"Песен за огън и лед" - 10: В очакване на "Ветровете"

• 28 228
  • 742
  •   1
Отговори
# 540
  • Варна
Ха! Но ако Джон е КнН тогава излиза че все пак Станис е АА?
става за тази роля, нали накрая на АА не му останал нито един приятел, мечът му се счупил и Другите го нападнали.

Дани е Азор Ахаи. Сега ще потърся цитат от един неин сън,. Peace

# 541
 хората на Станис вече масово няма какво да ядат .Има четири доказани случая на канибализъм, постоянно изчезват коне, Аша се замисля за съдбата си ако нея я спипат да яде хора....несъмнено има и други. канибализмът засега не се разпространява масово, само защото хората на Станис намериха слаб подслон с малко езерце, но е факт, че те вече са на път да станат людоеди,  а Съгс си е един вид "червено зомби".  Дори според реплика на Съгс, Станис все повече става отнесен от взирането в огньовете. това съм имал предвид.
И - да - стражите които нападнаха Крастър също проявиха людоедство но това бяха пет-шест, човека, които нямаха дори лорд, а тук говорим за армия с крал, нещата са съвсем други.

П.С Не бъди сигурна. Драконът има три глави. току виж се оказало че Станис и Дани трябва да делят драконите. ОСвен това ние нямаме точно определение на това че АА е само един.   Станис може да изкара Ледения дракон, а Дани - с Виктарион и Тирион - трите, пък в същото време Марвин да разбуди пети дракон, който да го оседлае Джон. Никъде не пише че АА е само Един.
Освен това ние не знаем дали АА и Последният Герой са един и същ човек. Станис може да е Последният герой без да е АА.

# 542
  • Варна
Сънят/видението на Денерис, тя е АА. Това допълнително към раждането на самите дракони в момент, който отговаря на всички предсказания. И убедеността на майстер Емон, и Бенеро, че АА е именно тя.

Скрит текст:
„Не искаш да събудиш дракона, нали?“

Червената врата бе толкова далече пред нея, а тя чувстваше зад гърба си ледения дъх, фучащ и догонващ. Догонеше ли я, щеше да я споходи смърт по-жестока от смъртта, да я остави вечно да вие в мрака. Дани побягна.
мразът я преследва
„Не искаш да събудиш дракона…“

Чувстваше зноя в себе си, онзи адски пламък, забушувал в утробата й. Синът й бе снажен и с горда осанка, с медената кожа на Дрого и с нейната сребристозлатна коса, и с очи — бадеми с виолетов цвят. А той й се усмихна и вдигна ръка към нея, ала щом отвори уста, от нея изригна пламък. Тя видя как сърцето му лумна в гърдите и в миг той изчезна, стопи се като мушица в пламъка на догаряща свещ, стана на пепел. За детето си заплака, за чаканата сладост на бебешките устни на гръдта й, но сълзите й станаха на пара, щом потекоха по бузите й. Губи любимите си хора

„… искаш да събудиш дракона…“

В тъмния коридор се заниза безкрайна редица от призраци в похабени одежди на крале. В ръцете си държаха мечове от бял огън. Сребро бе косата им, сребро и злато, и бяла платина, очите им — опал и аметист, турмалин и нефрит.

— Бързай! — завикаха те. — Бързай, бързай. — Тя тичаше с все сила, нозете й се топяха по камъка на всяка стъпка. — По-бързо! — в хор викаха призраците и тя пищеше, а те я блъскаха и блъскаха напред. Болка, зла като нож, я посече в гърба и тя усети как кожата й се разпра и подуши вонята на пламнала кръв, и сянка видя: сянка от криле.
напомня на случилото се с Джон
И полетя Денис Таргариен.

„… събудиш дракона…“

Вратата се извиси пред нея. Червената врата. По-близо, все по-близо, коридорът от двете страни се стопи в мъгла, мразът отзад изостана. А камъка вече го нямаше и тя летеше над Дотракското море, все по-високо и нагоре, зеленото се люшкаше под нея и всичко живо и изпълнено с дихание в ужас бягаше от сянката на нейните криле.

Усети мириса на дом, видя го, ето там, отвъд онзи праг, зелените поля и грамадните каменни къщи, и рат да я пази от студа, ето там. Тя блъсна вратата и я отвори.

„… дракона…“

И видя брат си Регар, яхнал жребец, черен като бронята му. А от очните процепи на шлема му бляскаха пламъци.

— Последният дракон — прошепна едва чуто гласът на сир Джора. — Последният… последният…

Дани вдигна лъскавото му черно забрало.

Лицето зад него беше нейното.

Дълго след това остана само болката, огънят вътре в нея и шепотът на звездите.

П.П. Не знам какво е червено зомби.

# 543
 усещате ли че чрез своя поход Станис успява да "спои" северняците и южняшките лордове по същия начин, както Джон "споява" диваците и враните? Именно затова подозирам че Станис е нарочен за "отстрел". ами само погледнете южняците постепенно придобиват навиците на северняците - например канибализмът характерен за северняците ("Мандърли", о-ов Скагос,) постепенно  се пренесе и върху южняците на Станис. Гордостта, желанието да се сразят с Болътн - общия враг и т.н. Трудностите и общия враг свързват заедно двете страни. Очаквам лордовете на Станис да почнат да крадат съпруги и да се възползват от правото на "първа брачна нощ на лорда"

# 544
  • Варна
Канибализмът е отклонение, южняците не го превърщат в навик. Северняците не виждам да са се прехласнали пред Станис, те си уреждат собствените сметки с Фрей. за Болтън още не е станало въпрос.

То и аз имам любими герои, но предпочитам да гледам по-реално на нещата. Rolling Eyes

П.П. Откъде ще ги крадат тези съпруги лордовете?  Laughing

# 545
 ами то и мелисандра си вярва че Станис е АА, и Бенаро си вярва че АА е Денерис, и Виктарион си вярва че драконите ще ги поведе той, и Куентин си вярваше че ще опитоми два дракона, (последните двама имат драконова кръв) даже и Егон си вярваше че просто ще иде при дани и ще получи дракон.. много хора си вярват че могат да управляват драконите, мисля че даже Дани разбра, че драконите са неуправляеми.  Нищо чудно и Тирион да си повярва. Не разчитайте много на предсказанията.

не мисля че правилно тълкуваме видението на Денирис - тя вижда Регар, но според мен това е някаква връзка на подсъзнателно ниво и всъщност вижда Джон, просто не знае, че Регар има син. забележете, че бронята на Регар е от черен лед, също като но Джон в неговото собствено видение. в известен смисъл може би може да се приеме че Денерис, ще се сражава с Джон.

като използвам думата червен винаги имам предвид Р'хлор (червен бог) или жреците му (червен жрец)  - мъчи ме тоя апостроф ес. А като има предвид зомби имам предвид че гледа като зомбиран, през цялото време, направо не е на себе. Но ако предочиташ че използвам сложноот словосъчтание "червен жрец-фанатик"

# 546
 компютъра ми забива, едвам пускам съобщенията,за редакции да не говорим - спирам да пиша, защото се мъча, в момента работят четири компа от един рутер.

# 547
Станис не е успял да спои никой, и няма да се случи, северняците и южняците винаги ще са на нож. Хората на кралицата са Р'хлорци, а северняците почитат старите богове.
Северните кланове откликнаха, защото Станис им каза, че Джон го е пратил. Благодарение на Джон стана всичко, той е сплавта която ги държеше заедно.
Ако и Станис реши да се прави наистина на мъртъв, както предупреди Джъстин Маси, кой знае още какви безумия ще се случат на Вала.

Бран и той стана канибал, също като Джоджен и Мира. Студени ръце им сервира "свинско". И какво?
В следващата книга ше видим какво се случва на Скагос.

Хареса ми идеята на Хексе за Джон като аташе от страната на Другите. Ще е интересно.
Надявам се да е абсолютно различно от всеобщите очаквания.

# 548
Сега открих нещо интересно, сънят на Джон и видението на Мел. Едно и също. Shocked

Мел
Скрит текст:
Цитат
От тъмно небе западаха снежинки, а насреща им се вдигна пепел, сивото и бялото закръжиха едно около друго, а огнени стрели се извиха в дъга над дървена стена, и мъртви същества се тътреха безшумно в студа, под огромна сива стръмнина, където в сто пещери горяха огньове. После вятърът се усили и бялата мъгла зафуча, неописуемо студена, и огньовете угаснаха един след друг. След това останаха само черепите. „Смърт — помисли Мелисандра. — Черепите са смърт.“

Пламъците пращяха тихо и в пращенето им тя чу изшепнато името Джон Сняг.  

Джон
Скрит текст:
Цитат
Горящи стрели засъскаха нагоре, оставяйки огнени езици след себе си. Братята плашила падаха с пламнали черни наметала. „Сняг“, изграчи в небето орел, докато враговете пълзяха нагоре по леда като паяци. Джон беше брониран в черен лед, но мечът гореше червен в юмрука му.Посече сивобрад мъж и голобрадо момче, великан, мършав мъж с остри зъби и момиче с гъста рижа коса. Много късно позна в нея Игрит. Скри се от погледа му толкова бързо, колкото се появи.

Светът се стопи на червена мъгла. Джон мушкаше, забиваше и сечеше. Посече Донал Ноя и разпра корема на Глухия Дък Фолард. Корин Полуръката се смъкна на колене, мъчейки се напразно да запуши бликащата от шията му кръв.

— Аз съм лордът на Зимен хребет — изкрещя Джон.

Сега пред него беше Роб, с мокра от топящия се сняг коса. Дълъг нокът отсече главата му. После една костелива длан го сграбчи грубо за рамото. Джон се завъртя…

Атаката на Другите, а Джон се сражава срещу Нощния страж.

Но всички срещу, които се сражава към този момент са мъртви. Умрели в севера с изключение на Роб. Към момента на съня какъв е бил статуса им? Мисля че Джон ще се бори и срещу Вала и срещу Другите. Това ми се струва най- логичното към момента.

# 549
И Джон е "мъртъв", да не стане нещо като вариант на Лост накрая?

# 550
  • София
Дори и Джон да стане КнН и да мине на страната на ''другите'' ще е временно според мен, макар че аз по-скоро съм склонен да вярвам, че той е предопределен за Азор Ахаи.
Хексе, ако е Денерис ще е твърде банално, освен че няма да ми хареса въобще. В смисъл тя още не е стъпила на Вестерос и се предполага, че ще дойде в решителен за съдбините на всички момент. И с драконите си ще тръгне да трепе другите. Тц тц тц.. Това сме го гледали един милион пъти.
АА ще е някой, който е зад Вала и някой около другите и ще трябва да е епично и изненадващо за самите тях... Може Джон да стане техен предводител, но може след това да стане нещо и да се прероди в АА. Какво ще кажете за това като вариант.

Също така на сънищата не може да се вярва на 100% Това е просто сън, понякога е подвеждащ. Прекалено много им вярвате и ги тълкувате. Ами ако нарочно някои от тях са написани от Мартин с цел да ви объркат?

Относно Станис. Не мисля, че той ще има някаква решаваща роля в съдбата на Вестерос. Камо ли за Крал на нощта. Абсолютен абсурд. На никакъв трон няма да седне Станис. Той живя и ще си умре, като един трагичен и неразбран герой.

Бран, да помага на другите? Твърде добричък и чист е някак си.
Абсурд. А също и чадата не виждам защо и как ще са с другите под каквато и да е била форма. Нелепо ще е някак си.

Роб, КнН? Е, това направо ме разби. Без глава?  Laughing

Прекалено много залитаме и се вкарваме в какви ли не филми. Сигурен съм, че феновете по целия свят са сътворили толкова много нишки и теории, че в крайна сметка няма начин някоя от тях да не излезе истина и след това ще се бием в гърдите. Самия Мартин едва ли е чак такъв невиждан гений, че всяко едно негово изречение да трябва да се тълкува сякаш в него е скрита истината за живота и смъртта. Много ми се иска много наши теории да са истина, особено тази по оста на Регар и Лиана (и че Джон е тяхно дете), но на края истината може да излезне съвсем различна (включително и нарочно променана от самия Мартин, на пук на нас) и от това да ни заболи, така че аз си имам едно на ум и за възможно най-лошото развитие на нещата... Sad

# 551
  • Варна
Дори и Джон да стане КнН и да мине на страната на ''другите'' ще е временно според мен, макар че аз по-скоро съм склонен да вярвам, че той е предопределен за Азор Ахаи.
Хексе, ако е Денерис ще е твърде банално, освен че няма да ми хареса въобще. В смисъл тя още не е стъпила на Вестерос и се предполага, че ще дойде в решителен за съдбините на всички момент. И с драконите си ще тръгне да трепе другите. Тц тц тц.. Това сме го гледали един милион пъти.
АА ще е някой, който е зад Вала и някой около другите и ще трябва да е епично и изненадващо за самите тях... Може Джон да стане техен предводител, но може след това да стане нещо и да се прероди в АА. Какво ще кажете за това като вариант.

Много бих се изненадала ако Дани не е азор Ахаи. Да, банално е, но всичко сочи към нея, ако се окаже, че е някой друг ще е нелогично. Само тя отговаря на условията в пророчеството, само тя има дракони.
Относно това, че щяла да се намеси и да почне да трепе  героично Други, не съм съвсем сигурна. Може да не дойде в точния момент, може да се случат хиляди неща, които да не  направят появяването й  епично. Освен това не знаем как точно АА се е преборил с мрака. Може битката да не е във Вестерос, никъде не се казва, че мрака=Другите. Wink

Прекалено много залитаме и се вкарваме в какви ли не филми. Сигурен съм, че феновете по целия свят са сътворили толкова много нишки и теории, че в крайна сметка няма начин някоя от тях да не излезе истина и след това ще се бием в гърдите. Самия Мартин едва ли е чак такъв невиждан гений, че всяко едно негово изречение да трябва да се тълкува сякаш в него е скрита истината за живота и смъртта. Много ми се иска много наши теории да са истина, особено тази по оста на Регар и Лиана (и че Джон е тяхно дете), но на края истината може да излезне съвсем различна (включително и нарочно променана от самия Мартин, на пук на нас) и от това да ни заболи, така че аз си имам едно на ум и за възможно най-лошото развитие на нещата... Sad

Мартин каза, че няма да променя нищо. Казва, че се е изкушавал да го направи, но това би провалило подсказките, които е заложил , че това е именно така, както е.
Т.е. ще жертва предвидимостта (макар да се съмнявам, че много неща са отгатнати) за сметка на достоверността.

# 552
 Мартин и предвидимост! това е като Джордан и предвидимост! прекалено много неща са противоречат в него, не искам да изяснявам кои че от цяла седмица само с това се занимавам вече.

Много детайли има да Изяснява Мартин

КнН

кандидати - Джон, Станис, Бенджен, Брандън Реките, Роб (какво като е без глава - някои от Другите нямат по половин глава и пак ходят и се бият. Освен това може някак да му "зашият" главата)

АА - ако е само един денерис, джон, Станис, Виктарион, Тирион, Егон. Възможно е драконът да има три глави и АА да са всъщност трима души едновременно - по един за всеки дракон. За капак се оказва че драконите всъщност може да не се язди задължително  от човек с таргариенска кръв така че не бива да изключваме Бран.

Кой е Марвин - бивш отцепник от безликите? служител на УБ? член на обществото на сенчестите от Асшаи? таен жрец на Р'хлор?
Какво е преживял Кръпчо? какви са неговите видения?
къде Бенджен?
 на чия страна са Чадата? какви са способностите им?
коя е вещицата Джени?
какви са способностите на сенчестите? А на хората от Асшаи? засега освен Мелисандра и Куайте други хора оттам не сме видели добре е да се разгърне поне още един персонаж оттам.
дали Мелисандра е Мелани? повече подробности и за нея трябва да се разкрият.
нищо не знаем и за Другите! Нито за Последния герой!

струва ми се че дори след като напише поредицата Мартин ще има много материал за още книги по света на Вестерос.  представете си ако започне за всеки един крал на вестерос по една книга отделно да издава? Ами ако наистина издаде и още една книга за приключенията на Дънкан високия и Ег?
А като знам че има четири книги за четири дракона, които не са преведени у нас, направо ми иде да вия!

# 553
 и аз не възприемам по същата причина за нормално Денерис да е АА - много се забави, цели пет книги не е във Вестерос още, дори книгите да станат осем, поне една книга й трябва за да отиде във Свободните градове и да научи съдбата си - че е АА, и какво произлиза от това че е АА, освен това тя досега не е живяла във Вестерос, той за нея не е дом и й е безразличен - ако ще да го завладяват Другите на нея не й пука. Тя си има Драконите,дотраките (аналог на Свободния народ) и робския залив (аналог на Вала).
Все пак очаквам Д. да се появи  в последната книга, но не и да свърши нещо наистина велико. Човекът който ще се бие с другите и е АА според мен е на Вестерос и най-вероятно е някъде около Вала  -Джон, Станис, Бран дори. Това е човек на когото Вестерос е в кръвта и който поне от две  книги се намира на Север и се занимава с Другите.
Разбира с трябва да имаме предвид, че АА  е много вероятно  да не  едно и също с Последния герой (сто процента съм убеден че това е Станис ), но пък при Мартин нищо не се знае.

Железния трон за Дани е нищо повече от една мечта, един сън. Реално това дори не е нейната мечта, а мечтата на Визерис, който помнеше дома си и искаше да се върне в него и да заеме високото си положение отпреди. Мечтата на Дани е да оставят на спокойствие, да има собствен дом, който тя да изгради, но тя не се вижда във Вестерос като кралица на поданици които не познава.

# 554
 не мога да разбера какво пък толкова е свършила Денерис дотук че ви харесва толкова много?
29 души за гласували за нея че искат да я видят на ЖТ!!! добре уби няколко робовладелци и пусна робите, добре има три дракона, които тероризират местните, друго нещо  значимо да е направила?
всичките й стъпки са грешни до този момент.

Общи условия

Активация на акаунт