"Песен за огън и лед" - 10: В очакване на "Ветровете"

• 28 299
  • 742
  •   1
Отговори
# 420
  Така, хексе, теорията ти е МНОГО интересна, но мисля забравяш че има доказателства че Другите съществуват. Логично е и те да си имат бог, доколкото знаем това е Другия и негов основен противник е Р'хлор. тъй кат нито една от другите религии не се занимава с Другите в такава степен трябва да признаем познанията на червените жреци за истински. освен това Червените жреци не отричат другите религии - те просто ги смятат за по-нисши проявления на  Р'хлор или Другия.
 познанията на жената на Емонд таргариен са силно ограничени както и тези на кралица Селайз - кралиците знаят толкова колкото им казват жреците и жриците. в интерес на истината и мелисандра работи с ограничено познание - в началото ни я представяха като една от върховните жрици, но после стана ясно че има жреци като Мокоро който е най-върховен червен жрец или Бенаро - върховен червен жрец на Волантис - които не споделят нейните виждания. Явно всеки червен жрец работи сам за себе си и нямат единно командване. в този смисъл Мелисандра си мисли че е автономен играч (и си вярва представи си), но всъщност много малко зависи от нея. Да тя е инструмент, но на кого ли? то и самият Мокоро е инструмент, но определено не на виктарион!
Аз това какво казва БР на Бран малко съм скептичен и не му вярвам съвсем, знам ли. Все ми се струва че Бр играе по един или друг начин с  Другите. не съм съгласен че Бран се превърна в Бог според мен той се превърна в Жрец, контактьор между дървото и БР. аз този линк където Бран помага на Джон да се варгне в Дух не съм го видял, ако има такова нещо ще си променя поне частично мнението за него,  (но не изцяло).  А какви ги говори БР - пак казвам нямайте му стопроцентова вяра, както нямате вяра и на Мелисандра. мелисандра иска да сложи под свои контрол Азхор Азхаи, но защо - представа си нямам. Има нещо което не ни казва.

# 421
 не знам защо реши че Рогът е в Зимен хребет. То си е ясно отвсякъде, че Рогът е във Виктарион - неговият рог носи смърт за този който го наду си и едновременно с това му дава власт. Именно тоав знаем ние за рога и от тормунд - този който го надуе умира.

# 422
  • Варна
 Така, хексе, теорията ти е МНОГО интересна, но мисля забравяш че има доказателства че Другите съществуват. Логично е и те да си имат бог, доколкото знаем това е Другия и негов основен противник е Р'хлор. тъй кат нито една от другите религии не се занимава с Другите в такава степен трябва да признаем познанията на червените жреци за истински. освен това Червените жреци не отричат другите религии - те просто ги смятат за по-нисши проявления на  Р'хлор или Другия.

Дали съществува Великия друг? Мелисандра вижда в огньовете БР и мисли, че това е лицето на Другия

познанията на жената на Емонд таргариен са силно ограничени както и тези на кралица Селайз - кралиците знаят толкова колкото им казват жреците и жриците. в интерес на истината и мелисандра работи с ограничено познание - в началото ни я представяха като една от върховните жрици, но после стана ясно че има жреци като Мокоро който е най-върховен червен жрец или Бенаро - върховен червен жрец на Волантис - които не споделят нейните виждания. Явно всеки червен жрец работи сам за себе си и нямат единно командване. в този смисъл Мелисандра си мисли че е автономен играч (и си вярва представи си), но всъщност много малко зависи от нея. Да тя е инструмент, но на кого ли? то и самият Мокоро е инструмент, но определено не на виктарион!
Аз това какво казва БР на Бран малко съм скептичен и не му вярвам съвсем, знам ли. Все ми се струва че Бр играе по един или друг начин с  Другите. не съм съгласен че Бран се превърна в Бог според мен той се превърна в Жрец, контактьор между дървото и БР. аз този линк където Бран помага на Джон да се варгне в Дух не съм го видял, ако има такова нещо ще си променя поне частично мнението за него,  (но не изцяло).  А какви ги говори БР - пак казвам нямайте му стопроцентова вяра, както нямате вяра и на Мелисандра. мелисандра иска да сложи под свои контрол Азхор Азхаи, но защо - представа си нямам. Има нещо което не ни казва.

Понеже не сме готови с целия превод на Принцесата и Кралицата, не съм съвсем наясно какво означават знанията на жената на Емонд. В спойлерната глава на Ариан се говори и за друго момиче което вижда в огъня без да е последователка на Р'хлор.

Мокоро търси Дани, а Мел търси дракони. За един и същ работят според мен, просто са тръгнали по различни следи.

# 423
  • Варна
не знам защо реши че Рогът е в Зимен хребет. То си е ясно отвсякъде, че Рогът е във Виктарион - неговият рог носи смърт за този който го наду си и едновременно с това му дава власт. Именно тоав знаем ние за рога и от тормунд - този който го надуе умира.

И аз не съм наясно защо рогът може да е в Зимен хребет, има ли подсказки в текста, Дези?
Във Виктар е рогът, който подчинява дракони, не това е Рогът на зимата. Naughty

# 424
 не е така. мокоро търси дракони и вярва че Виктарион ще му ги достави, Беноро вярва че Денерис е Азхор азхаи, която ще освободи волантис от робството,  а мелисандра вярва че Станис е АА който ще освбоди каменния дракон твърде много червени жреци с различни концепции и всичик те малок или много са "върховни". явно няма съгласуваност при тях.

Според мен рогът, който подчинява дракони и Рогът на зимата са едно  също нещо. ще видим.
последният оцелял мъж ще е джон, а последната оцеляла жена -  Дани, това си е ясно.  допускам че също ще оцелее един от двамата - Тирион или Виктар

Според е логично да има Велик друг. Другите имат стройна йерархия има Бели Бродници (войници) има ги и Другите (офицерите) има, дори Краля на Нощтта, логично е и бог да си имат. А името Другия е просто означение, което му дават червените жреци, това вероятно не му е името.

според мен много хора могат да виждат в огъня, но не всеки може да развие тази си дарба на full (освен червените жреци). видяхме че и Бран имаше ясновидска дарба, но му трябваше ментор за да я развие.

# 425
Чадата не е ли възможно да дърпат ли конците на Другите?

минали са 100-150 години от смъртта на драконите, магията на хората е залиняла, знанията са изгубени и просто Чадата са решили, че е крайно време да прочистят Вестерос от хората

# 426
  • Варна
Според мен рогът, който подчинява дракони и Рогът на зимата са едно  също нещо. ще видим.
последният оцелял мъж ще е джон, а последната оцеляла жена -  Дани, това си е ясно.  допускам че също ще оцелее един от двамата - Тирион или Виктар

Дракони е имало допреди 150 години преди описаните събития. Валирия си е била наред допреди 300 години и роговете са се ползвали. Защо според теб не е паднал Вала, който е на 8000 години?

не е така. мокоро търси дракони и вярва че Виктарион ще му ги достави, Беноро вярва че Денерис е Азхор азхаи, която ще освободи волантис от робството,  а мелисандра вярва че Станис е АА който ще освбоди каменния дракон твърде много червени жреци с различни концепции и всичик те малок или много са "върховни". явно няма съгласуваност при тях.
Според мен концепцията е една - трябват дракони и Азор Ахаи. Всеки търси във всяка появила се възможност. Проверяват си хипотезите. Grinning

Според е логично да има Велик друг. Другите имат стройна йерархия има Бели Бродници (войници) има ги и Другите (офицерите) има, дори Краля на Нощтта, логично е и бог да си имат. А името Другия е просто означение, което му дават червените жреци, това вероятно не му е името.

Не мисля, че боговете реално съществуват. Да, може да има вяра в тях, но не и реално богове.
Бран се превръща в "бог", но не е точно такъв , нали?
според мен много хора могат да виждат в огъня, но не всеки може да развие тази си дарба на full (освен червените жреци). видяхме че и Бран имаше ясновидска дарба, но му трябваше ментор за да я развие..

Дали? Още докато пристигна Бран успя да направи нещо, което БР за толкова години не е направил. Да общува чрез дърветата.

# 427
 едно уточнение - когато вижда дървото с очи Мелисандра в първия момент се стряска защото не знае какво означава, после решава че това е ПОБОРНИК на Другия, така  както Станис е нейн поборник. тя фактически не познава лика на Другия, няма как да го е виждала дори не знае дали той не е абстрактно зло. затова решава че Бран е негово оръжие, а не самият Друг.

П.С. възможно е Бум, напълно го допускам. както казах не вярвам съвсем на БР.

# 428
 рогът е бил изгубен за дълго време, Другите са били натикани в девета глуха, а хората са имали дракони и валирианска стомана. таргариените са измрели едва преди около 15-16 години, драконовата стомана е изчезнала с тях, а последните драконови яйца - преди около 80 години, ето че Другите са започнали настъплението си и сега с появата на Рога на зимата жална им майна на весторос.

причините поради които им трябва АА са различни. Бенаро вярав че АА (денерис) ще ги освбоди Волантис от робството и въобще не се сеща за ветерос, пък на мелисандра не и пука за робите а иска да се срази с Другия. За мокоро не знаем за какво са му дракони, пък и то въобще не е загатнал, че смята виктарион за АА, а само че ще му доведе драконите (Вик на Мокоро, чрез рога). подозирам Мокоро че е таен агент на Другия под прикритие и иска да надуе рога на зимата и едновременно с това да убие драконите.

С огромно нетърпение чакам да се появи Краля на нощтта. Мисля че това ще ни разкрие много за Другите

# 429
Джони  не знам защо реши, че рогът на Джорамун, т.е. рога на зимата има нещо общо с дракони. Плюс това рогът на зимата е бил надуван много пъти от него самия, но той не е умирал и съживявал всеки път. Служил му е да събуди някакви великани, все още не знаем кои със сигурност, защото най- вероятно са повече от един вид. Рогът на зимата е най-вероятно някъде по северните земи и съм съгласна с Дези, че е възможно да е в ЗХ. А откъде идва  рогът, който е във Виктарион? И от какво е направен единия и от какво другия? Този на зимата се смята, че е направен от рога на някакво копитно животно. Черен на цвят, но със златни букви и надписи на езика на Първите хора? Какво общо имат те с драконите?!

последният оцелял мъж ще е джон, а последната оцеляла жена - Дани oohhh, please Sick кое му е ясното? И се влюбили и на техните плещи легнала нелесната задача да възвърнат популацията във Вестерос.  Laughing

Също мисля, че няма никакви богове. Само 7- те имат някакъв съвременен вид, и може да се счита, че това ще е вярата, която ще се наложи навсякъде. Дори старите богове са  дребни малки човечета със свръх естествени възможности, но и те скоро ще изчезнат. Червени, Удавени  и всякакви подобни "богове" въобще не смятам да коментирам.

# 430
  • Варна
рогът е бил изгубен за дълго време, Другите са били натикани в девета глуха, а хората са имали дракони и валирианска стомана. таргариените са измрели едва преди около 15-16 години, драконовата стомана е изчезнала с тях, а последните драконови яйца - преди около 80 години, ето че Другите са започнали настъплението си и сега с появата на Рога на зимата жална им майна на весторос.

Рогове като на Юрон е имало сигурно със стотици във Валирия. И са били ползвани по прдназначение, валът не е паднал. Рогът на Зимата е друг и не е напускал Вестерос. Кой би го изнесъл и защо?

причините поради които им трябва АА са различни. Бенаро вярав че АА (денерис) ще ги освбоди Волантис от робството и въобще не се сеща за ветерос, пък на мелисандра не и пука за робите а иска да се срази с Другия. За мокоро не знаем за какво са му дракони, пък и то въобще не е загатнал, че смята виктарион за АА, а само че ще му доведе драконите (Вик на Мокоро, чрез рога). подозирам Мокоро че е таен агент на Другия под прикритие и иска да надуе рога на зимата и едновременно с това да убие драконите.

То и на Бенеро не вярвам да му пука за робите. казва това, което иска да се чуе за да спечели привърженици. То повечето червени жреци са роби и продължават да са такива.
Мокоро отива при Денерис, откъде ти хрумна, че смята Вик за АА? При Денерис го прати Бенеро, защото Бенеро вярва, че тя е АА, а освен това случайно има дракони. Mr. Green
Мел се смята за най-добра в гледането в огъня сред своя орден, ако тя е най-добрата смятай другите колко са зле.

С огромно нетърпение чакам да се появи Краля на нощтта. Мисля че това ще ни разкрие много за Другите
Скрит текст:
Като нищо ще се окаже, че това е Бенджен Старк. Rolling Eyes Или по-лошо -  Джон.

# 431
ко стана сега. пича ще издаде предистория преди да издаде Книга 6?

# 432
  • Варна
последният оцелял мъж ще е джон, а последната оцеляла жена - Дани oohhh, please Sick кое му е ясното? И се влюбили и на техните плещи легнала нелесната задача да възвърнат популацията във Вестерос.  Laughing

Дани май има проблеми с раждането.. Tired

ко стана сега. пича ще издаде предистория преди да издаде Книга 6?

За Пътеводителя ли става въпрос - историята на 7те кралства от Завоеванието на Егон насам + родословни дървета на по-важните родове 300 години назад?

# 433
не тая. наскоро четох някъде у фейса за някаква съвсем нова.

# 434
  • Варна
не тая. наскоро четох някъде у фейса за някаква съвсем нова.

Мне, не съм чула.
Доколкото знам работи над Ветровете и докато не я завърши няма да пише нищо друго. Имаше намерение да прави още една повест за Дънк и Ег, но ще почака със сигурност да напише 6та, а може и 7ма.

Общи условия

Активация на акаунт