"Песен за огън и лед" - 10: В очакване на "Ветровете"

• 28 347
  • 742
  •   1
Отговори
# 330
Джайм я помни и знае за фалшивата Аря. Бриен също знае. Манс Райдър, Хрътката, Рууз Болтън и Рамзи  знаят.
не са малко хора.
[/quote]

на Болтън изобщо  не им пука дали Аря е истинска или фалшива, стига да могат да си заяват претенцията, Хрътката не сме сигурни че е жив, за Джайм съм сто процента сигурен че ще пукне във Ветровете - даже мога да се обзаложа как ще стане това  - или ще го убие Лейди Каменно сърце или ще се върне навреме за да се бие срещу избраника на Церсей и той ще го убие. Смъртта му ще е изкупление. И двата случая Бриен ще се самоубие от мъка.
Манс райдър не сме сигурни че е жив и той като хрътката,  последно рамзи го хвана заедно с жените му..
повечето от тези хора са на последни издихания или не им пука коя е джейн. Санса е пленница, теон го чакаме и той да пукне. реално само Джон има тежката дума да каже - "да, това е сестра ми" или "не, това не е сестра ми" - той има властта, авторитета, и познава и двете жени (Аря и Джейн).

извинявам се че едитнах, ама по късно видях гореказаното и мислех, че ще съм много-много-много бърз, а не бях.[/center]

Последна редакция: ср, 10 сеп 2014, 16:56 от Джон Сняг

# 331
  • Русе
Джон, Хексе, виждам, че сте повдигнали няколко интересни теории и с радост ще прочета и ще се включа по-късно, когато имам време, стига да не сте преминали на друго вече.

Хексе, съжалявам, и на мен ми се иска, но пролетта на 2015 няма как да е, понеже тогава ще тече 5-тият сезон на сериала, а никога няма да пуснат двете заедно. „Танца“ също специално го забавиха да излезе 2 месеца след края на 1-ви сезон, за да не се застъпят. Маркетинг. Но за няколко месеца няма да ни е проблем общо-взето, точно тогава в тази тема сигурно ще правим окончателни залози за теориите и ще го обосноваваме с неща от „Света“, по която сигурно все още ще работим Wink

Diavolo - ако надеждата ти се оправдае, лично се вдигам до столицата и те черпя цяла каса бира! Ала не виждам Мартин как ще сколаса баш с финалната книга за две години. А ако вземе да изтряска, че ще има и осма книга, една каса няма да ни стигне да си удавим мъката Laughing

# 332
Кое е второто сивооко дете? Не е ли само Аря, която е единствената с външен вид на Старк, докато другите са на Тъли?
А по темата - спомням си в първата книга, че Ренли имаше някакви планове да накара Робърт да разкара Церсей и да се ожени за Марджери. След като той не знаеше за изневерите на Церсей, то нямаше основание да го иска. Тогава развода не е ли възможен? Трябва да го потърся с цитат, за да не се окаже, че си измислям нещо  Mr. Green
А само да кажа, че някъде прочетох теория, че Церсей е бременна, но не помня много от нея, а и не помня къде я четох. Само си спомням, че тръгваше от това, че тя обяснява как роклите и ставали по-малки и се налага с повече сила да ги затягат.

# 333
  • Варна
Кое е второто сивооко дете? Не е ли само Аря, която е единствената с външен вид на Старк, докато другите са на Тъли?

Джон.

На Болтън изобщо  не им пука дали Аря е истинска или фалшива, стига да могат да си заяват претенцията,

Ако Джон я обяви за истинска и анулира брака с Рамзи или Рамзи умре, не се и съмнявам, че Рууз ще го оспори.
Останалите да, я са живи, я не. Но нещо ми подсказва, че ще създават още неприятности. Mr. Green

П.П. И Кутрето знае, най-вероятно и Варис.

# 334
  • Русе
Тъй като тронът е на Робърт, а не на Церсей, т.е. тя е омъжена в кралската линия, в такъв случай няма да има развод, а директно екзекуция поради държавна измяна от най-висша степен. Макар че Робърт сигурно не би се занимавал с разни неща като процеси и публично сечене на глави, ще действа на мига.

Ако изневярата ѝ не бъде разкрита, развод от този вид сред благородниците... няма. Когато кралят реши да си вземе официално нова кралица, старата някак от нищото получава послание от боговете и решава, че е време да се отдаде на доживотна служба на онеправданите в някой манастир, което е благодатен повод върховният духовник да освободи краля от клетвите му и да благослови новия му брак. С децата вече е по-сложно и индивидуално, но и там има множество цаки и прецеденти.

# 335
  • Варна
Ако изневярата ѝ не бъде разкрита, развод от този вид сред благородниците... няма. Когато кралят реши да си вземе официално нова кралица, старата някак от нищото получава послание от боговете и решава, че е време да се отдаде на доживотна служба на онеправданите в някой манастир, което е благодатен повод върховният духовник да освободи краля от клетвите му и да благослови новия му брак. С децата вече е по-сложно и индивидуално, но и там има множество цаки и прецеденти.

Joy

Да, сега се сетих за такъв прецедент със съпруга на Егон Недостойния.

# 336

Ако Джон я обяви за истинска и анулира брака с Рамзи или Рамзи умре, не се и съмнявам, че Рууз ще го оспори.
Останалите да, я са живи, я не. Но нещо ми подсказва, че ще създават още неприятности. Mr. Green

П.П. И Кутрето знае, най-вероятно и Варис.
[/quote]

[/quote]
Ще я оспори само ако остане жив след битката със Станис. А станис както ги подкара свидетелите - теон, Рамзи, Рууз, може Джон набъроз да остане единственият който знае истината.

Залагам две към едно че Санса рано или късно ще се отърве от кутрето - Почти сигурно  ще има намеса на Бриен и Джайм, и кутрето ще полееееееетиии надолу.

# 337
Намерих цитата: "Рицарят на цветята пише до Планински рай и увещава баща си да изпрати сестра му в двора. Момичето е четиринадесетгодишна девица, мила, красива и хрисима. Лорд Ренли и сир Лорас се канят да подмамят Робърт да спи с нея, да се ожени за нея и да я направи нова кралица. "
Това Аря го чува по време на разговора между Варис и Илирио в подземията. На какво основание биха махнали Церсей, за да направи Робърт Марджери кралица? Биха убили Церсей? Защото тя никога няма да се съгласи да се откаже.

Джон.

За Джон - ясно. Аз се обърках, понеже ти каза 3 синеоки деца.  Peace

# 338

[/quote]
 има и още един тънък момент - ако рууз оспори че Джейн е е Аря трябва окаже твърдението си. Предвид че сватбата е пред всички знаменосци на Старк и всички са се припознали в Джейн, Рууз трябва да намери истинската Аря за да докаже че Джон лъже, обаче както занем Аря му се поднесе на тепсия и той не я позна. Освен това ако Рууз твърди че Джейн не е Аря, след като преди това е твърдял че това е тя, излиза че на думите му не може да се вярва. това подрива доверието в него.

за церсей - могат да се отърват от нея по най-елемнтарния начин - като кажат на робърт че тя му изневерява с джайм и децата й не са от него
" Първо — каза Нед, — с това, че не убивам деца. Няма да е зле да ме изслушате, милейди. Защото ще го кажа само веднъж. Щом кралят се върне от лов, смятам да му изложа цялата истина. Дотогава трябва да сте си заминали. Вие, както и децата ви, и трите, и не за Скалата на Кастърли. На ваше място бих взел някой кораб към Свободните градове или още по-далече, към Летните острови или пристана на Ибен. Дотам, докъдето ме отвеят ветровете.

— Изгнание — промълви тя. — Горчива чаша ми поднасяш. "

Последна редакция: ср, 10 сеп 2014, 19:23 от Джон Сняг

# 339
за церсей - могат да се отърват от нея по най-елемнтарния начин - като кажат на робърт че тя му изневерява с джайм и децата й не са от него
" Първо — каза Нед, — с това, че не убивам деца. Няма да е зле да ме изслушате, милейди. Защото ще го кажа само веднъж. Щом кралят се върне от лов, смятам да му изложа цялата истина. Дотогава трябва да сте си заминали. Вие, както и децата ви, и трите, и не за Скалата на Кастърли. На ваше място бих взел някой кораб към Свободните градове или още по-далече, към Летните острови или пристана на Ибен. Дотам, докъдето ме отвеят ветровете.

— Изгнание — промълви тя. — Горчива чаша ми поднасяш. "

Това означава, че Ренли отдавна е знаел за изневярата. Освен това, по този начин щеше да направи Станис наследник на Робърт докато не му се роди законно дете.
Тирелите отдавна се опитват да премахнат Церсей и да заемат нейното място.

# 340
  • Варна
Може Лорас и Ренли  да са искали двубрачие, като Таргариените. А може и  да са знаели, Станис знаеше.

Ще я оспори само ако остане жив след битката със Станис. А станис както ги подкара свидетелите - теон, Рамзи, Рууз, може Джон набъроз да остане единственият който знае истината.

Залагам две към едно че Санса рано или късно ще се отърве от кутрето - Почти сигурно  ще има намеса на Бриен и Джайм, и кутрето ще полееееееетиии надолу.

Защо да не остане жив? Рууз със сигурност няма да се бие на амбразурите и вероятно ще го вземат в плен. Нима Роб уби Джайм, а Едмур дори два пъти е вземан в плен. Лордовете не ги убиват ако има начин да ги вземат за заложници.

Да, да.. твърде много свидетели и знаещи.. Едва ли всички ще умрат в удобния за Джон момент, за да не излезе тайната наяве, неправдоподобно е. а някой може да се хване и за цвета на очите.

Три синеоки - Роб, Санса, Рикон и две сивооки - Джон и Аря.

# 341

А Бран?

# 342
  • Варна

А Бран?
Въх! Shocked за втори път ми се случва да забравя за съществуването на Бран. Синеок е. Peace

# 343
М

Защо да не остане жив? Рууз със сигурност няма да се бие на амбразурите и вероятно ще го вземат в плен. Нима Роб уби Джайм, а Едмур дори два пъти е вземан в плен. Лордовете не ги убиват ако има начин да ги вземат за заложници.

може да остане - може да не остане. Той и Тивин не се биеше на амбразурите, пък взе че пукна. Както и Кеван. А Тирион, който предвождаше битката при Черан вода си е жив -живеничък - то в тия работи сам дедо Мартин знае кой - кого. Ако му сипят отрова на Рууз или го удари свекавица или падне от покрива на замъка голяма работа че бил отзад. Една кама в ребрата  от внезапно освободилия се Манс Райдър - и готово. Имаше Рууз - няма Рууз..

относно -Да, да.. твърде много свидетели и знаещи.. Едва ли всички ще умрат в удобния за Джон момент, за да не излезе тайната наяве, неправдоподобно е. а някой може да се хване и за цвета на очите.

В тази книга очаквам да измрат най-малко 10-ина от по-важните герои, просто краят наближава, и твърде много развръзки трябва да се случат .  повечето от железнородените предстои да измрат според мен, също и двамата Болтън, Фрей, Джайм, Бриен задължително, не изключвам и Мандърли, почит съм сигурен за Аря, възможно е и някое от децата на Церсей да умре, допустимо е и да умре марджери, а също и лорас тирел.  Даже и Станис може да го убият. Героите които ще останат според мен са Джон, Санса, Денерис,давос,Бран, Тирион, виктарион, баристан (но той ще си остане в Робския залив и ще се сбогуваме с него) церсей, и Ариен, мелисандра и Другите. така че е съвсем допустимо в предпоследната книга да има масова сеч, и Джон да се отърве от повечето хора които познават добре него и семейството му. Да не забравяме че зимата иде и студът също ще убие много хора.
 А това за очите е несериозно - пон една трета от хората във Вестерос са със сиви очи и черан коса, това нищо не значи. Виж ако говорим за таргариени с лилави очи бих приел забележката защото те са уникални, но сивооки хора  с черна коса. има в цяла вестерос.

# 344
А Бран?
[/quote]Въх! Shocked за втори път ми се случва да забравя за съществуването на Бран. Синеок е. Peace
[/quote]

колкото и да е странно аз не очаквам нищо съществено от Бран. Вярно - може да съживи Джон, да вижда какво се случва или се е случило  и...толкова.
Първо Бран не може да контактува с никого - поне според Бриндън.
Второ БРан не може и да ходе.
Трето - Бран се лиши от вълка.
четвърто Всичик вярват че Бран е умрял.
Фактически Бран се превърна в наблюдател, а не в активен персонаж, въпреки че отстрани не изглежда така. неговата гледна точка вероятно е гледната точка на Другите.

П.С. да, ама Станис от самото начало обяви, че всеки лорд който се бие срещу него си подписав смъртната присъда. Така че не очаквам милост за Рууз ако го пипне. това не ти е слабохарактерния  Роб, това е суровия и безмилостен Станис - един от двамата най-велиик пълководци (другият е Тивин)

Последна редакция: ср, 10 сеп 2014, 21:56 от Джон Сняг

Общи условия

Активация на акаунт