образ и всеобщ любимец. Тук вече играят и други фактори. Wink

Най-основните персонажи: Джон, Бран, Аря, Санса, Денерис и Тирион. Хайде добавям към тях и Джайм и Церсей.
След това идват: Сам Тарли, Бриен и Давос.
и чак след това всички останали изброени от теб.
Та той по тази логика може да затрива POV образи, без да пипа тези от първата колонка. Там е големия въпрос дали ще чисти или не. Simple Smile

# 279
Мислиш ли, че ако е зачистил някой второстепенен, ще тръгне да слага жалейка в блога си?  newsm78
Скрит текст:
за тия 15-ина години да е направил цяла притурка, колкото малко томче ако е така  Mr. Green
или поне отделен раздел и всеки две-три седмици жалейка, а по време на битки направо некролог-чаршаф
RIP Тирион  Whistling

Има логика. Peace
Дали пък Варис в такъв случай няма да посегне на Мардж, за да пресече претенциите на Тирел към трона?
Нямат друга дъщеря, която да оженят за Томен.

Това би провокирало Тирелите директно да вземат трона, погледни пак числеността на войските.
А ако те разкарат Серсей, баба и Уилас могат да вземат нещата в свои ръце.
Би им се противопоставил може би единствено Кутрето.

Последна редакция: ср, 03 сеп 2014, 03:58 от Бумър

# 280
  • София
Бумър може да е всичко, когато го прочета в издадената книга с двете си очи, тогава ще повярвам истински. Simple Smile
Надеждата умира последна казват. А и отдавна спрях да вярвам на подобни трикове, защото повечето са такива. Да, твърде е вероятно и си има логика да е точно Тирион, но защо е тази показност и целия този шум. Ясно защо, за да има хиляди мнения по форумите и да се вдига шум. Wink
А после като прочетем книгата като нищо може да излезе нещо по-различно.

# 281
Ще се връзвате на провокации?  Grinning
Трикове и циркове са това. Да трепе който си иска, искам да го направи интересно.

А за интервюто на Фин- бас държа ча става дума за атентата на Джон.

# 282
  • Варна
Това би провокирало Тирелите директно да вземат трона, погледни пак числеността на войските.
А ако те разкарат Серсей, баба и Уилас могат да вземат нещата в свои ръце.
Би им се противопоставил може би единствено Кутрето.

Не, няма как да стане Мейс да вземе трона, предявявайки правото на силния. Naughty

Първо, защото изобщо не е толкова силен. Ако свали Томен от престола, Планински рай ще се окаже притиснат от една страна от Дорн (които никога няма да се примирят с крал Тирел) и от друга страна Западните земи, Ланистър все още има какво да предложат. От трета страна Предела винаги се е славил като място, където има много Таргариенски лоялисти. Спомнете си Златната дружина разчита, че доста хора от Предела, ще се присъединят към тях, щом стъпят на вестероска земя. Тези надежди едва ли са неоснователни.

Тирелите нямат достатъчно дълго родословие и благородна кръв да бъдат признати от останалите родове за крале.

Спомнете си гатанката, която зададе Варис на Тирион:

Скрит текст:
Цитат
— В една стая седят трима знатни. Крал, жрец и богаташ с купчина злато пред него. По средата им стои един наемник, дребен човек, от тълпата, без име и простичък. Всеки от големците му заповядва да убие другите двама. „Направи го — казва кралят — защото аз съм законният ти владетел.“ „Направи го — казва жрецът, — заповядвам ти го от името на боговете.“ „Направи го — казва богатият, — и всичкото това злато е твое.“ Тъй че кажете ми: кой остава жив и кой загива?
Цитат
Тирион килна глава настрана.

— Смятате ли все пак да кажете отговора на проклетата си гатанка, или искате само да ме заболи още повече главата?

Варис се усмихна.

— Е, добре. Властта е там, където хората вярват, че е. Ни повече, ни по-малко.
Да добавим още Станис и Севера, Егон и Денерис, Кутрето от Долината, който не знам кого би подкрепил (най-вероятно никого, ще приеме тактиката на Тивин и ще изчака да види кой надделява) и ми се струва, че ЖТ ще остане свободен, но Мейс е с най-малкия шанс да го вземе. Thinking

Забравих, че и Вярата ще стане фактор, след като се въоръжи. Rolling Eyes

А за интервюто на Фин- бас държа ча става дума за атентата на Джон.

Дали ще стигнат до там в 5 сезон? Джон даже още не е ЛК. Rolling Eyes

# 283
Мейс не разбира се, но при убийство на Марджи и съмнения към Серсей, баба и Уилас могат да опитат да се спазарят с Доран да сложат Мирцела на трона. Би им минал номера, особено, ако Доран има основателни съмнения, че Егон не е този за който се представя.  Thinking

Брак Уилас - Ариан и сделка едно дете за Планински Рай едно дете за Дорн, би заличила враждата за много време напред.

Натегнато е, но защо пък не  Mr. Green

Севера в момента, въобще не е в играта имат си достатъчно вътрешни проблеми.
Ланистърите са бита карта. Направо му се чудя на Юрон как не е подпукал Ланиспорт.
Затова наблягам на числеността на армиите, това не е без значение.

Бумър може да е всичко, когато го прочета в издадената книга с двете си очи, тогава ще повярвам истински. Simple Smile

Аз не съм чичо, всичко което си пишем тук, са спекулации.  Peace

На мен ми харесват определени теории и си стоя зад тях, може да не съм права, даже вероятно не съм, но идеята е да коментираме, нали?   Wink

# 284
  • Варна
Хубав план, Бумър. Grinning
Обаче в картинката липсват драконите, а с тях ще трябва да се съобразяват.

Общи условия

Активация на акаунт