"Песен за огън и лед" - 10: В очакване на "Ветровете"

• 28 297
  • 742
  •   1
Отговори
# 435
не съм го чел а новинарите имат лошия навик да подлъгват със заглавията http://mashable.com/2014/09/05/new-game-of-thrones-book/

# 436
  • Варна
не съм го чел а новинарите имат лошия навик да подлъгват със заглавията http://mashable.com/2014/09/05/new-game-of-thrones-book/

Това е точно Пътеводителя. Peace

# 437
еми значи тая е. и сега ше прецака всички фенове издавайки нея първо ли (баси как мразя предистории объркват ми целия времеви континуум)? Simple Smile

# 438
  • Варна
еми значи тая е. и сега ше прецака всички фенове издавайки нея първо ли (баси как мразя предистории объркват ми целия времеви континуум)? Simple Smile

Ами няма лошо, той я е писал заедно с още двама помощници, така че вероятно чак толкова време не му е отнело. Освен това като напише всички книги да не мислиш , че хората ще се втурнат да четат някакъва си сбита история на 7 кралства? Laughing Сега му е момента на жътвата. И Мартин идеално се възползва.

П.П. С нетърпение очаквам родословното дърво на Болтън.

# 439
 според мен има четири възможности за краля на нощтта
1.  Станис
2. Джон (особено ако го възкресят)
3.Роб Старк
4. Бенджен
и точно затова мисля, че Краля на нощтта ще е централна фигура. той ще разкрие как се командват Другите, а героят му най-вероятно ще бъде човек когото сме свикнали да виждаме в положителна светлина. Ще е много cool!

не знам защо всички решиха че рогът на Зимата е на север - само защото така твърдят Легендите!  половината легенди са измислица. нищо не пречи да е изнесен оттам отдавна, факт е че в целия Север не го намериха. рогът на зимата носи смърт на този който го надуе и рогът който призовава дракони - също. Освен това Вероятно рогът е изнесен за да попадне в "правилните" ръце.

Относно мокоро -факт е, че той вижда Денерис във видение (кървавата й сватба) но не я разпознава, толкова са му  възможностите значи, а се предполага да е ВЪРХОВЕН жрец. Ако това е върховен жрец не  искам да си представям какви са им чираците. А  мелисандра пък досега не сме я видяли да прави нищо друго освен грешни тълкувания, ако тя е най-добрата Другите ще превземат вестерос...

ами според мен е очевидно защо именно те ще останат живи, а за теб може и да не е ,- Джон и Денерис са Таргариени и могат да яздят дракони.  Като добавим факта че те двамата са две от трит глави на АА (Джон е ледът, а денерис огънят), няма как да умрат нали? освен това при таргариените е естествено брат и сестра да се чукат. поради тази причини допускам че ще остане още един човек - третият тарагариен и това ще е или Тирион или Виктар.

на дани проблемите и с раждането в последната глава се решиха не видяхте ли появата на бялото течение

# 440
 и кога ще го издават Бард този пътеводител на български, че да го купя?

# 441
  • Русе
Ти кажи, че някой няма как да умре, и гледай как ще пукне скоропостижно.

Ако HBO не са променили замисъла с Краля на нощта и ако гафът с уеб сайта им е бил реален, а не гаф по съвпадение (много ако-та), то Станис и Джон отпадат автоматично.

Апропо, http://www.christiantoday.com/article/winds.of.winter.release.da … .martin/40359.htm

Със сигурност книгата ще я имаме следващата година, аз продължавам да си държа на теорията за август-октомври с наклон към по-ранния месец. Като самата дата на публикуване очаквам да обявят около началото на сериала, за да изградят солидна рекламна кампания.

Абе, доживяхме Laughing . Ама да не мислим за последната, че какво излиза, най-рано 2019? Га!

# 442
  • Варна
според мен има четири възможности за краля на нощтта
1.  Станис
2. Джон (особено ако го възкресят)
3.Роб Старк
4. Бенджен
и точно затова мисля, че Краля на нощтта ще е централна фигура. той ще разкрие как се командват Другите, а героят му най-вероятно ще бъде човек когото сме свикнали да виждаме в положителна светлина. Ще е много cool!

Честно, Роб Старк откъде го измъкна.. Tired трупът му трябва да е разложен вече.. И.. без глава ли ще е крал? Thinking

не знам защо всички решиха че рогът на Зимата е на север - само защото така твърдят Легендите!  половината легенди са измислица. нищо не пречи да е изнесен оттам отдавна, факт е че в целия Север не го намериха. рогът на зимата носи смърт на този който го надуе и рогът който призовава дракони - също. Освен това Вероятно рогът е изнесен за да попадне в "правилните" ръце.
Кой е казал, че който надуе Рога на зимата умира? newsm78 Не е сигурно дали рогът не е намерен все пак.

Относно мокоро -факт е, че той вижда Денерис във видение (кървавата й сватба) но не я разпознава, толкова са му  възможностите значи, а се предполага да е ВЪРХОВЕН жрец. Ако това е върховен жрец не  искам да си представям какви са им чираците. А  мелисандра пък досега не сме я видяли да прави нищо друго освен грешни тълкувания, ако тя е най-добрата Другите ще превземат вестерос...
Скрит текст:
Цитат
Мелисандра бе упражнявала изкуството си безчет години и бе заплатила цената. Нямаше никой, дори в ордена й, с нейното умение да вижда тайните, полуразкрити и полускрити в светите пламъци.
Mr. Green

ами според мен е очевидно защо именно те ще останат живи, а за теб може и да не е ,- Джон и Денерис са Таргариени и могат да яздят дракони.  Като добавим факта че те двамата са две от трит глави на АА (Джон е ледът, а денерис огънят), няма как да умрат нали? освен това при таргариените е естествено брат и сестра да се чукат. поради тази причини допускам че ще остане още един човек - третият тарагариен и това ще е или Тирион или Виктар.

А какво общо има оцеляването с язденето на дракони? Подозирам, че и драконите няма да оцелеят.
Джон и Дани може да са АА, но са предвидени да загинат геройски борейки се с врага, докато друг си намества д***то на ЖТ.

Мартин ни е обещал горчиво сладък край, което според мен значи да си кажем - "Добре че умря, че да не се мъчи" Twisted Evil

на дани проблемите и с раждането в последната глава се решиха не видяхте ли появата на бялото течение

Искаш да кажеш цикълът й? Проблемът и е в раждането на здраво дете, не в невъзможността да забременее.

# 443
  • Варна
и кога ще го издават Бард този пътеводител на български, че да го купя?

Ами дори не знам дали ще го издават. И аз бих си го купила.

Има много добри илюстрации.

# 444
Чадата не е ли възможно да дърпат ли конците на Другите?

минали са 100-150 години от смъртта на драконите, магията на хората е залиняла, знанията са изгубени и просто Чадата са решили, че е крайно време да прочистят Вестерос от хората

И аз съм на това мнение.

За рога на Джорамун: вярвам, че Тормунд каза истината на Джон. Изгореният рог е някакъв друг рог, Манс е знаел, че не е автентичен, търсенето продължава. Игрит каза, че сума ти стари гробници са отворили търсейки рога на Джорамун, това е фикс идеята на Манс (кой ли му я подхранва Wink).
Мелисандра реши да прати Манс да спасява "Ария" за да спечели Джон, а Манс и (ни) каза в прав текст в нейната глава, че тъкмо ще пусне в действие свой си план. От контекста се разбира, че той си има съвсем друга адженда.
По-късно моят любимец Скръбния Ед казва на Джон, че Манс му е дал имената на жените, които ще го придружат, и той ги е намерил в лагера- шест млади, хубави жени. Описанието не отговаря на жените с Манс в Зимен хребет! По пътя са били подменени с други.

В Зимен хребет Холи се умилкваше на Теон, за да и покаже входа към криптите. Манс иска да търси рога там. Спомнете си сега натрапчивия сън на Джон от първа книга, че нещо го вика дълбоко в криптите, а той се съпротивлява, защото не е Старк. ooooh! Много е твърдоглав, много! И БР не може да му пусне муха.  Laughing
Рогът на Джорамун беше споменат в шега от някакъв северняк в една от главите в ЗХ, пак подсказка от Мартин.

А какъв е рога, който Сам взе със себе си? Къде е проклетото нещо? Марвин ли го сви заедно с тялото на мейстер Емон и книгите? Shocked

Джон Сняг, няма да имат връзка Джон и Денерис, ако ще се срещнат изобщо, ще е за люта битка, а леденият дракон който е под Вала ще изяде нейните "пилци" за закуска.
Ако и Бран се варгне в дракон, леден или не, ще е много яко!
Денерис, като и гледам вкуса, или ще се влюби до полуда във Виктарион или в Юрон.  Sick

Валът ще падне- пушката на Чехов. Рогът на Джорамун ще излезе, няма начин.
И в последната глава на Танца Дани пометна, нямаше течение. Слънцето, което тръгна от запад залезе на изток (Куентин), морето изсъхна (Дотракското море), планини се разпадаха като листа във вятъра (пирамидите в Мирийн), остана Денерис да роди живо дете. Не врвам да се върне кал Дрого, но нов кал може да излезе отнякъде.

Кралят на нощта може и Болтън да излезе. Има нещо ултра гнило в този род.

4 нови отговора. ОК, тях ще коментирам после.  Grinning

# 445
 отдавна коментирахме че който надуе рога умира - ето и Джон наду друг рог и го съсякоха та имаше теза, че това е рога на Зимата, защото му е донесъл смърт. от друга страна Юрон прати рог носещ смърт на брат си. точният цитат не го помня мисля, мисля че Тормунд го разискваше  с Джон.
Е, все един от трима дракони ще остане жив. песимистичният финал е Другите да изколят всичко живо или Ланистърите да спечелят играта.

юли месец 2015 година е съвсем реална дата за шеста книга, но мартин както говори вече за осма книга и ги пише през пет години това означава да съврши 2025 година и то ако си дава зор (и ако не пукне дотогава или не го удари алцхаймер). Той май се опитва да се сравнява с Джордан, ама на джордан му видяхме края - други го довършиха.

Никъде не е казано че кралят на нощтта ще е перфектно състояние. честно казано представяте ли си ако Роб старк в състояние на полуразложил се труп се изправи срещу джон Сняг? ще бъде яко! Джон все още има чувства към Роб и ще му бъде трудно да го убие лично, а съществото срещу него няма да се интересува от този факт.
Освен това в случая с Кейтлин видяхме, че могат да ти прережат гърлото и пак да възкръснеш - какво пречи Роб Старк да възкръсне. просто си представете мъжкият вариант на лейди Каменно сърце
така че и с половин глава пак може да си е крал според мен, дето се вика. вие за конника без глава чували ли сте или не сте чували?

не знаех че нито Джон, нито Станис няма да бъдат краля на нощтта ех жалко, няма да ги видим един срещу друг а толкова се надявах. джон (АА) срещу Станис като краля на Нощта или Станис (АА) срещу джон  ( Краля на нощтта)

# 446
  • Варна
отдавна коментирахме че който надуе рога умира - ето и Джон наду друг рог и го съсякоха та имаше теза, че това е рога на Зимата, защото му е донесъл смърт. от друга страна Юрон прати рог носещ смърт на брат си. точният цитат не го помня мисля, мисля че Тормунд го разискваше  с Джон.
Непрекъснато се ползват рогове особено при Стража имат си сигнали. Е, не са измрели всички.

Според вас защо на Тормунд една от "титлите" е  Духача на Рога?

Никъде не е казано че кралят на нощтта ще е перфектно състояние. честно казано представяте ли си ако Роб старк в състояние на полуразложил се труп се изправи срещу джон Сняг? ще бъде яко! Джон все още има чувства към Роб и ще му бъде трудно да го убие лично, а съществото срещу него няма да се интересува от този факт.
Освен това в случая с Кейтлин видяхме, че могат да ти прережат гърлото и пак да възкръснеш - какво пречи Роб Старк да възкръсне. просто си представете мъжкият вариант на лейди Каменно сърце
така че и с половин глава пак може да си е крал според мен, дето се вика. вие за конника без глава чували ли сте или не сте чували?

Роб Старк е мъртъв, няма глава, ако не са му останали само кокалите. За крал на нощта поне ще ти трябва с какво да мислиш и да говориш, а не просто да си някакво зомби.

# 447
  • Варна
Попадна ми някакво съдържание на този Пътеводител, ама язък няма родословно дърво на Болтън. Confused

Скрит текст:

# 448

Според вас защо на Тормунд една от "титлите" е  Духача на Рога?

Нали? И съпруг на мечки? Laughing Все си мисля, че е завъртял лИбоф с Али Мормонт.  dancing

Ролята на Роб свърши. Тялото го няма.
Но си мисля, че май погребаха тайно Нед, без Болтън да се усетят. Или Роб да са погребали? Лейди Дъстин също прояви силен интерес към криптите, за да знае къде да не погребе Нед, ако и паднат костите му. Интересна линия на разсъждение: "Покажи ми входа, за да знам къде да не ходя." Не и вярвам!

Дани имаше видение на човек с глава на вълк и пиршество, но това е Джон според мен, преди атентата. За какво и е Роб на нея? Не я касае по никой случай, Червената сватба не е свързана с нейната сюжетна линия.

# 449
 АЗ не ги виждам така нещата.
1. Джон ще го съживят (все едно Бран или Мел) и той ще поведе армията от Свободния народ към Болтън
2 Станис ще изколи Фрей   (и ще убие Теон)
3. ще се завърже яка битка с Болтън ...
4. Джон ще пристигне в точния момент
5. когато ще пристигне и Маси с 20-000 наемна армия и ще  разкажат играта на болтънови
6. мандърли, Станис и давос се срещат, давос предава рикон на мандърли, а той дава подкрепа на Станис
7. Джон признава брат си за наследник на зимен хребет и става негов настойник, като моли Оша да остане в замъка и да се грижи за Рикон
8. След което се отправя на юг със Станис и се среща със Санса
9. Междувременно петир вече е убит от Бриен,отвеждат Санса при Кейтлин тя убива Джайм Бриен се самоубива
10.  в КЧ - война между тирели, мартели и ланистъри - марджери умира, Томен или Мирцела - също. цересей е в скръб и й се привиждат дяволчета. Умира и М.тирел. Егон настъпва стига до Кралски чертог и...го убиват.
11. Денерис се  връща, влюбва се в мъжествения Вик и се съюзява с него. Взима и Тирион за съветник.  Баристан остава в Робския залив.
12 Денерис стига Свободните градове.
13.  Аря се връща във вестерос и я убиват Безликите.
14. Другите нападат Вала . появява се краля на нощтта (Роб старк,бенджен)
15. джон отчаяно отбранява вала, но рогът е надут и вала пада.
16. започва битка сантиметър по сантиметър която стига до зимен Хребет.
17. там на помощ идват всички знаменосци - кархолди, мандърли, рогов лес, пр. целият север плюс Станис и побеждават. победата на Станис и Джон се разнася из цялата земя на длъж и шир.
18.Вратите на всички се отварят за станис
19 Станис стига до долината
20. книгата свършва

Общи условия

Активация на акаунт