Случайно попаднах на темата, не знам дали още я следиш, но изчетох мненията и съветите. Всъщност ти трябва да решиш дали можеш да живееш с мъжа си, защото алкохолизмът е болест наистина. Аз живях с мъжа ми 15г отначало нещата бяха в рамките на системно пиене, видимо не му личеше, не ме излагаше на гости и пред приятели, нямаше проблеми с ранно ставане за работа, колкото и количество да е изпил вечерта. С годините нещата се влошиха, започваше да пие от сутринта, понякога от ранни зори 3-4 часа, беше негоден за работа но той самият твърдеше, че нищо му няма, че има кротко пиянство /което е вяроно заспиваше/.Беше ми омръзнало да натяквам и да се моля да спре с най-различни доводи. Тогава дойде първият припадък и той осъзна че нещата са извън контрол.Искаше да се лекува, но е трудно трябва силна воля. От там нататък спираше да пие за 3-6 месеца и пак започваше. Спреше ли без да близва капка на третия ден нещата ставаха страшни - изпада в алкохолен дилириум, не може да се ориентира във времето, халюцинира.
Аз също го обичах, но не можех да се боря по-вече.Ние нямахме деца.Заминах за чужбина, той влезе в клиника да се лекува след година се разведох.
Разликата между пияницата и алкохоликът е, че при пияницата можеш да държиш алкохол в къщи без той да се изкушава да пие, докато свърши. Алкохоликът пие по всяко време, с повод или без дори и сам /не знам ти дали му правиш компания, но ако е така по-добре недей/. Алкохолизмът е болест, която се обостря с годините лечението е пълно въздържание от алкохол, нито капка. Пияницата се напива, но на другия ден му е лошо и 1-2 дни реанимира, това е защита на организма. При алкохоликът тя липсва, той не повръща не му е лошо на следващия ден и се чувства напълно добре.
Каквото и да решиш премисли нещата добре. Ако притесненията ти се свеждат до това че те излага пред приятелите не е голям проблем. Ако наистина нещата са стигнали до зависимост/а според мен не са/, ще трябва да решиш дали можеш да се справиш сама с тази болест. Защото пак да се потрятя, това е болест и не знам защо в Бг всички го смятат за срамно.
Успех ти желая мисля, че си струва да опиташ, ако не се получи млада си имаш време да подредиш живота си. За протокола аз съм на 39 преди 1,5 се разведох сега чакам първото си дете